ponedjeljak, 26. lipnja 2017.

ANATOMIJA HOLOGRAMSKOG UBOJSTVA ILI MARS KVADRAT NEPTUN

ANATOMIJA HOLOGRAMSKOG UBOJSTVA ILI MARS KVADRAT NEPTUN

U svibnju ove godine na nebu se dogodio aspekt kvadrata Marsa i Neptuna. Te dvije planete nisu srodne; jedna je vruća i direktna (Mars), a druga je vlažna i mutna (Neptun). Zajedno, kao elementi 1 i 12 polja, označavaju zbrku, laž, nejasni cilj, promašaj, bijeg ili ubojstvo čak. Povezujemo to često sa alkoholom, drogama, ali i tajnim službama, špijunima. Kao element 1 polja (život), Mars bi bio good guy, a Neptun 12 polje (zatvori, tajne) bad guy. Ipak, Mars kao element 8 polja (Škorpion), osim što je vruć, biva i vlažan pa se skladno nadopunjuje sa Neptunom. Elementi 8 i 12 polja su opasni, ali trigonom dobro vezani pa Mars i Neptun mogu označavati korist od mora, vode, nafte, tajnih operacija, podmornice, operacije sa narkoticima, otpornost na droge ili alkohol (mada sklonost ka tome ne izostaje), neobjašnjivo izvlačenje iz opasnih situacija. Postoje mnoge kombinacije izmedju Marsa i Neptuna, gdje nekad jači je Mars u ekspresiji a nekad Neptun, mada u osnovi Mars i kada vidljivo napravi problem, kao manje inteligentan od Neptuna, ustvari je nahuškan od Neptuna da to učini. Ergo, Neptun je inspiracija i Mars da bi se pokrenuo, Neptun ga treba maštom i intuicijom navoditi na cilj. Stoga, Mars je onaj ko je ispalio metak, a Neptun onaj ko je Marsu dao oružje u ruke.
Mars je jak kao element 1 polja (Ovan) i 8 polja (Škorpion), ali isto tako i kada je element 10 polja (egzaltacija u Jarcu), a čini sekstil sa Neptunom kao elementom 12 polja. Evo svih kombinacija:
Mars jak (Ovan) 30 stupnjeva Neptun jak (Riba) = u osnovi slab kontakt), potrebno je idealno mjesto i vrijeme da se aspekt djelotvorno osnaži
Mars (jak) Ovan 120 stupnjeva, Neptun (slab) Lav
Mars (jak) Jarac 60 stupnjeva, Neptun (jak) Ribe
Mars (jak) Škorpion 120 stupnjeva, Neptun (jak) Ribe
Mars (jak) Škorpion 90 stupnjeva, Neptun (jak) Vodenjak
Mars (jak) Škorpion 90 stupnjeva, Neptun (slab) Lav
Mars (slab) Rak 120 stupnjeva, Neptun (jak) Ribe
Mars (slab) Rak 150 stupnjeva, Neptun (jak) Vodenjak
Mars (slab) Rak 30 stupnjeva, Neptun (slab) Lav
Mars (jak) Jarac 150 stupnjeva, Neptun (slab) Lav
Mars (jak) Ovan 60 stupnjeva, Neptun (jak) Vodenjak
Mars (jak) Jarac 30 stupnjeva, Neptun (jak) Vodenjak
Mars (jak) Ovan 150 stupnjeva, Neptun (slab) Djevica
Mars (jak) Škorpion 60 stupnjeva, Neptun (slab) Djevica
Mars (jak) Jarac 120 stupnjeva, Neptun (slab) Djevica
Neptun ima svoje dnevno dostojanstvo u Strijelcu, kada je dan, pa da i te pozicije razmotrimo:
Neptun (jak) Strijelac 120 stupnjeva, Mars (jak) Ovan
Neptun (jak) Strijelac 30 stupnjeva, Mars (jak) Škorpion
Neptun (jak) Strijelac 30 stupnjeva, Mars (jak) Jarac
Neptun (jak) Strijelac 150 stupnjeva, Mars (slab) Rak
Neptun (slab) Blizanci 60 stupnjeva, Mars (jak) Ovan
Neptun (slab) Blizanci 150 stupnjeva, Mars (jak) Škorpion
Neptun (slab) Blizanci 150 stupnjeva, Mars (jak) Jarac
Neptun (slab) Blizanci 30 stupnjeva, Mars (slab) Rak
Mars (slab) Bik 60 stupnjeva, Neptun (jak) Ribe
Mars (slab) Bik 90 stupnjeva, Neptun (jak) Vodenjak
Mars (slab) Bik 90 stupnjeva, Neptun (slab) Lav
Mars (slab) Bik 120 stupnjeva, Neptun (slab) Djevica
Mars (slab) Bik 150 stupnjeva, Neptun (jak) Strijelac
Mars (slab) Bik 30 stupnjeva, Neptun (slab) Blizanci
Mars (slab) Vaga 150 stupnjeva, Neptun (jak) Ribe
Mars (slab) Vaga 120 stupnjeva, Neptun (slab) Blizanci
Mars (slab) Vaga 60 stupnjeva, Neptun (jak) Strijelac
Mars (slab) Vaga 120 stupnjeva, Neptun (jak) Vodenjak
Mars (slab) Vaga 60 stupnjeva, Neptun (slab) Lav
Mars (slab) Vaga 30 stupnjeva, Neptun (slab) Djevica
U osnovi, jak Mars i jak Neptun u dobrom aspektu daju najbolju kombinaciju djelovanja. Jak Mars i jak Neptun u lošem aspektu daju iskušenja i probleme, koji se mogu savladati uz posrnuće pa dizanje na noge. Loš Mars i loš Neptun u lošem aspektu je ’’bože sačuvaj’’. Loš Mars i loš Neptun u dobrom aspektu daju sposobnost izvlačenja iz nevolje na teret drugih. Uočljivo je da po dostojanstvima planeta ne postoji aspekt opozicije. To potvrđuje prvotno značenje da se Mars i Neptun ne razumiju, ne susreću se na dnevnoj razini već samo iznimno u posebnim mjestima i trenucima.
Slika nastala 10.05.2017.
Ova slika, nastala 10.05.2017. opisuje Mars kvadrat Neptun. Neptun je jak, u svom središtu, na 13 stupnjeva Ribe, a Mars je u perignitetu, ni jak ni slab, na 13 stupnjeva Blizanaca. S druge strane, Neptun se loše osjeća u Blizancima (dnevni izgon), a Mars u Ribama potencira sve različitosti i nerazumevanje Marsa i Neptuna. 13 stupanj je u vlasti Marsa, pa on ima inicijativu, mada je bez snage (perignitet). Mars označava hladno oružje, nož, a znak Blizanaca čovjeka i ruke. Blizanci označavaju dvojstvo, pa je Mars s jedne strane muškarac, a s druge žena s nožem u ruci. Muškarac kao Mars zamaskiran je i okrenut neprirodno u stranu, kao da radi nešto skriveno ili ima tajne namjere. Po izgledu tijela naglo se pokrenuo u stranu, položaj nije stabilan. Naglost bi bila u simbolici kvadrata, a nestabilnost u simbolici Neptuna. Kako je ovo aspekt magije i mašte, ali i nepraktičnosti, žena kao ubojica pojavljuje se nekim čudom kao da je izronila iz mora i pojavila se na mulu. Smijer tijela gledano prsima, u egzaktnom je kvadratu s prsima tijela muškarca. Mars ima inicijativu, napada mučki, s leđa, ali je bez snage, u perignitetu, dok se Neptun osjeća sigurno, kao riba u vodi, nesvjestan opasnosti ili intuitivno osjeća da je siguran. Dispozitor Marsa je Merkur, a on je u Ovnu, brzopleto misli i djeluje, a konjukcija sa Uranom to potencira do točke usijanja, što u krajnjem smislu znači da Mars prijeti tek umom i tehnologijom: Merkur konjukcija Uran u Ovnu.

