srijeda, 13. prosinca 2017.

PLUTON ILITIGA MOĆ



Živimo u svijetu kojim dominiraju novac i seks. I rat. I opsesije. I manipulacije. Svijet koji se ciklički vraća u prošlost pa iz te prošlosti, spiralnim putem, vraća se u sadašnjost. Živimo u svijetu gdje moć vlada svima. Skrivena, a sveprisutna. Jedna malena točka, duboko ukopana u čovjeku, nedefinirana u potpunosti, zvana podsvjest. To je čip koji izbacuje svoju antenu i hvata energiju drugih, energiju svijeta; hvata moć. Odnos je uzajaman; nalik je podmornici koja izbacuje periskop na površinu mora: periskop daje moć da se vidi šta je na površini, ali i odaje položaj potencijalnim neprijateljima. Tehnološk napredni sustavi daju podmornici najveću ratnu moć, ali i ovisnost o toj istoj tehnologiji, samim time i ranjivost. Tako dolazimo do pojma mantre koju publika na utakmicama NBA u transu ponavlja, bodreći svoje igrače: defense, defense ! Jelte, obrana i samozaštita je osnova svakom porivu za moći.
Jednaki principi vladaju i Plutonom na kraju naše galaksije. Sitan u odnosu na druge planete, utoliko i opasniji jer je neuočljiv na prvu. Pozadina, sjena koju bacaju leđa; ratna terminologija bi to opisala kao logistiku, zbir zajedničkih resursa koji se fokusiraju ka jednom cilju. Tihim i nevidljivim pipcima Pluton utječe na sve i svih. On je na kraju svijeta. Ili sa onoga svijeta. A šta bi to bilo s druge strane svega nam poznatog? Smrt, a šta bi drugo moglo biti utjelovljenje najveće moći i najdubljeg straha?! Saturn bi bio to isto na razini poznatog nam u materijalnom i društvenom svijetu, to jest u svijetu vidljivog. ( Saturn gradi moć kroz osobni rast i postizanje uspjeha u društvu kao ljudska individua. Pluton je moć kolektivnog tipa; strah od smrti budi nagon za životom, a to se manifestira kao seks i nagon za produžavanjem vrste.) Ergo, "dušmanin" Pluton je "nevidljiv". Zercu mu je opasnije oružje – emocije i psiha. Magnetski uvlači u sebe to dvoje – psihu i emocije – a izbaciva energiju. ( Mjesec emocije, Neptun psiha, a Pluton energija.) Ljuta ženska energija. Nekad je fizička manifestacija samo seksualna strast, a nekad se dogodi i čin začeća. Kako god, nakon Plutona, trava više nije ista. Ili je zelenija, ili je više ni nema. Stara trava je umrla. Transformirala se. Kao što i ime govori – stara – odbačena je. Jer dolazi nova, još bolja, zelenija. Ili je tlo postalo takvo da trava tu nema šta da radi. To nužno ne mora značiti nešto loše. Umjesto livade i trave, može nastat put, cesta, zgrada neka. Što je smrt za travu, početak je života, recimo, za neku buduću cestu. Ono prije toga, zove se strah, a potom slijedi smrt. Nakon toga slijedi strah zvan oprez, uslijed duboko proživljenog iskustva promjene. Promjena života, a samim time i njegovog smisla. Ergo, moć Plutona je, u konačnici. uzimanje života u svoje ruke. Bitno je što imaš danas, sada i ovdje, jer nikad ne znaš..jelte, ako možeš šta hoćeš, ne znači da ćeš i dokle hoćeš.
Najopipljivija moć Plutona se vidi u takozvanoj industriji seksa. No, sama legalna djelatnost, koja vezuje na sebe sve oblike seksa, kap je u moru svega što na svijetu postoji, a tiče se seksa i seksom je prožeto. To je normalna stvar; Pluton voli plivati ispod radara, biti skriven i živjeti u podsvjesti. Shodno tome, najerotičnije, to jest ono što privlači, ono je što je dopola skriveno. Ergo, ako pričamo o igrama za odrasle, treba nešto izazovno obući da bi se došlo do cilja. Sam cilj na dohvatu je ruke kad se skine to što se prethodno trebalo obući. Ergo, riječ je o procesu. Stoga Pluton ne bi bio ni muško ni žensko – bio bi obodvoje, takozvani srednji rod, to jest dijete. Ni sin ni kčer, već plod. Pluton je primarni oblik života, primitivan i jednostavan, prva čakra naše aure. On bi bio ljudski zametak. ( Šta će biti sa zametkom - ne zna se, osim da će jednom umrijeti. )
Proces koji nezaustavljivo teče – od zametka do budućeg živog stvora. Kao rijeka, od izvora do svog ušća. Najveća od svih moći koje postoje – stvaranje života. Život je nemoguć bez muške i ženske komponenete. Tek zajedno mogu stvoriti život.
Prvotna energija, Mars, nagon je za preživljavanjem i borba je must have, kako za dolaženje do hrane, tako i do partnera/partnerice. U seksu je Mars sirova muška energija, i kod muškaraca i kod žena; potreba da se iz sebe izbaci sjeme ili tekućina, da se osoba oslobodi pritiska, tzv. anti-stres program i time ostvari olakšanje, užitak. ( Možemo to gledati i kao svojevrsni trening – Mars je sinonim za sport – i brušenje forme za pravu borbu; onu koja stvorit će plod. ) To je rijeka koja teče. No, smisao rijeke jest da umre, da se ulije u more. Da se zatvori strujni krug, to jest krug života. Od vode s neba što se kišom zove, do vode u zemlji koja rijeka jest i na kraju svih krajeva, voda koja zove se more pa isparavanjem – transformacija – u oblake ide. Tek tada proces je zaokružen; Pluton je ostavrio svrhu: nešto je umrlo, a novo se rodilo.
Ili, Mjesec bi bio emocija/izvor, Pluton seks/rijeka, a Neptun orgazam/more. Sveto trojstvo vode. A voda je žena. Mjesec i Neptun su sinonimi za ženskost, a Pluton je proces koji ih vezuje. Ergo, plodnost i natalitet najveća je moć žene. Kao i smrtnost, strah i odbacivanje ploda – manipulacija životom.



Tamna strana Plutonove moći mogla bi se dočarati kroz opsesivnost i smrt. U mundanom smislu kolektiviteta, glazba bi bila idealan lakmus papir za opisivanje. Na prvom mjestu, kao vrijeme u kojem je Uran bio u egzaltaciji u Plutonovom znaku, Škorpionu, uzet ću za primjer australski boogie – rock band, AC / DC. Kolokvijalni naziv za njih bi bio A di si, a kako si. Glazba je nalik konjskom topotu kopita; jašući se malo osvrneš lijevo i desno, ali svo vrijeme ideš svojim putem, pravo i nezaustavljivo. Zvuk je čist, jak, jednoličan i ritmičan, kao što su i žesnke kontrakcije pri orgazmu. Nema pretjeranog soliranja jer je sve posvećeno svetom cilju da dok traje, neka traje inetezivno. Svemu treba dodati i jak scenski nastup, kojemu je najviše pridonio gitarista Angus Young specifičnim stilom odijevanja i sviranja. Ovaj bend je amblematski za sam Uran koji daje znaku Škorpiona ono najbolje što ima. Naziv benda je izmjenična/istosmjerna struja, a znak visokog napona između toga dvoje, dodatno potencira naziv. Stilizacija imena je također upečatljiva i jedno od najpoznatijih logotipova u rock glazbi. Naravno, Uran predstavlja struju i vibraciju, a kada je egzaltiran, tada daje najbolje iz sebe, što je u ovom slučaju označavalo sinhronicitet svih komponenti kod AC/DC, Vrhunac je bend ostvario kada se dogodila smrt pjevača Bon Scotta 1980. godine. Tada bend postaje besmrtan; ima svoju vjernu sljedbu među obožavateljima, kojima uopće nije važno da li je zadnji album dobar ili ne, kad je zadnji album objavljen i tome slično. Oni su atrakcija, ne ovise o top ljestvicama, koncerti su rasprodani. Pluton je kroz smrt pridonio opsesivnoj ljubavi prema bendu, i to je to.


U vrijeme najveće popularnosti AC/DC, 1981. u San Franciscu se osniva jedan bend koji će pojam hard rocka i heavy metala uzdignuti na jedan potpuno novi level. Naravno, riječ je o bendu Metallica i trash – metalu. Prvi album im izlazi 1983., znakovitog imena Kill 'Em All, upravo u vrijeme kada Pluton ulazi u svoj domicil, najsnažniju poziciju, u Škorpiona. Glazba ruši dotadašnje pojmove o teškom rocku, ima bezbroj promjena ritma, brzina veća nego ikad prije, pjesme imaju melodični i spori intro, a onda slijedi, kao što i jedan naslov pjesme kaže, searching, seek and destroy. Pjesme su poput vlaka, kompozicije; od jedne bi se mogla napraviti nekoliko njih. Mnogostrukost glazbe – mnogostrukost Plutona! Ponavljanja rifova nalik su oponašanju seksualnog čina. Moć ponavljanja – Pluton! Catch se događa 1986. smrću Cliff Burtona, kada izlazi urbi et orbi album Master Of Puppets kojim Metallica postaje planetarno popularna. Ostalo bi bila, štonosekaže, povijest. Jedan od bisera povijesti odgodio se netom po raspadu Sovjetskog Saveza i nastupom pred više od milijun Rusa u Moskvi, koji su neki kroničari nazvali i krajem hladnog rata.
Ni Metallica više nikad ništa ne mora snimiti novo, a imat će gomilu obožavatelja, kao i AC/DC. Postoji još jedna bitna sličnost tih dvaju bendova. Australija je relativno mlada država i nacija u sebi ima melting pot svega i svačega, od europskih korjena prvih stanovnika i kasnijih doseljenika, do azijskih imigranata i same ostavštine prostora kojeg su starosjedioci Aboriđini imali u svom genetskom kodu. Jednom riječju, Australija je kemija. A kemija označava transformaciju i promjenu. Prilagodi se ili umri!



