srijeda, 11. siječnja 2023.

QUO VADIS, AMERICA, 4. DIO: TREĆI TRANZIT PRVOG PLUTONOVOG POVRATKA PREKO NATALNOG

        Treći prijelaz tranzitnog Plutona preko američkog natalnog, u svom prvom povratku u povijesti  ove  države, dat će nam i definitivan odgovor koliko je Amerika još jaka. Redefiniranje vlastite moći je nužnost, kao i odbacivanje svega što se čini suvišnim i zastarjelim. Kako je Pluton najsporija planeta, sporija i od Saturna – kod kojeg nužne promjene znaju kasniti, ali se ne vide odmah na prvu – kod Plutona je drugačije: početak promjene je kao klica sjemena koja nije svakom vidljiva u samom početku, ali tijekom vremena situacija biva sve jasnija i mjerljivija. Astrološki "trikovi" pokušat će nam dati odgovor na ono što obično ljudsko oko ne vidi, kao ni gomile političkih i drugih samozvanih komentatora na društvenu zbilju koja nas okružuje. Osim kada to ne postane i djetetu jasno, što za mnoge može biti prekasno. Zakašnjelo znanje analogno je Saturnu, onom koji crpi snagu iz iskustva, a za što mu je pogonsko gorivo vrijeme. No, što kada vremena nema odveć na pretek, a odluke treba donositi? Pametnih generala nakon bitke  nigdje na svijetu ne manjka, ali od njih nema ni velike koristi.

 

                                                                               UVOD

 

         S vremenskim odmakom, možemo zaključiti slijedeće stvari. Prvi Plutonov povratak preko natalnog je korespondirao s krajem zimske Olimpijade u Pekingu, da bi netom nakon toga došlo do ruskog priznanja neovisnosti dviju odmetničkih pokrajina u Ukrajini. Uslijedila je "specijalna vojna operacija", da se poslužimo ruskom terminologijom, koja je trebala trajati vrlo kratko...ali se oteglo..kao ruska zima. Ali, to sada već postaje ukrajinska zima.

 


            Drugi tranzit je bio najkritičniji jer je bio u retro hodu, kakav je inače i u natalu, a osim nastojanja stabiliziranja ratne situacije u Ukrajini, otvorio je i tzv istočno pitanje, to jest zaoštravanje situacije Amerike i Kine oko Tajvana. Stara kuka Biden je to izhendlovao, zajedno sa svojim bliskim suradnicima, na trenutno zadovoljavajući način jerbo osim vojne situacije na terenu, trebalo je "pomiriti" i brojne različite interese oko energenata i nestašice hrane u svijetu. Može se zaključiti kako iz postojeće situacije najveću korist trenutno izvlači Turska, koja ipak mora definirati svoje krajnje ciljeve da joj se ne dogodi u političkom smislu ono isto što i brojnim gospodarskim poduzetnicima koji bi se prekombinirali sa kreditnim zaduženjima, u nastojanju širenja vlastitog tržišta.

 

         Treći prolazak se odvija u božićno – novogodišnjem razdoblju, nakon izbora za Kongres 8. studenog, kojeg će Biden, po svemu sudeći, nastojati politički učiniti svojevrsnim referndumom protiv Trumpa i ostavštine njegove politike. I opet politički old school lisac Biden zna da se izbori mogu izgubiti poradi ratova, ali jednako tako i dobiti. Posebice u Americi, koja voli i zaljubljena je u svoje pobjednike. Nebitno radi li se o sportu, ekonomiji ili ratu. Stoga se može očekivati pojačana "vojna aktivnost" i sponzoriranje rata Ukrajine protiv Rusije ( od EU se očekuje da, ako ne mogu pomoći, onda da ne čine dodatnu štetu jerbo financijski već poprilično trpe radi rata ); nema te propagande i trolovsko – botovske vojske koja može nadokanditi gubitke na realnom terenu i začepiti rupe u (vojnoj) brani Rusije. A rupe su se otvorile i šire se sve više.

        No, američki goal  nije Rusija već Kina. Kina još uvijek vojno zaostaje za Amerikom i dok je tome tako, neće biti ni vojnog sraza između te dvije zemlje. Kako se ratovi ne dobijaju samo oružjem, Kini nije ni nužno biti vojno jača, ukoliko na području ekonomije i tehnologije prestigne Ameriku. No, vojno zaostajanje u toj "matematičkoj križaljci"ne smije biti veliko. A rat Rusije protiv Ukrajine upravo otkriva veliku rupu u vojnoj moći Kine. Naime, dosad se Kina umnogome oslanjala na Rusiju u vojnom smislu, bilo da su direktno od njih kupovali oružje ili koristili vojna rješenja za vlastitu vojnu proizvodnju. Ratni neuspjeh Rusije protiv Ukrajine ustvari je prikaz 1/1 koliko Rusija tehnološki vojno zaostaje u konvencionalnom naoružanju naspram Amerike: uz bitno manju količinu oružja, Ukrajinci se uspješno odupiru Rusiji, što uz vojničku motiviranost, umnogome mogu zahvaliti zapadnjačkom oružju kojim se suprotstavljaju napadačkom ruskom. Sve više do izraza dolazi ključno "pokrivanja neba nad Ukrajinom" brojnim satelitima od strane Elona Muska jerbo je zapadno oružje "slijepo" bez pomoći "s neba" dok je rusko slijepo i sa satelitima i bez njih: korištenje ruske vojske skupim raketama za "obavljanje posla", kojeg bi u nekoj drugoj prilici obavilo zrakoplovstvo ili jeftiniji raketni sustavi, dolazi na naplatu – sve je manje raspoloživih raketa, a sve manje skupih tehnoloških dijelova za proizvodnju novih. U tom kontekstu, Kina će biti prisiljena redefinirati vlastitu vojnu moć i planove za možebitno osvajanje Tajvana vojnim putem. Time će Amerika kupiti "dodatno vrijeme" za sebe, ali i Tajvan ( tamo se danas proizvodi većina najsofisticiranijih čipova na svijetu, a koji su pod kontrolom Amerike, ne i Kine ). Time bi donekle bile nadoknađene 4 "bačene godine" pod vlašću Trumpa, iako unutarnji sukobi i previranja nisu nimalo beznačajni. Štoviše, sklon sam vjerovanju kako je Amerika sama sebi najveći neprijatelj te da bez unutarnje konsolidacije neće biti društvene stabilnosti ni na međunarodnom planu. No, kako se ovaj tekst bavi Plutonom, bit će vremena za Uran i njegov povratak na mjesto natalnog ( 8°54' Blizanaca ), koji se ima dogoditi za nekoliko godina. New civil war u Americi i čišćenje vlastitog političkog smeća, ukoliko se obistini takav scenarij, dogodit će se upravo tada, ne prije.

 

 

                                                                        PLUTONOV TREĆI TRANZIT

 

      Počet ćemo sa kraćim općim prikazom horoskopske slike. Pet planeta u zemljanom elementu, uključujući stelij VE, ME & PL u Jarcu, 6. kuća, naglašava realizam, materijalna pitanja, obveze, dužnosti i dnevnu rutinu. Tome možemo pridodati MC u Biku, kao i poziciju Sunca, vladara ASC, u znaku Jarca. Naravno, vrijeme je to između Božića i Nove godine, kada american life of style nudi grozničavo trošenje na one koje se voli ( vladar ASC, SO, u 5., a kuće materije – 2., 6. i 10. - u zemljanim znakovima ), ali su velika i očekivanja od drugih ( vladar 8.kuće u 8.kući i u svom središtu, zajedno u bliskoj konjukciji sa Mjesecom ).


Treći tranzit prvog  Plutonovog povratka 28. prosinca 2022.

           Svjetla u 5. i 8. kući potenciraju ljubavno – hedonističku tematiku, ali ne bez financijskih reperkusija. Mjesec je u fazi rasta prema prvoj četvrti, ali kako dolazi iz 12. kuće, to su vjerojatna i određena ograničenja u trošenju novca ( Mjesec se ne osjeća dobro u znaku u kojem je Sunce ). Ipak, kako Mjesec hrli u susret konjukciji sa Jupiterom u istoj kući, ali u narednom znaku Ovna, a ovaj je u separacijskom kvadratu prema Suncu, to zaključujemo kako će se trošiti više negoli bi bilo razumno.