Prije ovog pokušaja ubojstva, dogodila se originalna slika od 01.05.2015.
Slika nastala 01.05.2015.
Najuočljivije jest Jupiter u Lavu u 10 kući, egzaktni sekstil sa Mjesecom u Vagi u 12 kući. Tog dana bio je državni i međunarodni praznik rada. Vladar Jupitera je Sunce, Bik, u kvadratu sa Jupiterom – uživa se i troši, važni društveni odnosi, uživanje svake vrste. Jupiter je u trigonu sa Uranom; Jupiter dolazi iz 3 kuće – kreće se, putuje, informira, kao i iz 5 kuće – zabava, radost....Uran je u 6 kući, a dolazi iz 4 kuće – promjene stanovanja, tj. Izleti, individualan duh, oslobađanje od rutine,promjene koje su korisne zdravlju; sve je iznenadno, ali praznici  jesu takvi: dođu i odu. Jupiter sekstil Mjesec daje opuštenost i sreću, duhovni rast, sreću sa zakonitim poslovima ili sa ženama. Mjesec dolazi iz 9 kuće a nalazi se u 12 kući – to bi označavalo nekog ko ima kuću u inozemstvu, ali i da zakoni (9 kuća) daju duševni mir i ravnotežu ( Mjesec u 12 kući, Vaga). Vaga i 12 kuća označavala bi hotele, ali u ovom slučaju je osama i bijeg od javnosti i društva, težnja ka mistici i emociji, samo za odabrane. Mjesec u 12 kući bi bilo i more ali plitko, tj.obalno, društveno – na korist ljudima; predstavlja i luku, kao i mul, a u kombinaciji sa Jupiterom u Lavu – mjesto za uživanje, tj.strance i ljetovanje.
ASC je u Vagi na 25 stupnjeva, a vladar je Venera, ujedno vladar i Mjeseca, nalazi se u 8 kući te prelazi lagano u 9 kuću. Blizanci označavaju i biciklu, a lik sa slike se došao odmoriti nakon jednog natjecanja u bicikliranju povodom praznika. 8 kuća jest i regeneracija. Blizina 9 kuće označava težnju odlaska u budućnost, ali i stanje  legalnosti, tj. javno obznanjivanje, urbi at orbi (slika je završila na internetu!). Ergo, Mjesec u 12 kući označava neposrednu okolinu, a njime vlada Venera, koja je i vladar tijela, ASC, mjesto je rub mula, koji je početak daljine zvane more i sve što označava kontakte sa daljinom i putovanjima.
Mars u Biku na vrhu 8 kuće označava određenu opasnost, sebičnosti i hedonizma radi, ali njim takođe vlada Venera, koja u 8 kući ima korist od drugih, a trigon sa ASC je izvlači iz svih opasnosti kojima je sklon ovaj Mars u Biku u 8. Kako je riječ o fotografiji, to bi bilo u opisu Neptuna u 5 kući: razonoda, druženje, blizina mora (Ribe). Neptun sekstil Sunce – slika, vizija; volja je oslabljena, ali je vizualizirana. Neptun u središtu: zakrabuljena slika. Sunce kvadrat Jupiter teži uspjehu i popularnosti pa je i zbog toga slika završila na internetu. Merkur je dispozitor vladara Venere i odrećuje krajnje težište bića (natusa). Merkur opozicija Saturna (aplikacija orbis 3 stupnja, domena Merkura) – jaka, ali skučena logika; kao vladari 3 kuće (Jarac umetnut) i 9 kuće, um je usmjeren na odmor i stajanje. Saturn trigon MC i Merkur sekstil MC dodatno označavaju ladovinu i odmaranje kroz osnovni aspekt Merkur opozicija Saturn koji poništava dinamiku kretanja uma, tj. bicikliranja.
And last but not least, Merkur kao dispozitor Venere, nalazi se u svom središtu, dnevnom, Blizanci, a dan je jelte. U 8 je kući, na 0 stupnju na početku početaka...ušančio se duboko u podsvijest i čeka vrijeme kad će da eruptira (8 kuća).