S druge strane, San Francisco je njujork prije njujorka, gomila nacija i uticaja na sredinu koju ljudi svojim karakteristikama unose u novi prostor. Većina članova Metallice su tek drugi naraštaj Amera, čiji su roditelji iz Europe bježali pred ratom ili trbuhom za kruhom. Ovdje bi se komotno mogao upotrijebiti i izraz alkemija kao produkt njihovog glazbenog stvaralaštva; multiplikacije su višestruke u odnosu na AC/DC, shodno tome i njihov planetarni uspjeh je veći.
( Duga kosa bi bila čisti uranski simbol. S jedne strane zajedništvo spolova, a s druge prkos i inat jer je ranije plemstvo i aristrokacija sebi dopuštala imati dugu kosu kao znak prvenstva u odnosu na podređene klase.)

Smrt je mnogima donijela besmrtnu slavu i nekritično obožavanje. Najpoznatiji je tris fanatastikus sa kraja 1970.-e i sredine 1971.-e. Redom, Janis Joplin, Jimi Hendrix i Jim Morrison. U novije doba sličnu aureolu zadobio je tek Kurt Cobain svojom ranom smrću 1994.-e. Kvaka sa svima njima jest što je smrt uslijedila kao saturnov povratak, u godinama kada se život iznova redefinira u materijalnom smislu.
Od ostalih velikih smrti neizostavna je ona Brian Jonesa, lidera Rolling Stonesa, čime se najviše okoristio sam bend, ali i Mick Jagger, koji je izažavši iz sjene dotadašnjeg frontmena Stonesa, postao jedna od najvećih ikona rock'n'rolla, stavljajući znak jednakosti između sebe i samog benda. Smrću Briana Jonesa u ljeto 1969.-e je i počela sezona umiranja. Zanimljivo je i to da, osim što je umro sa nepunih 28 godina, to se dogodilo na isti datum, 03.07., kad je umro i dvije godine kasnije Jim Morrison. Sličnostima tu nije kraj; Morrison umire u kadi, a Jones u bazenu. I bazenom i kadom vlada znak Raka, a Sunce je tada bilo u Raku. Gušenje od vode u plućima; koliko je droge unešeno u tijelo prethodno – ne zna se.


Ipak, konac djelo krasi; ako postoji netko tko je u rock glazbi zaogrnut plaštom smrti, od samog početka pa do kraja, onda su to Grateful Dead. Ime govori sve – zahvalna smrt. Bend je nastao u Palo Altou, u okolici San Frnacisca, 1965. pod imenom Warlocks, što bi u prijevodu označavalo muške vještice. Preseljenjem u Frisco, uzimaju i novo ime. Bend je poznat ne po hitovima, jer ih i nemaju, već prvenstveno po tome što je on, bukvalno i doslovno, najvažniji bend cijele ere psihodelije u glazbi. Točnije, oni su bili najveći bend u gradu, a grad, S.F. - još preciznije bi bilo Frisco Bay Area – središte psihodelije i hippie pokreta. Utjecaj na američku glazbu i kulturu je abnormalan za bend koji nikad nije bio prisutan na top ljestvicama. Svirali su sve i svašta, a većinom obrade. Scenski nastupi su trajali satima. Pored njih, svatko tko se našao u S.F. imao je osjećaj da se može baviti glazbom. U jednom razdoblju s kraja '60-ih u Friscu je sviralo čak 500 psihodeličnih bendova. Ljudi su dolazili sa svih strana Amerike, makar da žive tu atmosferu slobode, hodočašćeći kao da je u pitanju Jeruzalem i potraga za svetim gralom.Naravno, sveti gral se zvao doktor hofmann, po Albertu Hofmannu, koji je još 1938., dok je vladao Škorpion -16.11. - izumio LSD. Godinama je američka vojska radila eksperimente sa uporabom te droge, a ilegalna je postala tek 1966.-e. To što je postala ilegalna, bio je dodatni okidač da mase mladih ljudi uzimaju trip, a glavni nositelji kulture širenja svijesti i borbe protiv američkog establishmenta kroz glazbu bili su upravo Grateful Dead. Kroz bend se izmjenilo dosta ljudi tijekom godina, a smrt koja je obilježila bend bila je ona klavijaturiste i originalnog člana, Ron Pigpen McKernana, 1973. godine. No, glavna smrt u bendu je bio živi mertvac, alfa i omega benda, Jerry Garcia. Više puta se spašavao od smrti u zadnji čas, stvarajući od sebe živu legendu. Ono što su bile groupie djevojke za mnoge slavne bendove i solo izvođače, za Grateful Dead su bili njihovi obožavatelji, mase mladih i starih, muškaraca i žena, pod imenom Deadheads. Grejtfuli su bili poput nogometnog tima, a Dedhedsi
njihovi vjerni navijači koji ih prate na njihovim utakmicama. Pardon, koncertima! Nota bene, jedini bend koji uz Rolling Stonese punio je sve stadione po Americi od vrha do dna, a da nije izdao nikakav album kao suport za turneju, upravo su Grateful Dead. S tim što je Stonese uvijek pratila golema reklama po turneji, a Grejtfule samo njihovi vjerni Dedhedsi i Hells Angelsi kao osiguranje. Koncerti bi se mogli opisat kao američki dernek, a najsličnije tome za usporedbu na pamet mi pada Mišo Kovač i njegovi dalmatinski derneci kad na punom stadionu otpjeva prva dva – tri stiha i digne ruke, a masa u transu odradi koncert do kraja iz pjesme u pjesmu. ( Btw, Mišo postaje ultimativna stadionska atrakcija tek nakon smrti mu sina Edija 1992., a i sam je počinio neuspjelo samoubojstvo 1999.-e.)
Grateful Dead su sinonim za američku subkulturu, sve što je moćno i jako, a nalazi se ispod radara glazbenog mainstreama. Sa izlaskom Plutona iz Škorpiona, 1995.-e umire i Jerry Garcia, a s njim bend odlazi u kolektivnu memoriju.



Ako se nekome učinilo da mu je storija o živom mrtvacu ponešto poznata, vjerojatno mu je u podsvjesti iskočio Goran Bare i njegova grupa Majke. Ajmo redom. Grateful Dead su osnovani u šestom mjesecu 1965.-e, a Goran Bare se rodio u osmom mjesecu iste godine. Prvi album Grateful Dead izabacuju tek po preseljenju iz Palo Altoa u Frisco, jednako tako i Goran Bare sa svojim Majkama se seli iz Vinkovaca u Zagreb 1990. da bi prvi album ugledao svjetlost dana. Prije toga dogodio mu se Pluton osobne vrste: u automobilskoj nesreći pogibaju mu tri bliska prijatelja iz oriđiđi Majki. Nakon toga je uslijedio i kolektivni Pluton: počeo je rat. Ono sve iza toga bila bi povijest: nekoliko puta odvikavanje od droge i iznova navlačenje. I gomila sjajne glazbe. Za čovjeka baš ne znaš dokle će, jer može svaki čas. I zato mu je svaki nastup možda i posljednji. Blizina smrti ljude je oduvijek privlačila i to je glavni motiv njegove karizme i vjerne sljedbe što ga po koncertima prati. S druge strane, njemu upravo pažnja drugih daje snagu da još se bori za život. Jer, nemojmo se lagati, svatko tko je na teškim drogama, nesvjesno sam odluči kad će reći zauvijek zbogom.Naposlijetku, vjerojatni kraj će se dogoditi ne direktno već kao jedna od nus – pojava dugogodišnjeg uzimanja droge. Baš kao i slučaj sa Jerry Garcijom. Jedno je sigurno: Goranu Bari kolektivna memorija ne gine!
U kolektivnoj memoriji je zasigurno i Branimir Johnny Štulić. Istina, čovjek nije umro, ali on živi filozofsku smrt. S početkom rata, prekinuo je sa glazbom i odselio u inozemstvo. Ne pada mu napamet vratit se ili opet zapjevat. To je iza njega. Past tense. A njega i Azru ljudi ili nekritički vole ili ne podnose. Baš u Plutonovoj maniri: ili – ili, nema sredine!