         Sve su planete grupirane između 5. i 10. kuće, s podjednakim naglaskom na 2. kvadrant ( unutarnja svijest o drugima ) i 3. kvadrant ( vanjska svijest o drugima ), što definitivno predstavlja usmjerenost ka DESC i odnose sa drugima. Prevladavaju planete u kardinalnim, pokretačkim znakovima, kao i kuće materijalnog života. Tri planete u promjenjivim znacima su manje naglašene dok fiksni, postojani znakovi imaju tek dvije planete, ali sa više nego jakom kompenzacijom naspram onima kardinalnima. Osim što su vrhovi kardinalnih kuća u fiksnim znacima, obje fiksne planete su u bliskoj konjukciji sa kardinalnim vrhovima ( SA 0° DESC, UR 0° MC ), čime daju tempo svim planetima unutar dotičnih kvadranata ( SA 3. kvadrant, UR 4. kvadrant ). Saturn gradi obvezujuće i čvrste odnose sa drugima dok Uran na vrhu neba daje preokret i individualnost kao društveni prestiž. Ove dvije planete su u separacijskom kvadratu, pri čemu je Saturn u dobrom znaku i kući za sebe dok je pad Urana indikator sebičnosti i financijske gramzljivosti. Kako ovaj planetarni međuodnos simbolizira i raskorak između starog i novog, bez obzira na "zdraviju" pozicioniranost Saturna, Uran vlada njime pa time možemo predočiti i što je trenutno samoj Americi bitnije ( vlastiti interes naspram zajedništva s drugima ).

         Slijedeći bitan moment jest egzaktna konjukcija Urana sa Lunarnom eklipsom koja se dogodila 8. studenog, upravo na dan izbora za Kongres, što nam može biti jasan indikator onoga "što narod misli/želi", pri čemu sam Uran ima samo brojne separacijske aspekte. Također, u egzaktnoj konjukciji sa vrhom neba je i North Node; tehnički se nalazi u 9. kući, što dodatno ukazuje na budući smjer vladajuće elite, a koja se dogodila u ranijem razdoblju. Nadalje, u nastavku 10. kuće, ali u znaku Blizanaca, našao se retro Mars, koji ima samo jedan aspekt – nagrizajuću inkonjukciju sa Suncem, iz čega zaključujemo kako volja za moći i vladanjem nije usklađena sa "stanjem na terenu". Oba vladara planeta iz 10. kuće ( VE & ME ), kao i North Node, su u aplikacijskoj konjukciji sa Plutonom u 6.kući. To nam daje informaciju da su pitanja radnih mjesta i zdravlja nacije suštinski bitna za vladajuće u državi. Brojni sekstili konjukcije NE & MO iz 8. sa stelijem planeta u Jarcu iz 6.ukazuje na velika očekivanja ljudi za promjenom na bolje poslove i veće financijske dobitke. Sam Pluton time je "dobro zaštićen" u kući pružanja usluga drugima, ali ne bez rizika: u egzaktnoj je opoziciji prema Lilith iz 12. kuće, a kojom  vladaju "narodne mase" koje trpe ( MO u 8. ), iz znaka koji sugerira prekomorske daljine i situaciju sa brojnim nepoznanicama ( MO u Ribama, konjukcija sa Neptunom u svojem središtu ). S jedne strane to može simbolizirati Tajvan kao otok, s druge Ukrajinu koja je ovisna o američkoj pomoći, a s treće pitanje kontrole svjetske trgovine naftom, iz koje Amerika i crpi moć petro – dolara.

 

 

 

                                                                   SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE I TREĆI PLUTONOV TRANZIT

 

 

        Grupacija planeta iz Plutonovog povratka, od 7° Jarca do 9° Blizanaca, pokriva američku gornju polovicu horizonta natala, od 7. do 12. kuće. Parafrazirajući"neke" političke cinike, rekli bismo kako je kod Amerikanaca sve javno i transparentno. Specifično kalendarsko vrijeme u godini ( božićno – novogodišnji blagdani ) i jest takvo da ljudi izlaze iz svojih čahura dnevne rutine  pa  praznina donje polovice horizonta predstavlja izazov i nastojanje da se ono popuni. Oh, yes, Lessie se vraća kući! Ovo je vrijeme i svođenje "godišnjih računa" na raznim životnim područjima pa će  javnost biti upoznata sa brojnim činjenicama koje ranije nisu dobile svoju društvenu strukturnu formu. I možemo odmah u glavu reći – Amerika je u napetom stanju, s pomiješanim osjećajima  frustracije i skrivenog samozadovoljstva. Barem što se tiče njihovih vladajućih elita.

 

Natalni horoskop Amerike ( S.A.D. )

 

        Kako se u horoskopu planete kreću suprotno od smjera kretanja kazaljke na satu, tj. idu s desna na lijevo, grupacija planeta stisnuta u 152° ( što simbolizira planetarnu energiju inkonjukcije = nagrizajuća unutarnja frustracija koja teži prilagodbi, ukoliko ne želi vegetiranjem postupno odumrijeti ), upravo retro Mars na 9°36' Ge je planeta koja prva presjeca natalni horizont države na 22°10' Ge. Kako Amerika već ima u natalu Mars na ASC ( 20°59' Ge ), to opisuje situaciju koja "nije nepoznata" već nešto što bi mogli nazvati kao utabani teren. No, priča postaje potpuna time što je ovaj tranzitni Mars u egzaktnoj konjukciji sa natalnim vladarom 10. kuće, Uranom na 8°54' Ge iz rx 12. kuće. Prevedeno: Amerika "pliva" u vojnim narudžbama iz cijelog svijeta u toj mjeri da više nitko ne pita što i koliko košta, a s druge strane su i sami Amerikanci olabavili zakonsku proceduru za izdvajanje dozvola što i kome mogu prodati od oružja. Do sada se uvijek vodilo računa kako da se održi postojeći status quo na pojedinim svjetskim područjima, ako je politički cilj bio održavanje postojećeg stanja, ili se svjesno jedne guralo nauštrb drugih, kako bi američki saveznici imali i nadalje vojnu prevlast. Primjer za ovo zadnje je notorni Izrael kojem nitko ni približno nije vojno ravnopravan na Bliskom istoku dok za prvi slučaj, gdje Amerika svjesno ne želi rušiti status quo, za primjer imamo žestoko lobiranje Srbije prema Americi da ne proda Hrvatskoj već "opjevane" HIMARS raketne sustave. Stvar se zakomplicirala do te mjere da je na kraju nadolazeća Trumpova administracija stvar presjekla i rekla – no chance. Slična odugovlačenja su bila i naposlijetku stopirana cijela prodaja moderniziranih polovnih F – 16 zrakoplova, "iz druge ruke", preko Izraela ( s kojim Hrvatska ima odlične vojne odnose još iz Domovinskog rata, kada su od Izraela kupljeni 1993. prvi izviđački dronovi, što je tada bio top secret, ali opet uz američku suglasnost ). Ergo, u američkoj vanjskoj politici, "diplomacija oružjem" ima vrlo važnu ulogu. Široj javnosti je ispod radara prošla obavijest kako je ljetos jedna američka eskadrila F – 22 došla u Poljsku, "da privremeno ojača zapadne granice NATO -a". Službeni razlog bio je navodno otkrivanje kvara na padobranima za katapultiranje u zrakoplovima F – 35 koji su dotad patrolirali u Poljskoj. The point is da je F – 22 ili tzv Raptor, najsavršeniji vojni lovac - bombarder kojeg je dosad ljudska ruka proizvela ( u međuvremenu na "tapet" stiže B – 21 Raider, prvi zrakoplov šeste generacije na svijetu, dosad u tek šest primjeraka proizveden; kako je riječ o letjelici koja još nije u operativnoj uporabi, a i drugačiji je tip aviona – strateški bombarder – to možemo očekivati u nekoj  daljnoj budućnosti  implamentaciju te tehnologije u neki novi lovac – bombarder, koji bi poslao u vojnu mirovinu Raptor ), ali je toliko skup – kako u proizvodnji, tako i u samom održavanju -, da se odustalo od njegove daljnje proizvodnje ( napravljeno je tek 195 zrakoplova ) te se prešlo na nešto jeftiniji model, zrakoplov F – 35.