A erupcija se dogodila 10.05.2017. kada je nastala slika radi koje je i cijeli ovaj tekst nastao.

10.05.2017.

Prvo što se uočava jest da je ASC 26* Djevice te da se nalazi  u 90* prema Veneri iz radixa 1. (2015.god.) što bi bio napad  žene. Dugo, MC 25* Blizanaca radi 120* sa ASC rx1. u Vagi, u konjukciji je sa Venerom rx kao i sa vrhom 9.kuće rx.  Sve se događa uoči Punog Mjeseca u Škorpionu što dodatno naglašava magiju aspekta Mars 90* Neptun. Sunce se nalazi na kraju 8.-e, ulazi u 9.-u što je potpuno ista pozicija u kući kao i Venere rx. Vrh 9.-e konjuktira Mars rx1. na 22* Bika iz vrha 8.-e rx pa aspekt Sunce rx2. konjukcija Mars rx1. daje pokretačku energiju, spajaju se elementi 8.-e (staro) i 9.-e (buduće) kuće što dodatno osnažuje energiju Punog Mjeseca.
Nešto o značenju samog Punog Mjeseca. Sunce, Mjesec i Zemlja su u istoj liniji. Sunce je svjetlost, a Mjesec platno na kojemu se reflektira svjetlost dok je Zemlja objekt koji stoji između Sunca i Mjeseca; kako stoji ispred platna kojeg predstavlja Mjesec, to svjetlo Sunca ne dolazi do Mjeseca. U konkretnom slučaju, na slici, zemljino tijelo, to jest neprozirni objekt, jest slika žene sa nožem u ruci. U stvarnosti, Full Moon se događa u noći, no ovdje je još dnevno svjetlo, a Mjesec predstavlja neposredno okruženje, sve ono oko nas, što kao spužve nesvjesno upijamo u sebe.
Na prvotnoj slici, radix 1 iz 2015., Mjesec je u fazi rasta ( Sunce 10* Bik, Mjesec 13* Vaga ), u fazi između savladavanja (120*) i izvršavanja (180*). U radix2 situacija samo što nije došla u središte izvršavanja ( Mjesec 176* Sunce ). Hologramska, fotošopirana slika žene sa nožem u ruci simbolizira Zemlju između Sunca i Mjeseca. Zemljino tijelo ( žena ) baca şjenu na platno (Mjesec ) – a Mjesec je i sve oko nas! – te sprječava da Sunce dođe do Mjeseca. ( Sunce i Mjesec su iznad horizonta, svjetlo ipak pada na Mjesec dok je Full Moon na liniji vladara 3.-e i 9.-e kuće.) Nešto više o samom Mjesecu može reći zadnji separacioni aspekt kojeg ima, a to je 60* sa Plutonom; prvi naredni jest sam Puni Mjesec, 20* Škorpiona 180* 20* Bika. Vladari Full Moona su Mars i Pluton... Pluton će se načekati do prvog aplikacionog aspekta; ali zato Mars, drugi vladar, samo što nije egzaktno kvadrirao (90*) Neptun pa time opisuje samo značenje Punog Mjeseca: it's a kind of magic, ali i opasnost poradi aspekta kvadrata.
Vratimo se ostatku horoskopske karte. Već je rečeno da je MC rx2 na vrhu 9.rx1, gdje se nalazi i vladar fizičkog tijela ASC rx1, to jest Venera rx1. Hologramska slika je nastala down under, Australija, i odaslana meni. Merkur je vladar i ASC rx2 i MC rx2, a nalazi se u konjukciji sa Uranom, 8.kuća ( prijeti smrt, i još u marsovom znaku ), točno na DESC rx1 oriđiđi slike iz 2015. Jelte, Merkur je onaj koji prenosi vijest, informaciju. DESC predstavlja otvorene neprijatelje, a već je rečeno da sve se događa u Ovnu, gdje je Mars „svoj na svome“ ( paralela sa Mars rx1, na vrhu 8.-e, na 22* Bika ). Mars se nalazi u 9.-oj, inozemstvo, i radi 90* sa Neptunom, vladarom 7.-e (partneri i otvoreni neprijatelji ), a koji je u 6.-oj kući. Reklo bi se, otvoreno neprijateljstvo se izražava prema nekom tko je podređen, sluga, ili mu se čini usluga, ili je skriven ( 6.-a je 12.-a u odnosu na 7.-u kuću ) pa je odnos bolestan ili je sam partner u nekoj bolesti, ili nekoj vrsti zabrane, tj. nedostupnosti. A možda partner radi nešto na moru ili vezano uz brodove ( Neptun u Ribi ). Ipak, nije riječ o klasičnom neprijateljstvu. Jupiter je vladar dviju kardinalnih kuća, a sam se također nalazi u kardinalnoj 1.