Spomenuvši Johnnyja i Azru, valjalo bi spomenut i Torcidu. Torcida je obožavala Azru do nivoa kulta, kao neki tajni znak ili zaštitini kod. Očiti su razlozi za to; Azra je bila daleko od mainstreama i predstavljala je podzemlje u ondašnjem sistemu, a popularnosti joj nije manjkalo. I to one body to body, face to face; urbane legende o Johnnyju i Azri širile su se usmenim putem. Kao navijačka skupina, Torcida je također pripadala subkulturi koju svaki mainstream odbacuje ili prešućuje. Rođena davne 1950.-e u znaku Škorpiona, brzo je postala opasna po društvo pa je zabranjena i gurnuta u ilegalu. Sa Uranom u Škorpionu, '70-ih godina se i Torcida lagano budi iz sna, da bi '80-ih sa Plutonom u Škorpionu raširila krila i utabala put svim drugim navijačkim skupinama da se jače organiziraju. Raspad bivše SFRJ vjerojatno je i započeo sa navijačkim ratovima. Bila je to predigra za seks. Pluton u početku uvijek djeluje kao da maksimalno podržava postojeće stanje, ali zbog svog ekstremizma ili – ili, vremenom počinje podrivati temelje tom istom postojećem stanju svojim ekstremnim djelovanjem. U konačnici, Pluton ruši i stvara novo stanje ukoliko dotadašnje nije na čvrstim temeljima. U znaku Škorpiona, energije koje su tražile promjenu i transformaciju, a međusobno suprotstavljene, bile su toliko jake da je raspad u krvavom ratu bio logični slijed događaja. 1995.-a je bila finalna godina Plutonovih transformacija prije ulaska u znak Strijelca. Strijelac označava inozemstvo pa ono što je nekad sve bilo tuzemstvo, unutar države, sad je postalo inozemstvo, nekoliko država. Nacionalne politike novostvorenih država potpuno su nalik filozofiji navijačkih skupina. Pa ako je i donekle normalno da Torcida potpuno je zaslijepljena Hajdukom, za kojeg ne navija već živi, vjerno ga prateći bio on prvi ili zadnji, kad isti sistem vrijednosti zauzmu i službene političke elite, kad od stabla ne vide šumu, onda situacija nije dobra. Stanje je konstantno poluratno među novim državama. Ili da se poslužim jednom pomodnom medijskom floskulom, na sceni je hibridni rat, svih protiv svih. Pluton u Jarcu se drži realnosti i činjenica, ali stanje će postati neizdrživo, zbog te iste realnosti i činjenica, pa možemo samo prepostavljati šta će se dogoditi kad Pluton ujaši u Vodenjaka 2023.-e. Zadnji puta kad je bio u tom znaku, donio je građansku revoluciju u Francuskoj. Neka vrst predigre bit će tranzit Saturna kroz Vodenjaka u razdoblju od 2020.-e do 2023.-e, kada će napustiti znak Vodenjaka i prijeći u Ribe, koji mjesec prije negoli Pluton uđe u Vodenjaka.
Ipak, Plutonov tranzit kroz svoj domicil od 1983. do 1995. donio je mundano važne promjene, a ne samo na razini lokalnih plemena u ovom dijelu Europe. U glazbenom svijetu prvi puta jedan crnac postaje planetarna zvijezda broj 1, a to je Michael Jackson. Jednako tako, rame uz rame, i jedna žena postaje planetarna zvijezda kao nijedna prije nje: Maria Louise Ciccone, poznatija kao Madonna. Nove tehnologije i mediji sve više naglasak stavljaju na imidž pa je sve manje ljudi koji se bave glazbom a da znaju svirati i pjevati, ili bar jedno od toga dvoje. Izgled postaje must have svakom tko želi veći uspjeh. Stvaraju se i novi pravci, rave, tehno, sempliranja i mažnjavanja postaju uobičajene pojave, ali se glazba otvorila za cijeli svijet, mada još uvijek englesko govorno područje dominira. U politici je bilo svega i svačega, svi smo bombardirani politikom pa nema smisla navoditi sve najbitnije stvari. Ali ću zato navesti jednu - dvije koje obično prolaze ispod radara, a jako su bitne zbog posljedica koje su uslijedile nakon toga. Prva se dogodila još 1979.-e dolaskom ajatolaha Homeinija na vlast u Iranu, čime se poremetio dotadašnji balans odnosa na Bliskom istoku i dugoročno prouzročio seriju ratova na cijelom prostoru arapskog svijeta bogatog naftom. Ratovi još traju, a dokle će – ne zna se. Druga važna pojava koja je globalno promijenila svijet jest početak uvođenja tržišne ekonomije u Kini 1982.-e. Tadašnji kineski vođa, Deng Xiaoping, uvođenje kapitalizma uz zadržavanje jednopartijskog socijalističkog sistema, prokomentirao je riječima nije važno je li mačka crna ili bijela, bitno je da lovi miševe.







Na kraju nešto o Plutonu da se rekne u kontekstu ostala dva vodena znaka ( Rak i Ribe ) i njihovih planeta ( Mjesec i Neptun ). Vodeni znakovi i planete simboliziraju početak i kraj. To ne znači da ne djeluju i u srednjem vremenu već da je najjače djelovanje na početku i na kraju, i da time daju jak input svemu što se događa u vremenu između početka i kraja.
Jedno od obilježja vodenih znakova/planeta jest intima, ono što se ne vidi jer se ne pokazuje svakome. Ako uzmemo krevet kao pojam kojem pridajemo značenje intimnog u životu, Rak/Mjesec bi na početku simbolizirao krevet u kojemu se rađamo, a na kraju krevet u kojem umiremo. Škorpion/Pluton simbolizira krevet u kojem smo sami u početku, a na kraju je to krevet kojeg dijelimo sa drugim. Kod Ribe/Neptuna krevet u početku označava anđele čuvare ilitiga snove, a na kraju bolesnički krevet, zaborav i odvajanje od vanjskog svijeta.
Kao dijete od jednog svećenika sam čuo da je zdrava hrana samo probavljena hrana. Naravno, dobar metabolizam osnova je za dobro zdravlje i moć iznutra. Pluton – riješi se svega suvišnog! Proces metabolizma spada u intimnu sferu života. No, nastao je kao stvaranje osonovne energije potrebne za život. Rak/Mjesec simbolizira prvu hranu i piće koju uzimamo da bi živjeli, dok je kraj obilježen gomilanjem iz straha od nestašice ( Rakovi su kolekcionari svega i svačega, a sve je počelo iz egzistencijalne potrebe da se ima dovoljno hrane ). Škorpion/ Pluton u početku predstavlja hranu i piće koju transformiramo i kroz metabolizam izabcujemo iz sebe dok je kraj simboliziran problemima sa crijevima, prostatom i jajnicima. Ribe/Neptun u početku hranu i piće doživljavaju kao gurmanski užitak, pijanstvo sreće i inspiraciju duha da bi kraj simbolizirao ograničenja i zabranu, tipa gledaj, ali ne diraj, opasno po zdravlje.
Sigurnost i samozaštita također su neizostavni dio vodenog entiteta. Rak/Mjesec u početku predstavlja sigurnost koja nam je nametnuta, koja dolazi od drugih dok je kraj obilježen sigurnošću koju tražimo ili je sami namećemo drugima. Škorpion/Pluton ne poznaje stanje sigurnosti, bar ne u apsolutnom smislu, jer apsolutan mir i sigurnost daje tek smrt. Ergo, kako je seks mala smrt i vježbanje umiranja, to bi onda stres bio konstanta kroz cijeli život i kako ga se riješiti. Početak bi bio obilježen željom, ali i istodobnim strahom od seksa. Kraj označava strah od spolne nemoći, ali i potencijalni duševni mir zbog izostanka seksa kroz preobrazbu cijelog bića u neke više duhovne levele i stanja svijesti. ( Jelte, potencijal je duhovnog rasta od zmije u početku do orla na kraju. )
Ribe/Neptun sigurnost i samozaštitu u početku imaju u tajnama unutar ograničenja koja su nametnuta od strane drugih, što je razumljivo samo po sebi za malu djecu koja time razvijaju svoju maštu kao nuspojavu. Kraj je obilježen tajnama i ograničenjima drugih zbog starosti i vlastite nemoći, i kao izlaz iz svega proizlazi odvajanje i zaborav, više nam ništa nije važno,oslobodili smo se cijelog životnog tereta i mirno se prepuštamo struji života/rijeke da nas nosi do ušća/smrti. Pomirenje sa životom ilitiga filozofska smrt, kraj svih životnih puteva, pa kao blagoslov još da dočekaš smrt u snu – bingo!



Biblija kaže, u početku bijaše riječ... To bi rekao Neptun ilitiga Bog, u kojeg vjerujemo ili ne vjerujemo. Mjesec bi odredio mjesto, zvalo bi se Raj i zajednicu dvoje ljudi, Adama i Eve. Pluton je pokrenuo evoluciju; iskušenje uzimanja jabuke bio bi seks, a smokvin list jedino što nas na kraju čeka – smrt.

ponedjeljak, 26. lipnja 2017.