Raptor


 

       ( Osnovni podaci za F - 22: brzina 2,25 maha, nosivost oružja 9,8 tona, gorivo 18 tona, maksimalni dolet 3.200 km – od Londona do Moskve ima manje od 3.000 km – stealth nevidljivost za radare, maksimalna visina leta 20 km. Kako u jednom letu Raptor može dva puta tankirati gorivo u zraku, to mu je maksimalna operativnost nešto manja od 10.000 km u jednoj misiji. S brojnim vojnim bazama širom svijeta i nosačima aviona, teoretski ne postoji nijedan komadić kugle zemaljske gdje grabljivac ne može potražiti plijen za sebe. Za razliku od strateških bombardera s velikim doletom, njemu ne treba zračna podrška jer je Raptor taj "faktor x" koji radi prevagu u zraku; nije mu nužno ni prisustvo AWACS zrakoplova za elektroničko ratovanje/ometanje  neprijateljskih radara i raketa jer je u sebi već nabildan  elektronikom do te mjere da može krenuti u fajt  protiv svih ciljeva u zraku, na tlu i moru. Uostalom, količina i raznovrsnost oružja koju nosi pod krilima i trupom, čini ga glavoboljom za svakoga s "druge strane", jednako kako je to u najboljim igračkim danima argentinskog nogometnog čarobnjaka – Španjolci su izmislili novu riječ inmessicante: igrati nogomet kao Messi – zvučao lajtmotiv: "Alo, gdje si? Evo ide Messi!" Ako je netko zaboravio, Pluton u Jarcu je "sustavni agresor": ono što na nižim razinama predstavljaju gerila ili partizani, na srednjoj razini kriminalne organizacije mafijaškog tipa, ovdje se državni sustav napaja iskustvom ( Jarac ) svojih predaka, a to su drumski razbojnici i pljačkaši. I kao što je onda na  wild, wild westu  ljudski život u prosjeku vrijedio koliko i jedan konj, sposobnost pokretljivosti postala je nužnost za goli opstanak. Najveće carstvo u povijesti su imali Mongoli i to upravo stoga jer su bili vrsni konjanici i u vječitom pokretu. To su danas Amerikanci. Oni ne otimaju zemlje već crpe iz njih ono što im treba. Najveći "usisavač" Amerika se pokazala u ljudskim resursima; čovjek je najveće bogatstvo, a Amerika idealna zemlja za bogate i pametne. Novi Rim! Kad bi kojim slučajem pitali malog zelenog u svemiru čega bi se radije odrekao na Zemlji – da nekom "svemirskom krpom" izbriše Hrvatsku ili Srbiju, a može i obje zemlje zajedno, ili da ostane bez Harvarda ili Stanforda, može i Oxforda ili Cambridgea, odgovor je jasan kao dan: vodeći se umom i korisnošću, a ne emocijama i slabošću, obrazovne institucije koje generiraju buduće vladare svijeta u svim segmentima društva, mnogo su važnije iz svemirske perspektive negoli pojedine države i nacije u globalu. I tako završavamo full circle  astrološke simbolike Blizanaca ( znak američkog ASC; 1. kuća kod država predstavlja političku naciju ), od tjelesne pokretljivosti do pokretljivosti uma – ilitiga vrijednost učenja i stjecanja znanja. )

 

         Unatoč tome što Ameri redovito svojim najbližim vojnim saveznicima, poput Izraela, Velike Britanije, Norveške ili Australije, isporučuju svoje najbolje zrakoplove "s kojom godinom zakašnjenja" i što je postojao interes za kupovanne Raptora - jer novac nije problem ako novca imaš – Kongres je stopirao ikakvu mogućnost prodaje zrakoplova drugim državama te mu je namijenjena uloga strateškog čuvara neba nad Amerikom. Ne treba ni napominjati da je ovo prvi (polu)borbeni dolazak Raptora na prostor kontinenta Europe, a odabir Poljske očito nije samo poradi vojnih razloga štita granica NATO – a već i čuvanje logističkih pravaca dopremanja oružja Ukrajini, kao i "sofisticirani kiss" Njemačkoj, koja u očima Amerike sve više pada, a Poljska se uzdiže. ( Njemačka kao država u simbolici Ovna je istinski idealna zemlja za biti "lokomotivom europskog gospodarstva". S druge strane, Ovan je bolji kao sluga negoli gospodar jer nema u sebi istančan osjećaj za potrebe drugog. Stoga je razvoj i rast Njemačke zadnjih desetljeća podosta išao na štetu drugih. Ovan je i naivni idealist pa su mnogi Nijemci tek sada "progledali" po pitanju Rusije i politike vezivanja ekonomije na uvoz jeftinih energenata od strane države koja je daleko od demokratskih vrijednosti i tradicija koje "stanuju" u zapadnom dijelu Europe. ) Drugi "poljubac", naravno, namijenjen je Rusiji jerbo Raptori imaju takvu elektroniku da su u stanju omesti protivničke zrakoplove, a ne samo zaštiti sebe. Stoga Rusija drži distancu u zraku i ne približava se zapadu Ukrajine, osim dalekometnim raketama koje ispaljuje iz podmornica i strateških bombardera s područja Crnog mora i Kaspijskog jezera. Onog lijepog dana kada bude donešena odluka da se nad Ukrajinom uvede no fly zone, rat će u kratkom roku biti završen jer količina zračne nadmoći, i kišom Isusovom satelita u svemiru, koji zapadnjačko oružje i čini tako preciznim, samim tim i ubojitim, Amerika može što hoće i kako joj se pr'ne. Ova jaka konjukcija planetnih sinonima za oružje ( MA ) i tehnologiju ( UR ), u znaku Blizanaca uvijek označava "poruku", a s druge i trgovinu. Retro Mars se ovdje usteže od izravnog nametanja "vojnog rješenja" – jer svaka batina ima dva kraja – a može označavati i "napad s leđa" ( čitaj: Kina i Tajvan )  - konjukcija u 12. kući - dok bi u trgovačkom smislu označavao usporavanje u prodaji oružja jer mogućnosti prodaje nisu tolike kolike su narudžbe. Vjerojatnost dislociranja vojne proizvodnje izvan teritorija Amerike spada u zonu fantaziranja jerbo oružje nije običan trgovački proizvod nalik automobilu ili stroju za pranje rublja.

 

Zašto je sudbina Volodimira Zelenskog usko vezana za Ameriku, otkriva nam - horoskop

      Ako je prodaja oružja inozemnim kupcima znak za zadovoljstvo svim političkim elitama u Americi, privlačnost države u očima drugih nije u idealnoj korespondenciji sa onim tko tu državu predstavlja u simboličkom smislu. Dakle, Mars je prva planeta koje će presjeći zamišljeni rx ASC dok je Sunce na  7°17' Jarca zadnje. Pozicionirano u rx 7. kući, unutarnja napetost i nezadovoljstvo aspektom inkonjukcije prema Marsu, pojačano je slabom pozicijom za sebe samo ( SO je u 7. kući u pirodnom padu jer se mora oslanjati na druge pa mu autoritet nije jak ) dok je Mars ojačan time što se osjeća egzaltirano u znaku u kojem je Sunce. Drugim riječima, ovo može biti simbolika odnosa oca ( SO ) i sina ( MA ), gdje sin "jedva čeka" zauzeti mjesto oca. Sunce je formalno jače ( u natalu vladar kardinalne kuće, jednako kao i u Plutonovom povratku ), ali dispozitori Marsa i Sunca situaciju razgoljuju do kraja: vladar Sunca je Saturn na 22°08' Aq te guši konjukcijom rx MO 18°44'  Aq dok je dispozitor Marsa, Merkur na 24°41' Cp, dio stelija sa Veenrom i Plutonom, u dobrim aspektima prema tranzitnim MO, NE i UR. Ono što stvar usložnjava jest da Sunčev dispozitor   vlada Marsovim dispozitorom, što ga održava na vlasti, dok je Merkur u više nego egzaktnoj opoziciji prema rx ME 24°27' (r) Ca. Ovo može sugerirati da politički narod ( ME vladar rx ASC ) više nije povodljiv ( rx ME u Ca ) i sklon zaboravu ili mutnim radnjama ( rx ME retro ) već postaje iskusan, onaj koji uči na greškama, studiozno se posvećuje cilju i ne otkriva svoje namjere prije vremena ( tr ME u Cp ). Ako pokušamo odgovoriti na osnovu ovih astroloških činitelja – tko je bolje prošao na izborima za Kongres – odgovor bi se krio u simbolici konjukcije Neptuna i Mjeseca  u Ribama, tranzitna 8., a natalna 10. kuća. Ergo, onaj tko bolje proda "svoje ideale" ( NE ) i zamota ih u celofan prihvatljiv širokim masama ( MO ). Kvadrat ove konjukcije prema rx MA 0° rx ASC slabi američku agresivnost, to jest izbjegava direktniji angažman dok trigon prema rx ME i sekstil prema tr ME uvažava interese političkog naroda. Činjenica jest da jedna strana čašu će gledati napola punom, a druga napola praznom: izravnija vojna akcija ima svojih vrlina i mana pa upravo stoga što je ona izostala, političke strukture imaju priliku, svatko iz svog bunkera, hvaliti svog konja kao najbolji ponuđeni izbor.