-oj, i još u kardinalnom znaku. Kao takav, on je nositelj svih aktivnosti – sve mu dolazi u ruke – u kvadrantima kojima vlada kao i područjem u kojemu se sam nalazi ( 1. Kuća = fizički život ). Glavna osobina Jupitera u Vagi jest da je on, jelte, pristojan i diplomatičan. Ono najbitnije, Jupiter radi aplikacioni  trigon (120*) sa Marsom, a to je aspekt hrabrosti i pobjede, rušenja svih prepreka sa kojima se susretne. Zatim, Jupiter je retro, što ga automatski, u psihološkom smislu, smješta u 12.kuću i akvatorij Riba. Kako će uskoro pasti noć i dogoditi se full moon, Jupiter postaje noćni suvladar Riba pa drži sve važne poluge aktivnosti pod svojim nadzorom. Ergo, zračni znaci, kuće života (1. i 9., tjelesno i duhovno), skladan odnos pa slika ( Neptun ) i prijetnja ubojstvom dobija nešto benigniji smisao.
Saturn na vrhu 4.-e i u kvadratu (90*) sa ASC pak determinira da su prostorne prepreke ( Saturn u Strijelcu ), pa je pobjeda i uspjeh svojevrsna intelektualna igra ( Mars u Blizancima ). Dispozitor Marsa je Merkur ( tijelo, ASC ); sjedinjen sa Uranom, radi trigon (120*) sa tim Saturnom pa on premoštava ( Uran jest most!) granice prošlosti i budućnosti, starog i novog, spaja različite obale i prostorna mjesta ( Uran = inernet: jednim klikom se lansiraš s jednog kraja svijeta na drugi dok rekneš keks ). Mars nije u aspektu sa konjukcijom (0*) Merkura i Urana, ali je mutual disposition sa Merkurom pa svo troje funkcioniraju poput stelija. Tu se Mars nešto bolje osjeća; ako je „stelij“ u Ovnu, on je tu u svojoj kući (8.-a); ako je „stelij“ u Blizancima, Merkur se nalazi na širokom prostoru ( 9.-a kuća ) za činjenično ubadanje u detalje. Uranu je pak svejedno; 8.-a je analogna Škorpionu, a u tom znaku on je egzaltiran, ilitiga kreativno lud dok je u 9.-oj plodan: ona je 2.-a u odnosu na 8.-u, a to znači da kreativno ludilo može matarijalizirat i osvrhovit.
Dodatno komparirajući sliku radixa2 sa slikom radixa1, uočava se Jupiter rx2 u aspektu (120*) sa Mjesecom rx1, aplikacija, orbisa 1*. Već je navedeno da je Jupiter u aplikaciji i sa Marsom, a ubojica Mars egzaktno je vezan sa Jupiterom rx1 na 13* Lava i Mjesecom rx1 na 13* Vage. Saturn u Strijelcu, 4.-a, u jakom je sekstilu (60*) i trigonu (120*) sa linijom horizonta ASC – DESC iz radixa1. Venera, vladar ASCrx1, nalazi se na južnom Mjesečevom čvoru, a u 7.-oj kući... vraća se u prođlost po nešto zaboravljeno, izgubljeno ili ima neki dug prema tome. Na vrhu DESC je Kiron; daje bol, ali i samoizlječenje, a egzaktno je konjuktiran ( svezan, ovisnički nastrojen ) sa Točkom sreće u 5.-oj kući rx1... na 27* Ribe, ezaktnom stupnju Venerine egzaltacije... Reklo bi se: radi se o ubojstvu iz strasti, tajnoj ili platonskoj ljubavi, et cetera. Linija sudbine, meridijan MC – IC, u trigonu i sekstilu (120*/60*) je sa horizontom ASC – DESC rx1. Neptun je na 13* Ribe i radi Yod ili božji prst sa aspektom sekstila (60*) Jupitera i Mjeseca iz rx1; žarišna energija iz Neptuna, radi savladavanja napetosti ( inkonjukcija, 150*) koju ima sa Jupiterom i Mjesecom, teži proboju ka nasuprotnom znaku, a to je Djevica... Merkur je krajnji rezultat te planetarne konfiguracije; u rx1 se nalazi na 0* Blizanaca u 8.-oj, a u rx2 na 26* Ovna, opet u 8.-oj. Jelte, Merkur u Škorpionovoj kući voli zabadat nos svugdje; postaje svojevrsno njuškalo, služi se više instinktom negoli razumom pa brzo stiče uvid u stanje stvari, ili njuška duboko, kamo većina nikad ne dopre..jer čeprkaju prstima, a to je uvijek nešto plitko, površno..istoznačno oboma jest da je brzo u svakom slučaju.
Što se tiče sjevernog Mjesečevog čvora, u rx1 se nalazi u Vagi dok se u rx2 taman prebacio u Lava; tu pospješuje rast kroz naglašavanje osobne volje i samoproširenje individue kroz kreativni rad.