ANATOMIJA HOLOGRAMSKOG UBOJSTVA ILI MARS KVADRAT NEPTUN

ANATOMIJA HOLOGRAMSKOG UBOJSTVA ILI MARS KVADRAT NEPTUN

U svibnju ove godine na nebu se dogodio aspekt kvadrata Marsa i Neptuna. Te dvije planete nisu srodne; jedna je vruća i direktna (Mars), a druga je vlažna i mutna (Neptun). Zajedno, kao elementi 1 i 12 polja, označavaju zbrku, laž, nejasni cilj, promašaj, bijeg ili ubojstvo čak. Povezujemo to često sa alkoholom, drogama, ali i tajnim službama, špijunima. Kao element 1 polja (život), Mars bi bio good guy, a Neptun 12 polje (zatvori, tajne) bad guy. Ipak, Mars kao element 8 polja (Škorpion), osim što je vruć, biva i vlažan pa se skladno nadopunjuje sa Neptunom. Elementi 8 i 12 polja su opasni, ali trigonom dobro vezani pa Mars i Neptun mogu označavati korist od mora, vode, nafte, tajnih operacija, podmornice, operacije sa narkoticima, otpornost na droge ili alkohol (mada sklonost ka tome ne izostaje), neobjašnjivo izvlačenje iz opasnih situacija. Postoje mnoge kombinacije izmedju Marsa i Neptuna, gdje nekad jači je Mars u ekspresiji a nekad Neptun, mada u osnovi Mars i kada vidljivo napravi problem, kao manje inteligentan od Neptuna, ustvari je nahuškan od Neptuna da to učini. Ergo, Neptun je inspiracija i Mars da bi se pokrenuo, Neptun ga treba maštom i intuicijom navoditi na cilj. Stoga, Mars je onaj ko je ispalio metak, a Neptun onaj ko je Marsu dao oružje u ruke.
Mars je jak kao element 1 polja (Ovan) i 8 polja (Škorpion), ali isto tako i kada je element 10 polja (egzaltacija u Jarcu), a čini sekstil sa Neptunom kao elementom 12 polja. Evo svih kombinacija:
Mars jak (Ovan) 30 stupnjeva Neptun jak (Riba) = u osnovi slab kontakt), potrebno je idealno mjesto i vrijeme da se aspekt djelotvorno osnaži
Mars (jak) Ovan 120 stupnjeva, Neptun (slab) Lav
Mars (jak) Jarac 60 stupnjeva, Neptun (jak) Ribe
Mars (jak) Škorpion 120 stupnjeva, Neptun (jak) Ribe
Mars (jak) Škorpion 90 stupnjeva, Neptun (jak) Vodenjak
Mars (jak) Škorpion 90 stupnjeva, Neptun (slab) Lav
Mars (slab) Rak 120 stupnjeva, Neptun (jak) Ribe
Mars (slab) Rak 150 stupnjeva, Neptun (jak) Vodenjak
Mars (slab) Rak 30 stupnjeva, Neptun (slab) Lav
Mars (jak) Jarac 150 stupnjeva, Neptun (slab) Lav
Mars (jak) Ovan 60 stupnjeva, Neptun (jak) Vodenjak
Mars (jak) Jarac 30 stupnjeva, Neptun (jak) Vodenjak
Mars (jak) Ovan 150 stupnjeva, Neptun (slab) Djevica
Mars (jak) Škorpion 60 stupnjeva, Neptun (slab) Djevica
Mars (jak) Jarac 120 stupnjeva, Neptun (slab) Djevica
Neptun ima svoje dnevno dostojanstvo u Strijelcu, kada je dan, pa da i te pozicije razmotrimo:
Neptun (jak) Strijelac 120 stupnjeva, Mars (jak) Ovan
Neptun (jak) Strijelac 30 stupnjeva, Mars (jak) Škorpion
Neptun (jak) Strijelac 30 stupnjeva, Mars (jak) Jarac
Neptun (jak) Strijelac 150 stupnjeva, Mars (slab) Rak
Neptun (slab) Blizanci 60 stupnjeva, Mars (jak) Ovan
Neptun (slab) Blizanci 150 stupnjeva, Mars (jak) Škorpion
Neptun (slab) Blizanci 150 stupnjeva, Mars (jak) Jarac
Neptun (slab) Blizanci 30 stupnjeva, Mars (slab) Rak
Mars (slab) Bik 60 stupnjeva, Neptun (jak) Ribe
Mars (slab) Bik 90 stupnjeva, Neptun (jak) Vodenjak
Mars (slab) Bik 90 stupnjeva, Neptun (slab) Lav
Mars (slab) Bik 120 stupnjeva, Neptun (slab) Djevica
Mars (slab) Bik 150 stupnjeva, Neptun (jak) Strijelac
Mars (slab) Bik 30 stupnjeva, Neptun (slab) Blizanci
Mars (slab) Vaga 150 stupnjeva, Neptun (jak) Ribe
Mars (slab) Vaga 120 stupnjeva, Neptun (slab) Blizanci
Mars (slab) Vaga 60 stupnjeva, Neptun (jak) Strijelac
Mars (slab) Vaga 120 stupnjeva, Neptun (jak) Vodenjak
Mars (slab) Vaga 60 stupnjeva, Neptun (slab) Lav
Mars (slab) Vaga 30 stupnjeva, Neptun (slab) Djevica
U osnovi, jak Mars i jak Neptun u dobrom aspektu daju najbolju kombinaciju djelovanja. Jak Mars i jak Neptun u lošem aspektu daju iskušenja i probleme, koji se mogu savladati uz posrnuće pa dizanje na noge. Loš Mars i loš Neptun u lošem aspektu je ’’bože sačuvaj’’. Loš Mars i loš Neptun u dobrom aspektu daju sposobnost izvlačenja iz nevolje na teret drugih. Uočljivo je da po dostojanstvima planeta ne postoji aspekt opozicije. To potvrđuje prvotno značenje da se Mars i Neptun ne razumiju, ne susreću se na dnevnoj razini već samo iznimno u posebnim mjestima i trenucima.
Slika nastala 10.05.2017.
Ova slika, nastala 10.05.2017. opisuje Mars kvadrat Neptun. Neptun je jak, u svom središtu, na 13 stupnjeva Ribe, a Mars je u perignitetu, ni jak ni slab, na 13 stupnjeva Blizanaca. S druge strane, Neptun se loše osjeća u Blizancima (dnevni izgon), a Mars u Ribama potencira sve različitosti i nerazumevanje Marsa i Neptuna. 13 stupanj je u vlasti Marsa, pa on ima inicijativu, mada je bez snage (perignitet). Mars označava hladno oružje, nož, a znak Blizanaca čovjeka i ruke. Blizanci označavaju dvojstvo, pa je Mars s jedne strane muškarac, a s druge žena s nožem u ruci. Muškarac kao Mars zamaskiran je i okrenut neprirodno u stranu, kao da radi nešto skriveno ili ima tajne namjere. Po izgledu tijela naglo se pokrenuo u stranu, položaj nije stabilan. Naglost bi bila u simbolici kvadrata, a nestabilnost u simbolici Neptuna. Kako je ovo aspekt magije i mašte, ali i nepraktičnosti, žena kao ubojica pojavljuje se nekim čudom kao da je izronila iz mora i pojavila se na mulu. Smijer tijela gledano prsima, u egzaktnom je kvadratu s prsima tijela muškarca. Mars ima inicijativu, napada mučki, s leđa, ali je bez snage, u perignitetu, dok se Neptun osjeća sigurno, kao riba u vodi, nesvjestan opasnosti ili intuitivno osjeća da je siguran. Dispozitor Marsa je Merkur, a on je u Ovnu, brzopleto misli i djeluje, a konjukcija sa Uranom to potencira do točke usijanja, što u krajnjem smislu znači da Mars prijeti tek umom i tehnologijom: Merkur konjukcija Uran u Ovnu.

Prije ovog pokušaja ubojstva, dogodila se originalna slika od 01.05.2015.
Slika nastala 01.05.2015.
Najuočljivije jest Jupiter u Lavu u 10 kući, egzaktni sekstil sa Mjesecom u Vagi u 12 kući. Tog dana bio je državni i međunarodni praznik rada. Vladar Jupitera je Sunce, Bik, u kvadratu sa Jupiterom – uživa se i troši, važni društveni odnosi, uživanje svake vrste. Jupiter je u trigonu sa Uranom; Jupiter dolazi iz 3 kuće – kreće se, putuje, informira, kao i iz 5 kuće – zabava, radost....Uran je u 6 kući, a dolazi iz 4 kuće – promjene stanovanja, tj. Izleti, individualan duh, oslobađanje od rutine,promjene koje su korisne zdravlju; sve je iznenadno, ali praznici  jesu takvi: dođu i odu. Jupiter sekstil Mjesec daje opuštenost i sreću, duhovni rast, sreću sa zakonitim poslovima ili sa ženama. Mjesec dolazi iz 9 kuće a nalazi se u 12 kući – to bi označavalo nekog ko ima kuću u inozemstvu, ali i da zakoni (9 kuća) daju duševni mir i ravnotežu ( Mjesec u 12 kući, Vaga). Vaga i 12 kuća označavala bi hotele, ali u ovom slučaju je osama i bijeg od javnosti i društva, težnja ka mistici i emociji, samo za odabrane. Mjesec u 12 kući bi bilo i more ali plitko, tj.obalno, društveno – na korist ljudima; predstavlja i luku, kao i mul, a u kombinaciji sa Jupiterom u Lavu – mjesto za uživanje, tj.strance i ljetovanje.
ASC je u Vagi na 25 stupnjeva, a vladar je Venera, ujedno vladar i Mjeseca, nalazi se u 8 kući te prelazi lagano u 9 kuću. Blizanci označavaju i biciklu, a lik sa slike se došao odmoriti nakon jednog natjecanja u bicikliranju povodom praznika. 8 kuća jest i regeneracija. Blizina 9 kuće označava težnju odlaska u budućnost, ali i stanje  legalnosti, tj. javno obznanjivanje, urbi at orbi (slika je završila na internetu!). Ergo, Mjesec u 12 kući označava neposrednu okolinu, a njime vlada Venera, koja je i vladar tijela, ASC, mjesto je rub mula, koji je početak daljine zvane more i sve što označava kontakte sa daljinom i putovanjima.
Mars u Biku na vrhu 8 kuće označava određenu opasnost, sebičnosti i hedonizma radi, ali njim takođe vlada Venera, koja u 8 kući ima korist od drugih, a trigon sa ASC je izvlači iz svih opasnosti kojima je sklon ovaj Mars u Biku u 8. Kako je riječ o fotografiji, to bi bilo u opisu Neptuna u 5 kući: razonoda, druženje, blizina mora (Ribe). Neptun sekstil Sunce – slika, vizija; volja je oslabljena, ali je vizualizirana. Neptun u središtu: zakrabuljena slika. Sunce kvadrat Jupiter teži uspjehu i popularnosti pa je i zbog toga slika završila na internetu. Merkur je dispozitor vladara Venere i odrećuje krajnje težište bića (natusa). Merkur opozicija Saturna (aplikacija orbis 3 stupnja, domena Merkura) – jaka, ali skučena logika; kao vladari 3 kuće (Jarac umetnut) i 9 kuće, um je usmjeren na odmor i stajanje. Saturn trigon MC i Merkur sekstil MC dodatno označavaju ladovinu i odmaranje kroz osnovni aspekt Merkur opozicija Saturn koji poništava dinamiku kretanja uma, tj. bicikliranja.
And last but not least, Merkur kao dispozitor Venere, nalazi se u svom središtu, dnevnom, Blizanci, a dan je jelte. U 8 je kući, na 0 stupnju na početku početaka...ušančio se duboko u podsvijest i čeka vrijeme kad će da eruptira (8 kuća).