 

       Tranzitna linija horizonta ASC 20°17' Le / DESC 20°17' Aq, zajedno sa tr SA 22°08' Aq u konjukciji sa vrhom kardinalne kuće, u skladnom je odnosu sa horizontom rx ASC 22°10' Ge / 22°10' Sg, na kojeg se naslanja i rx MA 20°59' Ge. Tranzitni horizont pada u natalnu 3. - 9. kuću pa tako imamo simboliku "dobre komunikacije" između vrhova horizonata po aspektu, ali i po kućama koje su zadužene za pokretljivost i prilagodbe. Kvaka leži u tome što tranzitni horizont pada u fiksne znakove, što znači da što god da je Amerika pokrenula ranije, prilagodba i promjena će ići u smjeru da se stvari moraju odraditi do kraja. Znakovi Lava i Vodenjaka imaju dinamički oblik volje, kao onog koji nameće tempo drugima i kojeg se bez otpora prihvaća kao lidera. Prisustvo tranzitnog Saturna označava težak start, čiji se rezultati mogu tek u budućnosti "opipati", dok trigon prema natalnom Marsu predstavlja težak i nepopularan rad, popravljanje tuđih grešaka, dobro zdravlje, a u vojnom smislu – dobru strategiju i pobjedu u ratu. Separacijska konjukcija tranzitnog DESC sa rx MO 18°44' Aq, zajedno sa tr SA 22°08' Aq, označava "izlazak naroda u javnost", što bi se ponajviše odnosilo na izbore za Kongres 8. studenog. Dodir sa Saturnom za Mjesec je uvijek bolan, ali u ovom slučaju daje i spoznaju, nedvosmislenu realnost. Bez dobrog aspekta prema rx MA 0° rx ASC, ovaj Mjesec bi se vjerojatno "smrznuo od straha"( konjukcija sa hladnim Saturnom u vjetrovitom Vodenjaku ) dok kontakt sa Marsom daje snagu i hrabrost pa u konačnici imamo kao rezultat oprez i proračunatost. Ono što komplicira situaciju i opisuje protekle događaje jest tranzitni Uran 15°12' (r) Ta, u egzaktnoj konjukciji sa North Node 15°59' Ta, u separacijskom kvadratu prema američkom narodom u simbolici pasivne mase ( Mjesec ). Oni su u napetim odnosima, punim neočekivanih obrata, sa iznenadnim i nepriželjkivanim promjenama: tr UR, tr NN  90°  rx MO 18°44' Aq. Kako je Uran u retro hodu, zadnji prolazak u egzaktnom kvadratu prema rx MO ( 6. svibnja 2023.; 27. siječnja 2024. Uran se retro vraća do 19°06' Ta i to je posljednje napeto stanje – taman na početku izborne godine za američkog predsjednika/cu koji će biti krajem godine, 3. studenog 2024.




 

       Stoga bacimo pogled na meridijan sudbine, tranzitni MC 12°54' Ta / IC 12°54' Sc, koji siječe natalnu liniju 6. i 12. kuće ( 11°42' Sc / 11°42' Ta ), a koja je u konjukciji sa natalnom električnom sudbinom Vertex / Antivertex 13°07' Sc / 13°07' Ta. Preklapanje tranzitne 10. kuće ( vlast, status države i nacije u očima drugih ) sa natalnom 12. ( zatvori, bolnice, državne službe za sigurnost i tajne operacije ), u analogiji je sa rx UR, vladarom rx MC, a koji je otišao u rx 12. kuću. Prevedeno, sa ovom pozicijom se štošta može sakriti, ali jednako tako i otkriti. Tehnološko znanje ( UR Ge ) moćno je oružje protiv svih autoritarnih društava, koja se oslanjaju na kontroli medija i ograničavanju ljudskih sloboda. Kako danas svaka šuša ima svoj smartphone, a Elon Musk neumorno "štanca" satelitima svemir nad našim glavama – upravo je Iran "na tapetu" – jasno je da slabljenje Rusije slabi i sve njene saveznike i političke saveznike. Za razliku od onih koji medijski straše "baba rogom" kako će se Rusija povezati čvršće sa Kinom, zaboravlja se koliki je, ustvari, kineski želudac i žele li to oni sami. Možda ih "interesira" neki dio Rusije, ekonomslki i geostrateški, ali cijela Rusija – zasigurno ne, ukoliko je obilježena kao problematična država. Nitko se ne želi vezivati sa državama koje stvaraju nesigurnost. Ono što bi "kineski želudac" mogao brzo i lako pojesti jesu poneke zemlje – ruski sateliti – koje su bile bivši dio SSSR – a, a sada su samostalne države. ( Btw, danas je zastario pojam teritorijalnog osvajanja već se državna penetracija manifestira na drugim razinama. ) Ergo, ako međunarodnu politiku shvatimo kao mafijaški trust država koje nameću kodeks ponašanja svima onima koji "nisu na vrhu hranidbenog lanca", lako je zamisliti scenarij u kojem se Rusija cijepa na veći broj država, od kojih svaka novostvorena dobiva svog "sponzora", a sama matica, Rusija, biva teritorijalno i na svaki drugi način ograničena za važniju ulogu u vođenju međunarodnih mafijaških poslova. To pod uvjetom da Rusija izgubi rat protiv Ukrajine, a na Zapadu se ne nađu "sponzori", kao što su Srbiji 1995. to bili Francuska i Velika Britanija, u strašenju "baba rogom": zamrzavanje sukoba samo daje novu nadu agresorima da će "drugi puta biti pametniji i uspješniji". Btw, malo je ljudi na Zapadu koji danas mogu poput Winstona Churchilla reći kako je hrabrost vrlina koja sve opcije čini mogućim. Ako ima netko nalik tome u današnjim (ne)vremenina, onda bi to bio ukrajinski predsjednik Volodomir Zelenski: u početku ismijavan i podcjenjivan, ali koji s mjesta na kojem se nalazi, čini maksimalno za svoju zemlju koja se ne želi pokoriti svojem većem susjedu. Državno rx SO 12°46' Ca u egzaktnom je sektilu prema tr MC i vrlom bliskom ka tr NN pa zaključujemo kako se "narodni vladar" – ili oni koji crpe moć iz te pozicije – osjeća komforno u datoj  situaciji. Rx SO na vrhnu rx 2. kuće inklinira većoj sposobnosti za zaradu samoj državi dok pozicija u tr 11. kući simbolizira političke saveznike i nezamjenjivu ulogu koju Amerika ima u tome.