Na kraju, promotrimo i završnu sliku, kada se dogodio agzaktan aspekt kvadrata Marsa und Neptuna. 
11.05.2017.
Aspekt se dogodio nakon full moona; svjetla su na liniji horizonta 1.-e i 7.-e kuće. ASC je na 19* Škorpiona te se poklapa sa linijom full moona na 20* Škorpiona ( Mjesec ) – 20* Bika ( Sunce ). Vladar ASC-a, tijelo, u 7.-oj je kući, Mars, na 13* je Blizanaca, a opjevani assassin, Neptun, u svom središtu, Ribama, u 4.-oj kući. U ovom horoskopu, Saturn je egzakt trigon (120*) sa konjukcijom Merkura i Urana; 2.-a i 5.-a kuća; dok je u rx1 iz 2015.-e Saturn u opoziciji (180*) sa Mekurom ( aplikacija, orbis aspekta 3*). Vidimo i da je taj Merkur iz rx1 u egzaktnoj opoziciji (180*) sa Mjesecom iz rx3. Oboje su na nultom stupnju. Taj aspekt naglašava rezultate prošlih događaja; svaka opozicija je svojevrsna analogija za full moon, što znači da aspekt spaja različite kvadrante, meridijane ili horizonte pa stvari izlaze na vidjelo.
Merkur iz rx3 vladar je MC-a, ono što je visoko i vidljivo, čemu se teži, a nalazi se u 5.-oj, u konjukciji (0*) sa Uranom. Uran je vladar umetnutog znaka Vodenjaka u 3.-oj kući; to predstavlja skrivene događaje u prošlosti ( komunikacija, slike, putovanja ), a što zbog postojanja aspekta sa vladarom vrha 3.-e kuće, Saturnom, postaje uočljivo, vidljivo. Jelte, narav dobrog aspekta Saturna i Urana i jest da spaja staro i novo; metaforički, staro je skriveno, a novo je vidljivo.
Dispozitor Sunca je Venera, a ona je jaka kada je u 5.-oj kući, ali i agresivna, u Ovnu, na 7*, što je analogno znaku Vage, pa kako je i Venera u opoziciji (180*) sa Jupiterom, a Jupiter u Vagi, to taj aspekt potencira stanje same Venere ( jaka i agresivna). Element 8.-e kuće, Lilit, nalazi se u kući fizičkog života (1.-a) i radi egzaktan kvadrat (90*) sa Neptunom iz rx1. Lilit je ekvivalent za animalni instinkt združenih Marsa i Plutona, pa se kroz Lilit 90* Neptun ponavlja djelovanje aspekta Mars kvadrat (90*) Neptun, na sekundarnoj, dubljoj razini, što i jest simbolika Lilit. S druge strane, dispozitor Lilit jest Jupiter, a on radi aplikacijski aspekt inkonjukcije (150*) sa Neptunom: ili će se prilagodit ili razbolit zbog frustracije... I opet dispozitori „spašavaju stvar“; Jupiterom vlada Venera, a ona sekstilom (60*) skladno surađuje sa Lilit  dok Venerom vlada Mars, a on se vozi toboganom i gušta u trigonu (120*) sa Jupiterom. Marsom vlada Merkur, a Merkur u 5.-oj, kreativno nadahnut konjukcijom sa Uranom, razbija prostor i vrijeme trigonom (120*) sa Saturnom, realizirajući se kao glasnik bogova ,golub pismonoša; on suh ( Merkur ) sa hladnim Uranom ( iz ognjenog Ovna ), spaja se sa suhim Saturnom... u Strijelcu je to spaljena zemlja, sa žarom koji još tinja...