A erupcija se dogodila 10.05.2017. kada je nastala slika radi koje je i cijeli ovaj tekst nastao.

10.05.2017.

Prvo što se uočava jest da je ASC 26* Djevice te da se nalazi  u 90* prema Veneri iz radixa 1. (2015.god.) što bi bio napad  žene. Dugo, MC 25* Blizanaca radi 120* sa ASC rx1. u Vagi, u konjukciji je sa Venerom rx kao i sa vrhom 9.kuće rx.  Sve se događa uoči Punog Mjeseca u Škorpionu što dodatno naglašava magiju aspekta Mars 90* Neptun. Sunce se nalazi na kraju 8.-e, ulazi u 9.-u što je potpuno ista pozicija u kući kao i Venere rx. Vrh 9.-e konjuktira Mars rx1. na 22* Bika iz vrha 8.-e rx pa aspekt Sunce rx2. konjukcija Mars rx1. daje pokretačku energiju, spajaju se elementi 8.-e (staro) i 9.-e (buduće) kuće što dodatno osnažuje energiju Punog Mjeseca.
Nešto o značenju samog Punog Mjeseca. Sunce, Mjesec i Zemlja su u istoj liniji. Sunce je svjetlost, a Mjesec platno na kojemu se reflektira svjetlost dok je Zemlja objekt koji stoji između Sunca i Mjeseca; kako stoji ispred platna kojeg predstavlja Mjesec, to svjetlo Sunca ne dolazi do Mjeseca. U konkretnom slučaju, na slici, zemljino tijelo, to jest neprozirni objekt, jest slika žene sa nožem u ruci. U stvarnosti, Full Moon se događa u noći, no ovdje je još dnevno svjetlo, a Mjesec predstavlja neposredno okruženje, sve ono oko nas, što kao spužve nesvjesno upijamo u sebe.
Na prvotnoj slici, radix 1 iz 2015., Mjesec je u fazi rasta ( Sunce 10* Bik, Mjesec 13* Vaga ), u fazi između savladavanja (120*) i izvršavanja (180*). U radix2 situacija samo što nije došla u središte izvršavanja ( Mjesec 176* Sunce ). Hologramska, fotošopirana slika žene sa nožem u ruci simbolizira Zemlju između Sunca i Mjeseca. Zemljino tijelo ( žena ) baca şjenu na platno (Mjesec ) – a Mjesec je i sve oko nas! – te sprječava da Sunce dođe do Mjeseca. ( Sunce i Mjesec su iznad horizonta, svjetlo ipak pada na Mjesec dok je Full Moon na liniji vladara 3.-e i 9.-e kuće.) Nešto više o samom Mjesecu može reći zadnji separacioni aspekt kojeg ima, a to je 60* sa Plutonom; prvi naredni jest sam Puni Mjesec, 20* Škorpiona 180* 20* Bika. Vladari Full Moona su Mars i Pluton... Pluton će se načekati do prvog aplikacionog aspekta; ali zato Mars, drugi vladar, samo što nije egzaktno kvadrirao (90*) Neptun pa time opisuje samo značenje Punog Mjeseca: it's a kind of magic, ali i opasnost poradi aspekta kvadrata.
Vratimo se ostatku horoskopske karte. Već je rečeno da je MC rx2 na vrhu 9.rx1, gdje se nalazi i vladar fizičkog tijela ASC rx1, to jest Venera rx1. Hologramska slika je nastala down under, Australija, i odaslana meni. Merkur je vladar i ASC rx2 i MC rx2, a nalazi se u konjukciji sa Uranom, 8.kuća ( prijeti smrt, i još u marsovom znaku ), točno na DESC rx1 oriđiđi slike iz 2015. Jelte, Merkur je onaj koji prenosi vijest, informaciju. DESC predstavlja otvorene neprijatelje, a već je rečeno da sve se događa u Ovnu, gdje je Mars „svoj na svome“ ( paralela sa Mars rx1, na vrhu 8.-e, na 22* Bika ). Mars se nalazi u 9.-oj, inozemstvo, i radi 90* sa Neptunom, vladarom 7.-e (partneri i otvoreni neprijatelji ), a koji je u 6.-oj kući. Reklo bi se, otvoreno neprijateljstvo se izražava prema nekom tko je podređen, sluga, ili mu se čini usluga, ili je skriven ( 6.-a je 12.-a u odnosu na 7.-u kuću ) pa je odnos bolestan ili je sam partner u nekoj bolesti, ili nekoj vrsti zabrane, tj. nedostupnosti. A možda partner radi nešto na moru ili vezano uz brodove ( Neptun u Ribi ). Ipak, nije riječ o klasičnom neprijateljstvu. Jupiter je vladar dviju kardinalnih kuća, a sam se također nalazi u kardinalnoj 1.-oj, i još u kardinalnom znaku. Kao takav, on je nositelj svih aktivnosti – sve mu dolazi u ruke – u kvadrantima kojima vlada kao i područjem u kojemu se sam nalazi ( 1. Kuća = fizički život ). Glavna osobina Jupitera u Vagi jest da je on, jelte, pristojan i diplomatičan. Ono najbitnije, Jupiter radi aplikacioni  trigon (120*) sa Marsom, a to je aspekt hrabrosti i pobjede, rušenja svih prepreka sa kojima se susretne. Zatim, Jupiter je retro, što ga automatski, u psihološkom smislu, smješta u 12.kuću i akvatorij Riba. Kako će uskoro pasti noć i dogoditi se full moon, Jupiter postaje noćni suvladar Riba pa drži sve važne poluge aktivnosti pod svojim nadzorom. Ergo, zračni znaci, kuće života (1. i 9., tjelesno i duhovno), skladan odnos pa slika ( Neptun ) i prijetnja ubojstvom dobija nešto benigniji smisao.
Saturn na vrhu 4.-e i u kvadratu (90*) sa ASC pak determinira da su prostorne prepreke ( Saturn u Strijelcu ), pa je pobjeda i uspjeh svojevrsna intelektualna igra ( Mars u Blizancima ). Dispozitor Marsa je Merkur ( tijelo, ASC ); sjedinjen sa Uranom, radi trigon (120*) sa tim Saturnom pa on premoštava ( Uran jest most!) granice prošlosti i budućnosti, starog i novog, spaja različite obale i prostorna mjesta ( Uran = inernet: jednim klikom se lansiraš s jednog kraja svijeta na drugi dok rekneš keks ). Mars nije u aspektu sa konjukcijom (0*) Merkura i Urana, ali je mutual disposition sa Merkurom pa svo troje funkcioniraju poput stelija. Tu se Mars nešto bolje osjeća; ako je „stelij“ u Ovnu, on je tu u svojoj kući (8.-a); ako je „stelij“ u Blizancima, Merkur se nalazi na širokom prostoru ( 9.-a kuća ) za činjenično ubadanje u detalje. Uranu je pak svejedno; 8.-a je analogna Škorpionu, a u tom znaku on je egzaltiran, ilitiga kreativno lud dok je u 9.-oj plodan: ona je 2.-a u odnosu na 8.-u, a to znači da kreativno ludilo može matarijalizirat i osvrhovit.
Dodatno komparirajući sliku radixa2 sa slikom radixa1, uočava se Jupiter rx2 u aspektu (120*) sa Mjesecom rx1, aplikacija, orbisa 1*. Već je navedeno da je Jupiter u aplikaciji i sa Marsom, a ubojica Mars egzaktno je vezan sa Jupiterom rx1 na 13* Lava i Mjesecom rx1 na 13* Vage. Saturn u Strijelcu, 4.-a, u jakom je sekstilu (60*) i trigonu (120*) sa linijom horizonta ASC – DESC iz radixa1. Venera, vladar ASCrx1, nalazi se na južnom Mjesečevom čvoru, a u 7.-oj kući... vraća se u prođlost po nešto zaboravljeno, izgubljeno ili ima neki dug prema tome. Na vrhu DESC je Kiron; daje bol, ali i samoizlječenje, a egzaktno je konjuktiran ( svezan, ovisnički nastrojen ) sa Točkom sreće u 5.-oj kući rx1... na 27* Ribe, ezaktnom stupnju Venerine egzaltacije... Reklo bi se: radi se o ubojstvu iz strasti, tajnoj ili platonskoj ljubavi, et cetera. Linija sudbine, meridijan MC – IC, u trigonu i sekstilu (120*/60*) je sa horizontom ASC – DESC rx1. Neptun je na 13* Ribe i radi Yod ili božji prst sa aspektom sekstila (60*) Jupitera i Mjeseca iz rx1; žarišna energija iz Neptuna, radi savladavanja napetosti ( inkonjukcija, 150*) koju ima sa Jupiterom i Mjesecom, teži proboju ka nasuprotnom znaku, a to je Djevica... Merkur je krajnji rezultat te planetarne konfiguracije; u rx1 se nalazi na 0* Blizanaca u 8.-oj, a u rx2 na 26* Ovna, opet u 8.-oj. Jelte, Merkur u Škorpionovoj kući voli zabadat nos svugdje; postaje svojevrsno njuškalo, služi se više instinktom negoli razumom pa brzo stiče uvid u stanje stvari, ili njuška duboko, kamo većina nikad ne dopre..jer čeprkaju prstima, a to je uvijek nešto plitko, površno..istoznačno oboma jest da je brzo u svakom slučaju.
Što se tiče sjevernog Mjesečevog čvora, u rx1 se nalazi u Vagi dok se u rx2 taman prebacio u Lava; tu pospješuje rast kroz naglašavanje osobne volje i samoproširenje individue kroz kreativni rad.