       Linija tranzitne 4. kuće ( tradicija, teritorij, oporba, vremenski uvjeti, interesi nacije ) se preklapa sa rx 6. kućom ( vojska, industrija, državne službe, zdravlje nacije, niži slojevi društva ), iz čega vidimo da neće samo onima tko su na vlasti biti dobro. A to najčešće nije tako: vladar rx 10., Neptun, nalazi se u rx 4. kući i to je 1/1 definicija vladara ( 10. ) koji radi u interesu nacije ( NE odlazi u rx 4. ). No, Neptun je u izgonu ( Djevica ), sklon nemoralu i seksualnim skandalima ( NE 0° rx LI ), a čemu su svjedoci samo oni iuz najbližeg okruženja ( 4. kuća ) pa zaključujemo kako američki vladari u teoriji vladaju savršeno dok praksa to samo djelomično potvrđuje – zadovoljavaju se samo partikularni interesi ( Djevica ). Da "služenje narodu" vlasti u Americi ne mora uvijek biti protkano cinizmom, ukazuje nam ova situacija: rx SO u još je boljem odnosu na rx 6. i tr 4. ( trigon ), negoli je to prethodni slučaj prema rx 12. i tr 10. ( sekstil ). Koga susret sa sudbinskim ljudima ili događajima ( Vertex / Antivertex ), kao i smjer svim budućim događajima koji predstavljaju rast ( NN ) - ali i cijenu koju treba platiti za to ( South Node ) - američki natal nam neće detaljnije pokazati već odgovore treba tražiti u drugim horoskopima.

       Američki natalni vladar ASC – a, ME 24°27' (r) Ca, ovdje je nedvosmisleno napadnut stelijem iz Jarca, ali to nije nužno loše jerbo u ovom slučaju "intelektualna flegma", opisana prosječnim Amerikancem – ME (r) Ca vladar rx ASC – ulazi u sukob sa zrelim i iskustvenim umom ( tr ME 24°21' Cp ), sa poslovnim prilikama i dobicima od istih ( tr VE 23°42' Cp), što sve zajedno pojačava strukturnu moć ilitiga moć same državne administracije ( tr i rx PL 27°34' Cp ). Kako su opće okolnosti u domeni opisa Mjeseca, one se tajnovite, zamršene, ljude čine izuzetno osjetljivima te se odnose na nešto beskrajno daleko i beskrajno veliko – sve nam ovo indicira konjukcija Neptuna u svom središtu sa Mjesecom, koji je u 8. kuči uvijek violentan po sebe samog; Juno na 23°20' Pi, smještena između Neptuna i Mjeseca, razotkriva nam i idelnog "bračnog druga" u političkom smislu: onaj koji trpi ( 8.kuća ), ugrožene su mase ( MO ), a u pozadini svega stoji, plaštom zaogrnuta, nafta i plin ( NE u Ribi = nafta; egzaltacija Neptuna u Vodenjaku – plin ), ali i vjera u pomoć od strane drugih. Ovdje se isprepliče simbolika Ukrajine i Tajvana: Ukrajina je sada ( nafta & plin ), a Tajvan je budućnost ( najsavršeniji čipovi, koje Kina ne umije sama proizvesti već samo najjeftinije ugraditi u postojeće proizvode ). Kako je današnji transport nezamisliv bez uporabe nafte i plina, budući će biti nemoguć bez baterija i daljinskog upravljanja. I time opet dolazimo do simbolike Neptuna kao beskrajnog mora i oceanskog svemira: borba za rijetke metale i njihovu tehnološku primjenu  borba je za održavanje koraka – dva ispred svih ostalih.Kako je ova konjukcija ( NE, JU, MO ) u više nego oštrom kvadratu prema rx MA i rx ASC u Blizancima, to zaključujemo kako se Amerikanci, kao politička nacija, susreću sa neuobičajenim i napetim pojavama u svom društvu. Kako se Amerikanci još uvijek ponajviše referiraju na Rusiju kad su ratna pitanja posrijedi, bacimo kratki osvrt na tu temu kroz prizmu glavnih čelnika.

 

Sinastrija Biden - Putin

 

       Strategijom "paukove mreže" – a koju bi nam najbolje mogao opisati Bidenov Saturn u rx 7.kući, kao predstavnika cijele američke vladajuće političke elite – defanzivnom metodom se protivnička žaba stavlja u lonac sa hladnom vodom, a potom se voda lagano počme zagrijavati. Kada žaba uoči da je u opasnosti, a to je ovdje Putin, u pomoć priziva skrivene resurse – a koji su i dio tajnovitog karaktera – što je sve u simbolici 12. kuće. Vidimo da Putinu tu najviše na raspolaganju stoje skrivena diplomatska rješenja ( 12. u Vagi, SA kao vladar 3.i suvladar 4., ME kao vladar 8. i 11. te NE vladar 5. ), a blizu 12. kuće je i vladar MC – a Sunce, tek  3° - 4° od vrha kuće. Venera u 1.kući, u diskriminacijskom znaku Škorpiona, voli ucjenjivati i tražiti za sebe "kruha svr pogače. Venera nije loša kao planetarna energija kojom se traže saveznici, ali je to u Škorpionu uvijek preko "tuđih leđa". Dodatni problem jest i pozicija Saturna u 12, koji ima dobro dostojanstvo i sklon je ozbiljnim poslovima "daleko ot tuđih očiju", ali kao vladar 3. kuće, u egzaktnom je kvadratu prema Uranu, čime svaki skriveni naum kojeg ima u glavi biva otkriven i naposljetku okrenut prema njemu samom. ( To se događa uvijek i svakome tko ne "osvijetli" vlastitu tamnu osobnost iz 12. kuće pa mu postupci postaju nekontrolirani i nesvjesni. ) Bidenovi skriveni resursi ustvari su i suština same njegove osobnosti ( SO, ME i VE u steliju, Škorpion, sa vladarom MA na samom vrhu kuće, u svojem ženskom središtu ). Dakle, Bidenova "osveta" može biti izuzetno opaka po samog Putina jer se zasniva na goloj sili – vojnoj i financijskoj. Ono što je bitno naglasiti, Škorpion je najjači kada se brani, to jest kada odgovara na agresiju drugog. U datoj situaciji, Putinov spin, kojeg lansira njegova VE 11°42' Sc, da se "Rusija samo brani", raskrinkan je do temelja dok Bidenova "volja za odgovorom", predočena MA 12°35' Sc, dobija širok legitimitet u svijetu. Znamo to – Škorpionu su namijenjeni teški zadaci, oni koje bi svi rado "drugome uvalili" i to Amerika, pod vlašću Bidena, zasad dobro sprovodi: zadražava Ameriku kao simbol sigurnosti u nesigurnom svijetu te je najveća prepreka svim  luđacima svijeta koji bi svijetom htjeli vladati "bez dovoljno masla za namazati na kruh". Takozvanim proxy ratom sa Rusijom, "iz druge ruke" spašavaju Ukrajinu dok Putina sve više stješnjavaju u kut iz kojeg za njega neće biti nikakvog racionalnog izlaza. Btw, 12. kuća osim skrivenog dijela nečije ličnosti, samim time i skrivenih potencijala, predstavlja i "kraj svih životnih puteva", to jest ono po čemu ćemo se pamtiti, što će drugi o nama govoriti. Bidena će svijet pamtiti  po Plutonu i Marsu, koji su kod njega neusklađeni – kvadrat – ali instinkt životinje u čovjeku zvanom Joe Biden ipak dobro čini samoj Americi: Pluton mu je u konjukciji sa državnim rx North Node u 3. kući ( donošenje važnih, a fatalnih odluka; sekstil prema američkom rx vladaru MC, Uranu, sugerira da su odluke dobre ), što na drugoj razini potvrđuje i egzaktni trigon njegovog Marsa sa državnim rx Suncem. Putina će opisati Venera u aplikacijskom trigonu prema Uranu u 9.kući – nagla modernizacija i ideološko pozicioniranje u svijetu kroz nacionalne vrijednosti ( UR u Raku ). No, Uran je nestabilan, bez obzira na trigon i aplikaciju. Njega ruši, ustvari, Jupiter, benefit, u aplikacijskoj opoziciji, u Biku, iz 7. kuće. Jupiter je retro pa će rušenje biti dvaput ili će tek drugi pad biti i definitivan. Jupiter u Biku sinonim je za materijalno blagostanje, ali ne i veliku intelektualnu moć jer u Biku Jupiter postaje dogmatičan, drži se ustajalih normi. Aspekt između dva dobrotvora, ali u napetom odnosu, znači da se pretjeralo, nije se znalo stati na vrijeme. Upravo je poradi toga propao Sovjetski Savez: nije mogao držati korak sa Zapadom u financiranju trke u naoružanju, a Putinu se ima dogoditi to isto jer konzervativna ideologija oslobađanja ( JU 60° UR, 7. i 9. kuća, ali u "domaćim" i pasivnim znakovima Bika i Raka ), kojom je nastojao naći sebi saveznike u svijetu, neslavno je propala jer nije u većoj mjeri zahvatila glavninu stanovništva u zapadnim zemljama. Ergo, za nekog tko nedvosmisleno jest karizmatična ličnost ( ASC na 3° Škorpiona, stupnju Mjesečevog pada, sa vladarom Plutonom u egzaktnoj konjukciji sa Lilit, South Nodeom i MC – om, u Lavu ), ego predstavlja najveći problem. Ni prvi ni zadnji koji će na bolan način shvatiti kako su želje jedno, a mogućnosti nešto drugo.