                    Sa žarom koji tinja bila bi završna misao iscrpne storije o hologramskom ubojstvu žene sa nožem u ruci, potaknuta magic touchem kvadrata Marsa i Neptuna. Rekao bi pjesnik koji je tragično skončao život,  „ ne okreći se, sine!“

petak, 2. lipnja 2017.

SANDRA BULLOCK - RANJIVA JAKA LAVICA

SANDRA BULLOCK – RANJIVA JAKA LAVICA
Astrobiografija –natal i tranziti


Sandra Bullock je rođena 26 jula 1964 godine, u okrugu Arlington, država Virdžinija, SAD, od oca Amerikanca ,službenika u američkoj kopnenoj vojsci i part-time učitelja govora tkz. Voice coach i majke Nemice,operske pevačice. Jaka pozicija Merkura u Lavu, kod Sandre Bullock nije slučajna, očigledno je nasleđena od roditelja, koji su se bavili govorom odnosno pevanjem. Sendi (kako joj je nadimak) je pričljiva, duhovita i rečita u filmovima i privatno, usled dobro položenog Merkura.
Sandra u horu
Arlington je inače poznata vojna baza, savezno vojno američko groblje i centar vazdušne američke vojske, nalazi se blizu centra tj. glavnog grada - Washington DC (Lav). Sandra je jedna od retkih holivudskih glumica koja ima dvojezično znanje (tečno govori nemački pored engleskog), a podznak Blizanac joj daje talenat za jezike i sklonost ka javnim nastupima. Venera blizu Ascedenta, pri vrhu 1 kuće joj obezbeđuje prijatan izgled, lepotu i skladnu fizičku gradju, a Mars u konjukciji sa Venerom i Ascedentom joj daju vrcavi karakter, šarm i dobar smisao za humor. Krajem devedesetih, američki časopis People ju je uvrstio među 50 najlepših ljudi na svetu. Sklonost ka komediji joj je donela prve značajnije uloge.
Mlada zvezda u usponu