Na kraju, promotrimo i završnu sliku, kada se dogodio agzaktan aspekt kvadrata Marsa und Neptuna. 
11.05.2017.
Aspekt se dogodio nakon full moona; svjetla su na liniji horizonta 1.-e i 7.-e kuće. ASC je na 19* Škorpiona te se poklapa sa linijom full moona na 20* Škorpiona ( Mjesec ) – 20* Bika ( Sunce ). Vladar ASC-a, tijelo, u 7.-oj je kući, Mars, na 13* je Blizanaca, a opjevani assassin, Neptun, u svom središtu, Ribama, u 4.-oj kući. U ovom horoskopu, Saturn je egzakt trigon (120*) sa konjukcijom Merkura i Urana; 2.-a i 5.-a kuća; dok je u rx1 iz 2015.-e Saturn u opoziciji (180*) sa Mekurom ( aplikacija, orbis aspekta 3*). Vidimo i da je taj Merkur iz rx1 u egzaktnoj opoziciji (180*) sa Mjesecom iz rx3. Oboje su na nultom stupnju. Taj aspekt naglašava rezultate prošlih događaja; svaka opozicija je svojevrsna analogija za full moon, što znači da aspekt spaja različite kvadrante, meridijane ili horizonte pa stvari izlaze na vidjelo.
Merkur iz rx3 vladar je MC-a, ono što je visoko i vidljivo, čemu se teži, a nalazi se u 5.-oj, u konjukciji (0*) sa Uranom. Uran je vladar umetnutog znaka Vodenjaka u 3.-oj kući; to predstavlja skrivene događaje u prošlosti ( komunikacija, slike, putovanja ), a što zbog postojanja aspekta sa vladarom vrha 3.-e kuće, Saturnom, postaje uočljivo, vidljivo. Jelte, narav dobrog aspekta Saturna i Urana i jest da spaja staro i novo; metaforički, staro je skriveno, a novo je vidljivo.
Dispozitor Sunca je Venera, a ona je jaka kada je u 5.-oj kući, ali i agresivna, u Ovnu, na 7*, što je analogno znaku Vage, pa kako je i Venera u opoziciji (180*) sa Jupiterom, a Jupiter u Vagi, to taj aspekt potencira stanje same Venere ( jaka i agresivna). Element 8.-e kuće, Lilit, nalazi se u kući fizičkog života (1.-a) i radi egzaktan kvadrat (90*) sa Neptunom iz rx1. Lilit je ekvivalent za animalni instinkt združenih Marsa i Plutona, pa se kroz Lilit 90* Neptun ponavlja djelovanje aspekta Mars kvadrat (90*) Neptun, na sekundarnoj, dubljoj razini, što i jest simbolika Lilit. S druge strane, dispozitor Lilit jest Jupiter, a on radi aplikacijski aspekt inkonjukcije (150*) sa Neptunom: ili će se prilagodit ili razbolit zbog frustracije... I opet dispozitori „spašavaju stvar“; Jupiterom vlada Venera, a ona sekstilom (60*) skladno surađuje sa Lilit  dok Venerom vlada Mars, a on se vozi toboganom i gušta u trigonu (120*) sa Jupiterom. Marsom vlada Merkur, a Merkur u 5.-oj, kreativno nadahnut konjukcijom sa Uranom, razbija prostor i vrijeme trigonom (120*) sa Saturnom, realizirajući se kao glasnik bogova ,golub pismonoša; on suh ( Merkur ) sa hladnim Uranom ( iz ognjenog Ovna ), spaja se sa suhim Saturnom... u Strijelcu je to spaljena zemlja, sa žarom koji još tinja...

                    Sa žarom koji tinja bila bi završna misao iscrpne storije o hologramskom ubojstvu žene sa nožem u ruci, potaknuta magic touchem kvadrata Marsa i Neptuna. Rekao bi pjesnik koji je tragično skončao život,  „ ne okreći se, sine!“

petak, 2. lipnja 2017.

SANDRA BULLOCK - RANJIVA JAKA LAVICA

SANDRA BULLOCK – RANJIVA JAKA LAVICA
Astrobiografija –natal i tranziti


Sandra Bullock je rođena 26 jula 1964 godine, u okrugu Arlington, država Virdžinija, SAD, od oca Amerikanca ,službenika u američkoj kopnenoj vojsci i part-time učitelja govora tkz. Voice coach i majke Nemice,operske pevačice. Jaka pozicija Merkura u Lavu, kod Sandre Bullock nije slučajna, očigledno je nasleđena od roditelja, koji su se bavili govorom odnosno pevanjem. Sendi (kako joj je nadimak) je pričljiva, duhovita i rečita u filmovima i privatno, usled dobro položenog Merkura.
Sandra u horu
Arlington je inače poznata vojna baza, savezno vojno američko groblje i centar vazdušne američke vojske, nalazi se blizu centra tj. glavnog grada - Washington DC (Lav). Sandra je jedna od retkih holivudskih glumica koja ima dvojezično znanje (tečno govori nemački pored engleskog), a podznak Blizanac joj daje talenat za jezike i sklonost ka javnim nastupima. Venera blizu Ascedenta, pri vrhu 1 kuće joj obezbeđuje prijatan izgled, lepotu i skladnu fizičku gradju, a Mars u konjukciji sa Venerom i Ascedentom joj daju vrcavi karakter, šarm i dobar smisao za humor. Krajem devedesetih, američki časopis People ju je uvrstio među 50 najlepših ljudi na svetu. Sklonost ka komediji joj je donela prve značajnije uloge.
Mlada zvezda u usponu