 

ASC Strijelac = pogled gore; ASC Škorpion = pogled dolje

       Prikaz uklapanja horoskopa Plutonovog povratka u natal Amerike završimo sa Jupiterom. U tranzitnoj 8. kući on daje moralne principe i zaštitu u opasnosti. No, to ne znači da "opasnost ne postoji". Ovdje Amerika može jedino sama sebi zlo učiniti. Tr JU na 0°51' Ar ide u susret kvadratu prema rx VE 2°23' Ca, odmah potom i ka rx JU 5°48' Ca. Dakle, Americi jedina opasnost bila bi ona koja će dokrajčiti Putina: pretjerivanje u blagodatima života. Kako se tr JU nalazi na samom vrhu rx 11. kuće, to bi označavalo da se parlamentarni život rasplinjava preširoko, da su financijske potrebe sve veće, a tome dijelom pridonose i "međunarodni prijatelji".( Ovdje treba podvući distinkciju između savezništva i članstva u političkim odnosima. Na primjer, NATO je organizacija vojnog savezništva dok je EU pripadanost članstvu određene "ideološke zajednice", sa svojim sustavom vrijednosti. Shodno tome, savez je u simbolici kardinalne 7. kuće dok je članstvo / pripadnost u domeni fiksne 11. kuće. Veza između 7. i 11. kuće, aspektima planeta ili vladara kuća ili unakrsno, vezuje savezništvo & članstvo. Kod Amerike ta veza nije tako jako izražena kao kod europskih država, koje su istodobno i članice EU i NATO saveznice, ali su obje planete – signifikatori za savez i članstvo – u natalnoj 1. kući, "u vlastitim rukama", ali u različitim znacima. I dok bi se Mars u Blizancima vodio prvenstveno trgovačkim interesima članstvom u raznim asocijacijama, dotle je Jupiter u Raku prvenstveno usmjeren na ona savezništva koja će pomoći očuvati vlastiti teritorij, naciju i samu tradiciju iz koje je država nastala. Uostalom, Ameriku se ponajviše percipira kao daleku zemlju i svojevrsni otok – umetnuti znak Ribe u natalnoj 10. kući – pa joj kao "teritorijalno izoliranoj" zemlji, pitanja vlastite sigurnosti zasigurno spadaju u važnije interese. )

       Jupiter na nultom stupnju Ovna i doslovno simbolizira novi početak, u ovom slučaju to se može odnositi na međunarodne odnose, a može i davati optimizam svakom novom početku. Još plastičnije: ovo može biti signifikator novog početka u međunarodnoj trgovini nafte i plina gdje će Europa umnogome ovisiti ubuduće o Americi, a malo i nikako o Rusiji.Štaviše, Amerika danas jedina ima vojne kapacitete da čuva sve važnije svjetske trgovačke putove, što je nužnost u planiranju bilo kakvog posla u međunarodnim okvirima, ali jednako tako i civilnu infrastrukturu, nužnu za današnji high tech life. "Lijena" Europa će se morati razbuditi i prodrmati po tom pitanju jer prevelika ovisnost nije dobra ni za Europu, niti za Ameriku. U suprotnom bi mogao uslijediti scenarij već viđen u Vijetnamu i Afganistanu: zašto bi Vijetnamac ratovao u svojoj zemlji kada su tu Amerikanci i onda Vijetnam preuzmu komunisti ili zašto bi Afganistanci ratovali u svojoj zemlji kada su tu Amerikanci i onda ih preuzmu Talibani. Ako Europljani ne misle braniti sami sebe, razmišljajući kako će to Amerika činiti umjesto njih, ne trebaju zaboraviti kako će to Amerika raditi za vlastiti račun i dokle im to odgovara. Ergo, dosad je Europa malo izdvajala za vojsku, sada se to višestruko mijenja. To se zove strateška politička pobjeda.

 

Američki natal i progresije za 28. prosinca 2022.

 

       Promotrimo što se događa na nebu u američkim progresivnim pozicijama za navedeni datum tranzita Plutonovog povratka. Zabilježeni su slijedeći aspekti:

 

pr MO 22°22' Aq (rx 9.) 120° rx ASC 22°10' Ge = MO, kao rx vladar 2.,indikator je zarade u inozemstvu, prvenstveno kroz izvoz ( riječ je o kući kojoj je prirodni signifiator Jupiter ); novac dolazi od narodnih masa; znak Vodenjaka, osim tehnoloških novotarija za široki krug ljudi, možemo tumačiti i kao sinonim za električnu energiju

pr MO 22°22' Aq 120° rx MA 20°59' Ge = aspekt je na svom odlasku i odnosi sa na proteklih nekoliko kalendarskih mjeseci, a ovdje bi označavao hrabrost i sklonost riziku, ali jednako tako i uspjeh u borbi; lako nametanje drugima; ono što u osobnom horoskopu bi predstavljalo "uspjeh kod žena", ovdje tumačimo kao "narod u inozemstvu", a znak bi ukazivao na preokret i reformu života kod tog naroda / države; vladarstvo Mjeseca nad rx 2. kućom, osim "privlačnosti drugima" zbog benevolnetnog trošenja novca da bi Ukrajina "održala glavu nad vodom", povezujemo i sa osvajanjem ( Mars ) na temelju sustava vrijednosti koje čine američko društvo ( Mjesec vladar rx 2. kuće )

pr ME 21°39' Aq (rx 9.) 120°  rx ASC 22°10' Aq = Merkur, kao vladar rx 1. kuće, najbolje se "snalazi" i obavlja sve mentalne procese daleko od kuće; bolje za život u inozemstvu negoli doma; kako je ME i vladar rx 4. kuće, a u političkom smislu ona predstavlja oporbu, to će i njoj biti dobro;  također, ovo je indikator i sporazuma, dokumenata, zakonskih odluka, a sve je garnirano mlađim ljudima višeg stupnja obrazovanja ili koji imaju kontakte sa inozemstvom

pr ME 21°39' Aq  120°  rx MA 20°59' Ge = snaga ima svoju umnu komponentu, a jednako tako i sam intelekt postaje jači i agresivniji; um bolje radi na "većem broju okretaja"; snaga argumenta i lako uvjeravanje drugih; ako ovdje umjesto Merkura kažemo "politički narod" ( vladar 1. ) i "politička oporba" ( vladar 4. ), za Mars možemo reći da simbolizira "radne ljude i zdravstvo u državi" ( suvladar 6. ) te "parlamentarni život" ( vladar 11. ) pa iz gore navedenog možemo lako zbrojiti who is who; nadalje, mladi ljudi postaju sve izraženiji dio društva; u psihološkom smislu, ako je Merkur automobil, a Mars ono po čemu se netko ističe, to ME u Aq može simbolizirati moderno auto, na struju, a to bi u božićno – novogodišnje vrijeme bio dobar odabir za obiteljski šoping