Do puberteta je živela u Nemačkoj, i pratila majku po celoj Evropi tokom operskih nastupa (naglašena 9 kuća - retro Saturn blizu MC-a u 9-oj i Mesec u 9-j, pa još u Vodoliji). Treba naglasiti da joj je Mesec na 21 stepenu Vodolije u konjukciji sa Mesecom SAD (19 stepen Vodolije) što je pokazatelj da se u Americi oseća kao riba u vodi.  Konjukcija Uran – Pluton u 4 kući, blizu IC-a ukazuje na dosta selidbi i menjanje adresa. I sama je pevala u horu , glumila u školskim predstavama i bila član grupe navijačica. Nakon srednje škole upisala je dramu na Univerzitetu Istočna Karolina, ali je prekinula studiranje da bi se posvetila glumačkoj karijeri, a kasnije je završila započeti fakultet  (retro Saturn u 9 kući visokog obrazovanja pokazuje prekid školovanja, a nekada i promenu fakulteta. Saturn donosi  upornost i završetak započetog). Merkur, koji je bitan za glumu i izražavanje,  joj nema savršene aspekte  (postavljen je u 3 kući komunikacije, u opoziciji na Saturn i Mesec u 9 kući ) ali je takođe skoro egzaktno postavljen na fiksnoj kraljevskoj zvezdi Regulus, u Lavu, i u sekstilu sa konjukcijom Venera, Mars, Ascedent u Blizancima, što joj je itekako pomoglo u izgovoru i interpretaciji engleskog jezika, nakon višegodišnjeg korišćenja maternjeg nemačkog. Merkur je vladar Ascedenta i istovremeno vladar konjukcije Mars-Venera koje se nalaze u Blizancima, i suvladar konjukcije Uran –Pluton u Devici, a takodje je i vladar 1 i 4 kardinalne kuće.
Natal chart
Krajem osamdesetih se preselila u New York, gde je pohađala glumačku školu i dobijala manje uloge u studentskim i nezavisnim filmovima. Prve veće uloge su bile u komedijama i akcionim filmovima, trilerima, koje su je vinule medju poznate. Vladar 7 kuće javnosti Jupiter je u 12 kući tajni, intuicije, pozorišta, glume, zatvorenih institucija itd., u opoziciji na Neptun u 5 kući zabave i u kvadratu na Mesec i Merkur.   
Nije samo lepo lice,već i sjajna glumica
Vrh 10 kuće (karijere) je u Ribama (označava mnoštvo, više), a vladar retro Neptun u 5 kući (film). Sa retro Saturnom na MC-u pokazuje da joj uspeh nije došao ni brzo, ni lako, već ga je gradila postepeno. MC u Ribama pokazuje da ona nije samo orjentisana na glumu, već i na druge profitabilne poslove . Na to ukazuje i još jedan pokazatelj - Sunce u Lavu u 2 kući. Pored toga što je osnovala producentsku kuću Fortis Films, otvorila je pekaru, potom cvećaru, napisala knjigu, kupovala i renovirala kuće radi dalje prodaje, otvorila restoran u Teksasu Bess Bistro  - bavila se svim što je moglo da joj donese profit. Sandra je 2010 proglašena za jednu od najplaćenijih i najisplativijih glumica, sa $ 55 miliona po filmu. Procenjuje se da je do 2015 samo od filmova i produciranja zaradila procenjenih neto $ 270 miliona, (pored svih drugih aktivnosti kojima se bavila) i zauzela  46 mesto na Forbsovoj listi najmoćnijih ljudi u show business-u. Druga kuća joj počinje u Raku, a vladar kuće novca i imovine Mesec je u Vodoliji na 21 stepenu, što opet signalizira da joj novac dolazi sa više strana. Isto tako zbog vrha 2 polja u Raku, mekog je srca, i lako poklanja zarađeni novac; u četiri navrata Crvenom krstu poklonila po milion dolara i to: 2001 godine za napad na Kule Bliznakinje u New Yorku, 2004 žrtvama cunamija u Indijskom okeanu, 2010 žrtvama zemljotresa na Haitiju i 2011 žrtvama cunamija kod ostrva Honšu. Obzirom da joj je vladar Sunce u 2 polju, oslanja se isključivo na sopstvene snage i devizu ‘’u se i u svoje kljuse’’. Interesantno da joj Sunce na 3 stepenu Lava (discipline) nema nijedan aspekt, osim inkonjukcije sa Saturnom na MC-u. Dovoljno za veliko bogatstvo i ugled.
Kod Sandre su izuzetno važne pozicije Marsa blizu Ascendenta (energija, entuzijazam, akcija,brzina – by the way, prvi značajan film joj je Speed (Brzina)) i Saturna na Zenitu, u trigonu i to aplikacija; kao i pozicija Merkura u Lavu, njenom prirodnom znaku.
Sandra i Kianu u Brzini
Mars je izazovan , donosi teške situacije što je rezultiralo da je nekoliko puta bila u opasnosti i pod tim se podrazumeva napad ‘’stalker-a’’ aprila 2007, pad čarter aviona koji je preživela decembra 2000 i sukob sa gradjevincem oktobra 2004 koji joj je sazidao kuću nepodesnu za život i koga je kasnije ‘’dobila’’ na sudu te je morao da joj isplati odštetu od nekoliko miliona dolara. Srećom Mars je u dobrim aspektima sa Merkurom u 3 – oj (sekstil, separacija) i Mesecom u 9-oj (trigon, aplikacija), a Jupiter joj dodatno pomaže u 12 kući (Anđeo na ramenu) i spašava je iz neprijatnih situacija.