Do puberteta je živela u Nemačkoj, i pratila majku po celoj Evropi tokom operskih nastupa (naglašena 9 kuća - retro Saturn blizu MC-a u 9-oj i Mesec u 9-j, pa još u Vodoliji). Treba naglasiti da joj je Mesec na 21 stepenu Vodolije u konjukciji sa Mesecom SAD (19 stepen Vodolije) što je pokazatelj da se u Americi oseća kao riba u vodi.  Konjukcija Uran – Pluton u 4 kući, blizu IC-a ukazuje na dosta selidbi i menjanje adresa. I sama je pevala u horu , glumila u školskim predstavama i bila član grupe navijačica. Nakon srednje škole upisala je dramu na Univerzitetu Istočna Karolina, ali je prekinula studiranje da bi se posvetila glumačkoj karijeri, a kasnije je završila započeti fakultet  (retro Saturn u 9 kući visokog obrazovanja pokazuje prekid školovanja, a nekada i promenu fakulteta. Saturn donosi  upornost i završetak započetog). Merkur, koji je bitan za glumu i izražavanje,  joj nema savršene aspekte  (postavljen je u 3 kući komunikacije, u opoziciji na Saturn i Mesec u 9 kući ) ali je takođe skoro egzaktno postavljen na fiksnoj kraljevskoj zvezdi Regulus, u Lavu, i u sekstilu sa konjukcijom Venera, Mars, Ascedent u Blizancima, što joj je itekako pomoglo u izgovoru i interpretaciji engleskog jezika, nakon višegodišnjeg korišćenja maternjeg nemačkog. Merkur je vladar Ascedenta i istovremeno vladar konjukcije Mars-Venera koje se nalaze u Blizancima, i suvladar konjukcije Uran –Pluton u Devici, a takodje je i vladar 1 i 4 kardinalne kuće.
Natal chart
Krajem osamdesetih se preselila u New York, gde je pohađala glumačku školu i dobijala manje uloge u studentskim i nezavisnim filmovima. Prve veće uloge su bile u komedijama i akcionim filmovima, trilerima, koje su je vinule medju poznate. Vladar 7 kuće javnosti Jupiter je u 12 kući tajni, intuicije, pozorišta, glume, zatvorenih institucija itd., u opoziciji na Neptun u 5 kući zabave i u kvadratu na Mesec i Merkur.   
Nije samo lepo lice,već i sjajna glumica
Vrh 10 kuće (karijere) je u Ribama (označava mnoštvo, više), a vladar retro Neptun u 5 kući (film). Sa retro Saturnom na MC-u pokazuje da joj uspeh nije došao ni brzo, ni lako, već ga je gradila postepeno. MC u Ribama pokazuje da ona nije samo orjentisana na glumu, već i na druge profitabilne poslove . Na to ukazuje i još jedan pokazatelj - Sunce u Lavu u 2 kući. Pored toga što je osnovala producentsku kuću Fortis Films, otvorila je pekaru, potom cvećaru, napisala knjigu, kupovala i renovirala kuće radi dalje prodaje, otvorila restoran u Teksasu Bess Bistro  - bavila se svim što je moglo da joj donese profit. Sandra je 2010 proglašena za jednu od najplaćenijih i najisplativijih glumica, sa $ 55 miliona po filmu. Procenjuje se da je do 2015 samo od filmova i produciranja zaradila procenjenih neto $ 270 miliona, (pored svih drugih aktivnosti kojima se bavila) i zauzela  46 mesto na Forbsovoj listi najmoćnijih ljudi u show business-u. Druga kuća joj počinje u Raku, a vladar kuće novca i imovine Mesec je u Vodoliji na 21 stepenu, što opet signalizira da joj novac dolazi sa više strana. Isto tako zbog vrha 2 polja u Raku, mekog je srca, i lako poklanja zarađeni novac; u četiri navrata Crvenom krstu poklonila po milion dolara i to: 2001 godine za napad na Kule Bliznakinje u New Yorku, 2004 žrtvama cunamija u Indijskom okeanu, 2010 žrtvama zemljotresa na Haitiju i 2011 žrtvama cunamija kod ostrva Honšu. Obzirom da joj je vladar Sunce u 2 polju, oslanja se isključivo na sopstvene snage i devizu ‘’u se i u svoje kljuse’’. Interesantno da joj Sunce na 3 stepenu Lava (discipline) nema nijedan aspekt, osim inkonjukcije sa Saturnom na MC-u. Dovoljno za veliko bogatstvo i ugled.
Kod Sandre su izuzetno važne pozicije Marsa blizu Ascendenta (energija, entuzijazam, akcija,brzina – by the way, prvi značajan film joj je Speed (Brzina)) i Saturna na Zenitu, u trigonu i to aplikacija; kao i pozicija Merkura u Lavu, njenom prirodnom znaku.
Sandra i Kianu u Brzini
Mars je izazovan , donosi teške situacije što je rezultiralo da je nekoliko puta bila u opasnosti i pod tim se podrazumeva napad ‘’stalker-a’’ aprila 2007, pad čarter aviona koji je preživela decembra 2000 i sukob sa gradjevincem oktobra 2004 koji joj je sazidao kuću nepodesnu za život i koga je kasnije ‘’dobila’’ na sudu te je morao da joj isplati odštetu od nekoliko miliona dolara. Srećom Mars je u dobrim aspektima sa Merkurom u 3 – oj (sekstil, separacija) i Mesecom u 9-oj (trigon, aplikacija), a Jupiter joj dodatno pomaže u 12 kući (Anđeo na ramenu) i spašava je iz neprijatnih situacija.
12 i 1 kuća su joj izuzetno dominantne, vrlo bitne kuće za glumu i način unutrašnjeg izražavanja. Stelijum oko Ascendenta koji čine Mars, Venera i Severni Mesečev čvor opredelile su je za profesiju glumice, a to je još pojačao suvladar Jupiter 10 kuće karijere u 12 polju  (zatvorenih institucija).
Sa Marsom na Ascedentu, koji je prirodni malefik, ali u njenom horoskopu izuzetno pozitivan, Sandra je vrlo energična žena, koja preduzima akcije kako u profesiji, tako i u ljubavnom životu. Čuva privatnost  za sebe; zna se samo za nekoliko njenih dužih veza i to sa kolegom Tate Donovan-om, sa kojim je bila verena (4 godine su bili u vezi), pa potom sa igračem američkog fudbala Troy Aikman-om, i glumcima Matthew McConaughay i Ryan Gosling. Udala se 2005 godine za TV ličnost i motociklistu Jesse James-a , nakon dve godine zabavljanja. U braku je bila do 2010 kada se otkrilo da, dok je ona snimala film Mrtvi ugao (The Blind Side) za kojeg je osvojila Oskara, njen suprug  je imao aferu sa porno glumicom Michelle McGee, koja je sve to obelodanila.
Na dodeli Oskara 2010
Za Sandru je ovaj udarac bio prejak, otkazala je londonsku premijeru nagrađenog filma, pokrenula zahtev za razvod i sama preuzela usvajanje deteta. I opet, usled dominantnih planeta Mars na podznaku i Saturna u Zenitu, mimo svoje volje dospela je u centar skandala. Povukla se na neko vreme i krenula da gradi život iz početka sa usvojenim sinom kome je dala ime Luis, a koji je u to vreme imao 3 godine. U to vreme (april 2010 god.) tranzitni Pluton je prolazio njenom 7 natalnom kućom javnosti i partnerstva, donoseći joj izdaju od partnera i stavljajući je na naslovne strane ’’žute štampe’’, a  tranzitni  Jupiter i Uran su prolazili natalnom  10 kućom karijere, donoseći joj vrhunac u poslu osvajanjem Oskara. Tranzitni Pluton u 7 kući inače hoće da donese  razvod osobi koja je u braku, i obrnuto - brak osobi koja je u vezi tj. promenu statusa. To potvrdjuje i tranzitni Jupiter u 10 kući. Ova promena je za nju bila dobra.
Sandra i Brayan
Početkom 2015 godine počinje vezu sa 2 godine mladjim fotografom i modelom Brayan Rendall i veza još uvek traje.
Na početku veze
Upoznali su se preko zajedničkih prijatelja, kada je Brayan  po preporuci angažovan da fotografiše rođendan njenog sina Luis-a. U momentu upoznavanja, početkom januara 2015 , njeni tranzitni Pluton i Sunce su bili u konjukciji na kraju natalne 7 kuće partnerstva i vrha 8 kuće seksa. Privlačnost je bila obostrana i vrlo brzo su postali nerazdvojni. On ima odraslu ćerku,voli decu i prihvatio je oboje njene usvojene dece (decembra 2015 usvojila je i 3-godišnju ćerku). Brayan živi sa  Sandrom u njenoj kući, vrednoj $ 23 miliona.
Na dodeli nagrada
Neptun u 5 kući donosi probleme sa trudnoćom i ostanakom u drugom stanju; moguće su kiretaže, pobačaji, veštačka oplodnja ali i usvajanje dece. Pogotovo kada je retro Neptun u Škorpji u opoziciji na Jupiter i u kvadratu na Mesec.  Jedini dobar aspekt je sekstil sa vladarom 5 kuće (dece) Plutonom, koji je potvrdio da će se ostvariti i kao majka.
Interesantno je da je privlače loši momci i da je pored bivšeg nasilnog supruga (ljubitelja nacista) , njen novi partner etiketiran u javnosti zbog korišćenja LSD-a u prošlosti i zanemarivanja ćerke. Pitanje je da li je sve istina što ispliva od tračeva, ali kaže se gde ima dima, ima i vatre. I opet dominanti Mars u konjukciji sa strastvenom Venerom, na prelazu iz 12 kuće u 1 kuću, donosi tajne neprijatelje, izdaje od najbližih, a zbog pozicije Marsa u Blizancima (27 stepen Blizanaca), pored toga što joj nameće ulogu vođe, donosi joj složene odnose u bračnim i partnerskim odnosima, prevrtljive i slabe muškarce, koji je privlače svojom ranjivošću ispod grube površine. 
Sa porodicom

Sandra Bullock čuva svoju privatnost daleko od javnosti, dozira pojavljivanje u medijima a njeni nastupi su interesantni, šarmantni, duhoviti, inteligentni, mnogi od njih sa skrivenom porukom. Jedna je od retkih holivudskih glumica koje još traju i čija zvezda će dugo sijati.



Gost bloga; Mirjana Musulin


Napomena: sve slike su preuzete sa interneta

srijeda, 26. travnja 2017.

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ - BOG FUDBALA

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ – ''BOG FUDBALA'' –  DETINJSTVO,KARIJERA,LJUBAV,PORODICA
-Astrobiografija kroz rektifikaciju, natal i tranzite -


Rodjen u siromašnoj imigranskoj porodici 3 oktobra 1981,u predgradju Rosengard, Malmo, Sweden, od oca muslimana, bosanskog porekla i majke katolkinje, hrvatskog porekla  – kao prava ''balkanska mešavina'' , nasledio je najbolje od oboje. Kako je sam izjavio nije imao ništa osim snova o uspehu i talenta za fudbal. Život mu je dodelio karte gubitnika, ali su mu zvezde bile naklonjene; uz veliki  rad,upornost  i volju, vinule su ga medju velikane ''najvažnije sporedne stvari na svetu''- postao je jedan od najboljih fudbalera svoje generacije!

Datira više podataka  vezano za vreme njegovog rodjenja, medjutim rektifikacijom se pretpostavlja da mu je vreme rodjenja 1am, na osnovu čega je Lav u podznaku. Naime, gledajući njegovu fizičku gradju, vidi se da je jak, snažan, trouglastih ledja kao kod Lavova. Visok je 1,95m; takva visina nije karakteristika Lavova, ali  Pluton na 23 stepenu Vage daje visinu tj. visoke osobe. Ispred zgrade gde je odrastao, još uvek se nalazi  fudbalski teren (koji je kasnije renovirao), što je opet karakteristika Lavova -  žive u blizini dečijih igrališta ( figurativno značenje - 5 kuća - Lav). I samo značenje imena Zlatan (Zlato) ukazuje na simboliku Lava.
Mars u 1 kući u Lavu mu daje eksplozivnost, brzinu, agresivnost i nepromišljene ispade koji sa godinama prelaze u zrelost i uči se samokontroli. Ascendent  na 16om stepenu Lava utiče na njegove karakterne osobine;  drži do sebe, ne pridaje pažnju mišljenju drugih osoba i upravlja karijerom na svoj način. Da bi preživeo u surovom kraju odakle je potekao, bavio se tekvondoom radi samoodbrane i došao do crnog pojasa, paralelno sa igranjem fudbala; krao je bicikle iz komšiluka da bi išao na fudbalski  trening do kluba, spavao sa fudbalskom loptom i trenirao do iznemoglosti. Postoji anegdota da je klincima ispred zgrade davao sitne novčiće da mu otimaju loptu dok dribla na terenu, kako bi što bolje uvežbao svoje tehničko umeće. Škola ga nije puno interesovala, ali ima talente za jezike, poliglota je i ima moć volje da nauči ono što ga interesuje (Merkur na 3 stepenu Škorpije).