pr VE 2°59' Ta (rx 11.)  60°  rx VE 2°23' Ca = u parlamentarnom životu prevladava "lakoća i ugoda u političkom radu"; očekivanja od drugih da rješavaju probleme; kako rx VE vlada 5. i 12. kućom, to pitanja tajnih ljubavi i kronične brige oko djece utječu na krug istomišljenika kojima se pripada – na osobnoj razini, a na širem planu to su pitanja poslovnog rizika i sporta ( 5. ), kao i tajne službe, bolnički sustav i laboratorijski poslovi u osami ( 12. ); ukratko, Venera ne simbolizira dubinu, ali nije ni posve plitka, iako je blizu površini mora / vode pa i sama problematika, ako je ima, dolazi iz površnosti i nespremnosti za ikakve "grube" aktivnosti

pr JU 15°12' (r) Ca (rx 2.)  90°  rx SA 14°47' Li = klasični pokazatelj ekonomske krize, gubitka radnih mjesta i potrebe za zaokretom u poslovanju; kako je Wall Street u američkom natalu prikazan kroz egzaltirani Saturn u 5. kući, to do punine egzaktnosti aspekta možemo očekivati potrese na burzama; bizarnost situacije ogleda se u tome što je pr JU u rx 2. kući, egzaltiran je pa su prihodi enormni, ali loš aspekt, pa još i sa Saturnom, indicira da se trošilo preko mjere i da dolar ne bi postao samo bezvrijedni papir, nužne su "korekcije" u vrijednostima firmi na burzovnim indeksima;  JU je vladar rx 7. i rx 10. pa su tu izvori financijskih problema; da stvari nisu tako loše kako se na prvu čini, opisuje nam egzaltirano dostojanstvo obje planete pa su problemi objektivne naravi, a isto tako i načini rješavanja će ići svojim logičnim smjerom; obje planete ispod horizonta nam dodatno potvrđuju subjektivnost kao razlog upadanja u probleme

pr SA 2°52' (r) Sc (rx 5.)  120°  rx VE 2°23' Ca = ovo je indikator potrebe za sve većim restrikcijama ( SA ) u društvu koje se razlijenilo ( VE ); kako Saturn dolazi u natalu kao vladar 8. kuće ( ulaganja strukturnog tipa ), a u progresijama je u istoj kući u kojoj je i rx SA ( 5. ), to će označavati i konzervativnije burzovne špekulacije i očekivanja od zarade; ako znamo da je JU signifikator za izvoz i poslovanje sa inozemstvom, SA je sinonim za uvoz i biznise vezane uz državni sustav

pr UR 7°11' Ge (rx 12.)  60°  rx NN 6°35' Le = volja ( UR ) za donošenjem dramatičnih ( NN u Lavu ) odluka ( NN u rx 3. ) sa dugoročnim posljedicama ( North Node ); Uran je vlast ( rx UR vladar rx 10. ), djeluje u tajnosti ili izolaciji ( UR u 12. ), svjesno i u dogovoru s drugim ( UR u Blizancima ), s narativom pobunjenika i neočekivanih prevrata ( UR ), stvarajući suicidalni okvir života ( Uranu je tijesno u zidovima 12. kuće! ); manifestacija djelovanja ide "linijom manjeg otpora" – trigon ( lakoća ) ka sigurnosti iz prošlosti ( South Node 6°35' Aq, 9. ), prema suradnji ( sekstil ) sa "boljim i plodonosnijim sutra" ( North Node 6°35' Le, 3. )

pr NE 25°58' (r) Vi (rx 4.)  60°  rx ME 24°27' (r) Ca = suptilnost u komunikaciji; idealiziranje i (samo)obmanjivanje; kako je NE umetnuti vladar 10. kuće te stoga predstavlja vlast, a ME simbolizira politički narod ( 1. kuća ), ali i oporbu u državi ( 4. kuća ), to zaključujemo kako "kvarna vlast" ( NE u izgonu ) nije sasvim iskrena ili samo nema nekih stvarnih ideala u sebi; ipak, sekstil označava suradnju, a aspekt na razini 2. i 4. kuće označava i novac od teritorije, kao zaradu koja je u intersu nacije; da bi bili što plastičniji, ovo se može tumačiti i kao "pokretna teritorija", a ako 10. kuću gledamo i kao ono po čemu nas drugi poštuju, to ovaj aspekt može simbolizirati i putovanje / trgovinu ( ME ) morem ( NE ), a ponajprije naftu i plin; ako znamo da je nedavno krenuo u prvu službenu plovidbu najnoviji američki nosač zrakoplova USS Gerald Ford, nova klasa nosača, po čijem imenu će svi buduči nosači biti nazvani klasa Ford; ovaj nosač košta 13 milijardi i 300 milijuna dolara i prvi je u klasi koja će postupno zamijeniti stariju klasu Enterprise dok klasa Nimitz više nije aktualna za ratovanje u 21. stoljeću; kako će ovaj progresivni aspekt dugo trajati, a dva nosača iste klase već su u gradnji, to možemo povezati jasnu simboliku: vojska, u ovom slučaju  mornarica, imat će ozbiljnog dugogodišnjeg  posla u očuvanju pomorskih putova po svjetskim morima i oceanima, ali i infrastrukture koja leži pod morem te spaja kontinente i lokalne regije

pr Pars Fortune 6°47' Aq (rx 9.)  180°  rx NN 6°35' Le = američka sreća ( usklađenost duha, duše i tijela, to jest SO, MO & ASC ) u korespondenciji je sa neočekivanim prevratima i revolucijama u inozemstvu; oslanjanje na demokraciju (9.) i principe oslobađanja ( Aq ) naspram jakih ličnosti ( Le ) i njihove samovoljne odluke ( 3. kuća u Lavu ); kako je ovdje sreća vezana za "prošlost koja je poznata", to jest za rx South Node, zaključujemo kako Amerika radi "ono najbolje što zna" – vlada svijetom izvozeći demokraciju, nudi slobodu od autoritarnih režima, a uz poluge vojske i tehnologije; naravno, korijen svega jest u intelektualnom usisivaču  i najcjenjenijim sveučilištima   svijeta, razobličujući svaku kritiku metodom mantranja kako su pismeni uvijek bili neprijatelji nepismenima, a posebice ako je krdo nepismenih mnogo veće od grupe pismenih

pr Vx 19°32' Le (rx 3.)  60°  rx Juno 20°24' Li = sudbinski događaj ili osoba, - a ovdje je slučaj sa donošenjem odluka od strane nekog autoriteta - u skladu je sa ljubavnom, sportskom ili umjetničkom kreacijom, kojom se Amerika samoproširuje i odašilje sliku djetinje idealiziranosti

pr Vx 19°23' Le (rx 3.)  180°  rx MO 18°44' Aq = sudbinski događaj ili osoba – opet se radi o nekoj odluci donesenoj od strane autoritarne osobe – a koja je u otvorenom neprijateljstvu i sukobu sa obrazovanim slojem društva; isto to, ali sukob sa zakonskim rješenjima koji idu u korist širokih narodnih masa; aspekt je separacijski pa ga možemo tumačiti i kao pokušaj zakonskog ograničavanja djelovanja velikih internetskih kompanija iz Silicijske doline; s druge strane, rx MO kao vladar rx 2. kuće, signifikator je "internetskog novca", ali i pokušaj rušenja dolara kao glavne valute u svjetskoj trgovini

pr ASC 11°32' Cp (rx  7 – 8.)  180° rx SO 12°46' Ca = iako punina egzaktnosti tek ima uslijediti tijekom budućeg vremena, ovaj aspekt iznosi na vidjelo ( rx SO na vrhu pr 7. ) problem ega u odnosima sa drugima; inklinira savezu sa autoritetom ili želju za podjarmljivanjem drugih s pozicije autoriteta ( kako je Sunce u najženstvenijem znaku – u Raku, to je autoritet mekanijeg tipa, koji ovisi o raspoloženju u narodu ); kako je ovo istodobno i pozicija vrha rx 2. kuće, to imamo kombinaciju Sunca iz progresivne 7. i natalne 2. kuće, pri čemu je ova potonja osma u odnosu na 7., a to znači smrt ili nasljedstvo od partnerstva / savezništva; promjene fatalnog tipa, više ništa nije isto; u drugoj kombinaciji, gdje je vrh progresivne 7. kuće šesta u odnosu na vrh natalne 2. kuće,  bio bi indikator za bolest i "instaliranje" pomoćnog osoblja – u simbolici 6. kuće i prirodnog vladara, znaka Djevice – što bi u prevedenom značenju bio dobar vjetar u leđa političkim ambicijama potpredsjednice Kamale Harris

pr MC 5°39' Sc (rx 5.)  120°  rx JU 5°48' Ca = tko je sretan ( JU ), ni u zahodu ( Sc ) nije gladan ( Jupiter u trigonu s vrhom neba = bogatstvo ); kad si siguran u vlastita uvjerenja ( Jupiter kao signifikator za super – ego i apstraktni, viši um ), vlastitim samopouzdanjem širiš ( trigon ) dobre mogućnosti ( Jupiter ) kao nešto što je poželjno za cijeli svijet ( MC koji prima trigon od Jupitera ); znak vrha neba u Škorpionu označava ekstremnu podjelu na "mi i oni", koji daje maksimum borbenosti, a u rx 5. kući sreću u hazardu; aspekt svoju egzaktnost će postići početkom iduće 2023. godine