12 i 1 kuća su joj izuzetno dominantne, vrlo bitne kuće za glumu i način unutrašnjeg izražavanja. Stelijum oko Ascendenta koji čine Mars, Venera i Severni Mesečev čvor opredelile su je za profesiju glumice, a to je još pojačao suvladar Jupiter 10 kuće karijere u 12 polju  (zatvorenih institucija).
Sa Marsom na Ascedentu, koji je prirodni malefik, ali u njenom horoskopu izuzetno pozitivan, Sandra je vrlo energična žena, koja preduzima akcije kako u profesiji, tako i u ljubavnom životu. Čuva privatnost  za sebe; zna se samo za nekoliko njenih dužih veza i to sa kolegom Tate Donovan-om, sa kojim je bila verena (4 godine su bili u vezi), pa potom sa igračem američkog fudbala Troy Aikman-om, i glumcima Matthew McConaughay i Ryan Gosling. Udala se 2005 godine za TV ličnost i motociklistu Jesse James-a , nakon dve godine zabavljanja. U braku je bila do 2010 kada se otkrilo da, dok je ona snimala film Mrtvi ugao (The Blind Side) za kojeg je osvojila Oskara, njen suprug  je imao aferu sa porno glumicom Michelle McGee, koja je sve to obelodanila.
Na dodeli Oskara 2010
Za Sandru je ovaj udarac bio prejak, otkazala je londonsku premijeru nagrađenog filma, pokrenula zahtev za razvod i sama preuzela usvajanje deteta. I opet, usled dominantnih planeta Mars na podznaku i Saturna u Zenitu, mimo svoje volje dospela je u centar skandala. Povukla se na neko vreme i krenula da gradi život iz početka sa usvojenim sinom kome je dala ime Luis, a koji je u to vreme imao 3 godine. U to vreme (april 2010 god.) tranzitni Pluton je prolazio njenom 7 natalnom kućom javnosti i partnerstva, donoseći joj izdaju od partnera i stavljajući je na naslovne strane ’’žute štampe’’, a  tranzitni  Jupiter i Uran su prolazili natalnom  10 kućom karijere, donoseći joj vrhunac u poslu osvajanjem Oskara. Tranzitni Pluton u 7 kući inače hoće da donese  razvod osobi koja je u braku, i obrnuto - brak osobi koja je u vezi tj. promenu statusa. To potvrdjuje i tranzitni Jupiter u 10 kući. Ova promena je za nju bila dobra.
Sandra i Brayan
Početkom 2015 godine počinje vezu sa 2 godine mladjim fotografom i modelom Brayan Rendall i veza još uvek traje.
Na početku veze
Upoznali su se preko zajedničkih prijatelja, kada je Brayan  po preporuci angažovan da fotografiše rođendan njenog sina Luis-a. U momentu upoznavanja, početkom januara 2015 , njeni tranzitni Pluton i Sunce su bili u konjukciji na kraju natalne 7 kuće partnerstva i vrha 8 kuće seksa. Privlačnost je bila obostrana i vrlo brzo su postali nerazdvojni. On ima odraslu ćerku,voli decu i prihvatio je oboje njene usvojene dece (decembra 2015 usvojila je i 3-godišnju ćerku). Brayan živi sa  Sandrom u njenoj kući, vrednoj $ 23 miliona.
Na dodeli nagrada
Neptun u 5 kući donosi probleme sa trudnoćom i ostanakom u drugom stanju; moguće su kiretaže, pobačaji, veštačka oplodnja ali i usvajanje dece. Pogotovo kada je retro Neptun u Škorpji u opoziciji na Jupiter i u kvadratu na Mesec.  Jedini dobar aspekt je sekstil sa vladarom 5 kuće (dece) Plutonom, koji je potvrdio da će se ostvariti i kao majka.
Interesantno je da je privlače loši momci i da je pored bivšeg nasilnog supruga (ljubitelja nacista) , njen novi partner etiketiran u javnosti zbog korišćenja LSD-a u prošlosti i zanemarivanja ćerke. Pitanje je da li je sve istina što ispliva od tračeva, ali kaže se gde ima dima, ima i vatre. I opet dominanti Mars u konjukciji sa strastvenom Venerom, na prelazu iz 12 kuće u 1 kuću, donosi tajne neprijatelje, izdaje od najbližih, a zbog pozicije Marsa u Blizancima (27 stepen Blizanaca), pored toga što joj nameće ulogu vođe, donosi joj složene odnose u bračnim i partnerskim odnosima, prevrtljive i slabe muškarce, koji je privlače svojom ranjivošću ispod grube površine. 
Sa porodicom

Sandra Bullock čuva svoju privatnost daleko od javnosti, dozira pojavljivanje u medijima a njeni nastupi su interesantni, šarmantni, duhoviti, inteligentni, mnogi od njih sa skrivenom porukom. Jedna je od retkih holivudskih glumica koje još traju i čija zvezda će dugo sijati.



Gost bloga; Mirjana Musulin


Napomena: sve slike su preuzete sa interneta