Mars na Ascedentu mu daje dosta mladeža na telu (koje je operisao u mladjim danima sa lica) i sklonost ka tetovažama: na rukama se nalaze datumi rodjenja roditelja, braće, sestara i dece kao i tetovaža koi šarana na ledjima kao simbol snage i sreće; obzirom da se izjašnjava kao katolik, na levoj strani rebara je rečenica na engleskom ''samo Bog mi može suditi'', a zbog muslimanskog porekla ima tetovažu na arapskom na desnoj  strani leđa; dodatno na leđima je i Budistička tetovaža kao zaštita, kao i zmaj u crvenoj boji za sreću. Tetovaža nekoliko karata za poker, se nalazi na desnoj strani rebara.

Mars (dominantna  planeta) u gotovo egzaktnom sekstilu sa Jupiterom iz 3 kuće donosi veliki uspeh u sportu i klubovima, generalno muškim sportovima i želju za slobodom.Ima slabiji sekstil sa Saturnom (pokazuje hrabrost  i hladnokrvnost  u teškim situacijama ) i sa Plutonom (ima fanatičnost, ponos i uspeh u sportu). Mars u trigonu sa Neptunom iz 5 kuće daje lukavstvo i dobru procenu situacije.

U prilog činjenici da je podznak Lav, govore podaci da je iz malog švedskog grada odlazio da igra u fudbalske metropole (Lav) i to: Amsterdam, Torino, Milano, Barselonu, Pariz  i Mančester.Zbog Neptuna u 5 kući (igra), a  vladara 8 kuće (ugovori) kao i 9 kuće (inostranstvo) svuda se dobro snašao ,osim u Barseloni zbog nerazumevanja  sa Guardiolaom (trenerom, autoritetom). Tada je figurativno izjavio povodom navedenog  sukoba ''Ja sam Ferari a on me vozi kao da sam Fiat''.
Mars gradi kvadrate u Škorpiji: sa Venerom (donosi ekstravaganciju i agresivnost)  i sa Uranom (nervoza,svadje, sukobi). Navedeni kvadrati takodje govore da je imao nesredjeno detinjstvo i mladost kao dete razvedenih roditelja, stalno je bio izmedju dve kuće i dve porodice, često na granici egzistencije, skoro uvek gladan. Poznata je činjenica  da ne podnosi da mu frižider nije napunjen do vrha hranom, jer još uvek nosi  frustracije iz detinjstva. Pluton mu je u 3 polju, istovremeno vladar 4 (umetnutog) polja  na 23 stepenu Vage, blizu IC-a , gde se nalazi fiksna zvezda Spika – srećna zvezda koja mu  obećava slavu i uspeh. Sve planete su mu ispod horizonta, i govore o njegovoj impulsivnosti i instiktivnim podsvesnim reakcijama, a puno planeta koje su mu grupisane oko IC-a, govore o potrebi za sigurnošću u okviru porodice.
Naglašeno mu je 3 polje (stelijum Sunca, Saturna, Jupitera i Plutona) koje mu daje veliki intelektualni kapacitet i neobičan način komunikacije sa drugim ljudima, otvorenih je shvatanja i bitna su mu kraća putovanja, koja u njegovom slučaju predstavljaju i službena putovanja zbog fudbala, na dan-dva. Nešto manje mu je naglašena 4 kuća (Stelijum Venere, Urana i Meseca) doma i porodice. Vatra mu je dominantna i on prosto zrači harizmom i magnetizmom, koje su mu zahvaljujući interesantnoj  fizičkoj  pojavi , doneli unosne ugovore za snimanje reklama. Interesantna konfiguracija duplih sekstila Marsa sa Jupiterom i Plutonom i istih planeta sa Neptunom, uz povezan trigon Marsa sa Neptunom, dodatno naglašava 1,3 i 5 polje.


Sve su planete unutar trigona Marsa i Neptuna, što znači da uz malo truda može puno postići. Središte je stelijum u Vagi, 3 kuća, što bi označavalo razigrani intelekt i pokretljivost tela,popularnost i dopadljivost. Ipak dinamiku stvara sukob Marsa i Venere. Štaviše, to je glavni aspekt (Mars na Ascedentu) a i samim Ascedentom vlada Sunce a njegov dispozitor je Venera. S druge strane javnim odnosima (7 kuća) vlada Uran,kojem aplicira Venera, a njima opet vlada Mars. Time se krug zatvara.
U ovakvoj opštoj konstelaciji horoskopa naglašen je prvi kvadrant. Sve planete su ispod horizonta, sve je stisnuto od 1 do 5 kuće. To označava da je prva polovina života izuzetno turbulentna, a baš i aspekt Mars kvadrat Venera daje takvu karakteristiku (Mars i Venra su vladari linije sudbine IC/MC). S godinama kada nauči da ovlada tom baražnom energijom punom strasti, kad i godine učine svoje, taman će se primiriti da bude manje eksplozivan i nagao,ali dovoljno nemiran da iznovva sebi postavlja ciljeve koje će nastojati da savlada u sportu, uz stalne prepreke koje će ga pratiti.
Presudan susret  sa dugogodišnjom nevenčanom suprugom , 11 g. starijom Helen Seger i 30 cm nižom od njega, dogodio se 2002 g. kada mu je tranzitni Uran (vladar 7 polja) prolazio kroz 7 natalno polje u Vodoliji (partnerstvo) i pravio trigone sa stelijumom u Vagi (Sunce –on sam ,fizičko telo i Saturn – stariji partner), a tranzitni Pluton (vladar umetnute 4 kuće doma, stabilnosti) mu  je prolazio kroz natalnu 5 kuću (ljubav). On je tada igrao za Ajaks, i bio je prevaren od strane menadžera. Helen je već u tom periodu bila poznata glumica i model, diplomirani ekonomista i uspešna poslovna žena u oblasti marketinga. U početku mu je pomogla finansijski ,čak kupila i automobil da ne ide na trening  gradskim prevozom, dok nije promenio menadžera i finansijski se stabilizovao. Dobili su dva sina 2006 i 2008 ( Maximilian i Vincent), ali se nikada nisu venčali jer bi Helen na taj način ''izgubila samostalnost''.  Do tada nestalan u ljubavi  i veliki miljenik žena (Venera na 23 stepenu Škorpije – obožavan od strane suprotnog  pola), uz Helen ''ženu Zmaja'' i ''ženskog Zlatana'' kako je nazvao, dobio je toliko željenu stabilnost i sigurnost . Bez obzira na moguće varnice u vezi i složenost  u području ljubavi (Severni mesečev čvor na 28 stepenu Raka i kvadrat Marsa i Venere u natalnom horoskopu) , oni su i dalje zajedno ,u neobaveznom braku, bez papira.  Izuzetno je privržen njoj i porodici  ; svestan je da deo uspeha duguje Helen i njenoj podršci. Vladar 7 kuće (partnera) Uran je u Škorpiji, a  dispozitor (Pluton ) u Vagi. Uran i Venera su u kvadratu sa Marsom, što govori o velikoj strasti i potrebi da razmirice rešavaju u spavaćoj sobi, a Pluton je u trigonu sa Marsom, kojim potvrdjuje veliku seksualnu privlačnost. Iz njegovog horoskopa se vidi da ga je ona vezala svojom sposobnošću da se  uz nju oseća smireno i spokojno, i da ima porodicu koju je oduvek želeo. Konjukcija Sunca i Saturna govori o trajnosti veze.

Ako pogledamo tranzite za naredni period , konkretno za početak 2018 g. vidimo da je moguć neplaniran prekid karijere zbog fizičke povrede i da će mnogo razmišljati na tu temu. Tranzitni Uran na natalnom MC-u  donosi promenu u karijeri, a istovremeno mu je tranzitni Severni mesečev čvor na natalnom ASC-u, a tranzitni Pluton na vrhu 6 kuće posla i zdravlja. Vladar 6 kuće zdravlja Saturn tranzitno će se nalaziti u središtu u znaku Jarca, koji donosi problem sa kostima.  
Bez obzira što je na terenu moćan i grub, fudbaler od koga se boje protivnički igrači, u dubini duše je ostao  nesiguran dečak iz ''geta'' , osetljiv i senzibilan, naročito prema deci ,i svojoj i tuđoj (Neptun na 22 stepenu Strelca,u 5 kući dece, tački tajnovite senzitivnosti;  spolja deluje čvrsto i agresivno a u suštini  je mekog srca).

O njemu će se još čuti i nakon završetka aktivnog bavljenja fudbalom, jer je predodređen za velike stvari naročito kada mu tranzitni Uran , 7 kuće javnosti bude tranzitirao kroz 10 polje karijere. On je već razvio svoju liniju sportskih napitaka i ima  sopstvenu kompaniju, a sudeći po navedenim tranzitima ,razmišljaće i o drugim investicijama. Stabilna porodica i sinovi će ga oplemeniti i učiniti da kao filantrop pomaže ljudima, a naročito deci koja potiču iz istog ''backgrounda'' odakle je on potekao. Uran u skoro egzaktnom trigonu sa Severnim Mesečevim čvorom govori da će se vrlo brzo adaptirati na novu situaciju i preokrenuti u svoju korist sve mogućnosti koje mu se nude. Izuzetno je strastven , dobro zna šta želi i kako da dodje do cilja , tako da će se vrlo dobro snaći u budućnosti i van fudbalskog terena.

Postoje ljudi sa kojima nikada nije, niti će biti dosadno – jedan od njih je Zlatan Ibrahimović!




Gost bloga: Mirjana Musulin







Napomena: sve fotografije su preuzete sa interneta