 

 

                                                                        PROGRESIVNI  LUNARNI  POVRATAK

 

       Ako je progresivni Mjesec na dan trećeg Plutonovog tranzita preko natalnog – prvog povratka u američkoj državnoj povijesti – bio na 22°22' Vodenjaka, to znači da je nekoliko mjeseci ranije bio na poziciji natalnog 18°44' Aq. Ta konjukcija progresivnog sa natalnim Mjesecom se naziva progresivni Lunarni povratak. To se zbilo 27. rujna 2022. U vremenu netom prije toga, 19. rujna dogodio se najveći pogreb u modernoj povijesti čovječanstva – sahrana britanske kraljice Elizabete II. Joe Biden javno izjavljuje kako pandemije covid virusa više nema, a malo poslije i nedvosmisleno obznanio javnosti kako će Amerika vojno braniti Tajvan, a Ukrajinu nastaviti pomagati u svakom smislu, ali bez direktnog vojnog učešća. .Na "terenu", vojska Ukrajine čini prve veće ratne pobjede u kontraofenzivi, čime stvara preokret u ratu jer se naziru opasne pukotine u ruskoj vojsci. Putin "odgovara" sa aneksijom četiriju ukrajinskih oblasti. Istovremeno, sprovodi se djelomična mobilizacija od 300.000 ljudi. Po prvi puta Putin prijeti nuklearnim oružjem. Zapad odgovara odmazdom na rusku prijetnju, ne specifirajući ništa konkretno. U međuvremenu Ukrajinci i dalje napreduju, ipak nešto sporijim tempom.

        Sve nam to ukazuje da progresivnom Lunarnom povratku moramo dati određenu pozornost. Tim prije što njegovo predikcijsko razdoblje vrijedi slijedećih tridesetak godina.

 

        ( Napomena: Lunarni progresivni povratak, tj povratak Mjeseca na mjesto natalnog, analogan je povrtaku tranzitnog Mjeseca na mjesto natalnog svakog mjeseca. Slično je i sa Mladim Mjesecom, kada tranzitni Mjesec dolazi na mjesto natalnog Sunca, a kao analogija za progresivni Mladi Mjesec, neovisno u kojem znaku se to dogodi. The point is da je djelovanje nešto manje od 30 godina, a što je, ustvari, u kalendraskom smislu analogija za Saturnov povratak. Tako imamo analogiju između mjesečnih tranzita Mjeseca sa onima u progresijama. Sa jasnom razlikom – Saturn je sudbina koja nam je djelomično nametnuta ( u početku ), a djelomično je sami stvaramo svojim djelima ( u kasnijim ciklusima ) dok je Mjesec "sudbina sama po sebi" i tu nema mogućnosti za ikakvo aktivno djelovanje. )

 

Progresivni Lunarni povratak Amerike 27. rujna 2022.

 

      Ajmo redom. Mjesec u 1. kući opisuje spontanost i prirodnu narav same Amerike, još preciznije: Amerika biva tzv dijete sudbine, a to u praksi znači da će iskonski karakter nacije doći do izražaja tek kao reakcija na vanjske okolnosti. Dakle, prisutna je svojevrsna pasivnost u djelovanju. Aspekti koje prima Mjesec nam ukazuje na vanjske okolnosti. Trima Mjesečevim aspektima možemo pridružiti i onaj sa Vertexom, to jest konjukciju sa Antivertexom ( 19°22' Aq, 1. ), što nam sugerira da je američki narod ( Mjesec ) i politička nacija u cjelini ( 1. kuća ), sama po sebi inspiracija i izazov za sudbinske ljude ili događaje ( MO 180° Vx ). Pozicija Vertexa pri kraju 7. kuće determinira odnose sa drugima kao one koji su bitni dok blizina 8. kuće indicira potencijal za fatalne promjene, dobre ili loše. Kako električna linija sudbine Vertex / Antivertex ne prima neke teške aspekte, posebice ne od strane natalnih pozicija, zaključujemo kako se "ništa neće dogoditi po Ameriku, a što ona već nije predvidjela". Naravno, pričamo o stanju elektriciteta, a kojeg u planetarnom smislu ponajprije asociramo sa Uranom. Kako Amerika svoj Mjesec ima u znaku kojem vlada Uran, a on stoji i više nego dobro u natalu, to zaključujemo kako preokreti, promjene, brzi razvoj događaja, neočekivani dobici ili gubici – znači, sve ono što plaši svaku normalnu državu i vlast koja želi stabilnost i postupni prosperitet – makoliko se Amerika tome opirala, ona u takvim okolnostima "savršeno pliva". The point is da broj "kombinacija" koje se pojavljuju u takvim situacijama ide na ruku samoj Americi jer trenutno ne postoji država na svijetu koja se može  al pari s njima nositi na "širem i dužem" terenu, u brojnijim "sportskim" i "nesportskim" aktivnostima – brzina intuitivne reakcije Amerike još uvijek je vrh Himalaje za druge države.

        Od preostala tri aspekta Mjeseca, krenut ćemo sa dva separacijska. Trigon rx MO 18°44' Aq prema Lilit 16°55' u Vagi, 9. kuća, opisuje nam odnos kojem svjedočimo u virtualnom svijetu već duži niz godina: Amerika ima brojne mane i one se stalno i sve više medijski repetiraju kroz vojsku botova, trolova i suradnju tzv "korisnih idiota". No, ono što ne mijenja suštinu jest da je Amerika "dobar konj", a prigovori postoje iz jednostavnog razloga što su Mjesec i Lilit smrtni neprijatelji. Što god Mjesec učini, nikad neće Lilit s tim biti zadovoljna. To što je trigon energija koja ih vezuje, utoliko gore po Mjesec: ispada budalast naspram podmukle Lilit. Znak Vage, kao sinonim za politiku i diplomaciju, oslikava i mjesto od kuda dolazi konstantna kritika ( međunarodna politika ), Venera u Biku dodatno bi opisala "tko stoji iza Lilit". Kraj 3. i blizina početka 4. kuće inklinira na "domaći uradak", to jest političku oporbu unutar same Amerike. Venera u Biku opisuje i materijalno sebične ljude, one koji vole što je njihovo, ali su teški kad treba dati nešto za drugoga, bez osobne koristi u tome. Iako je EU kao politička institucija u znaku Škorpiona, Europa kao kontinent je u simbolici Bika pa egzaktna opozicija Venere prema Saturnu dodatno opisuje pojedince i države koji su otprije bili javni oponenti Americi i njezinoj politici.

       Drugi separacijski aspekt Mjeseca jest trigon prema retro Marsu na 17°10' Vage. Kako je ovaj Mars u egzaktnoj konjukciji sa gore spomenutoj Lilit, to ih možemo promatrati kao jedno tijelo.Time podmuklost Lilit postaje još agresivnija i jasnije usmjerena. No, u javnom znaku ( Vaga ) i javnoj kući ( 9. ), a u lošem dostojanstvu ( MA u Vagi = zavodnik ), ovaj Mars pokazujee slabost jer se previše otkrio. Istina, Mars je retro pa psihološki djeluje kao da je u 12. kući, a djelovanje mu je više osvetničko negoli direktno udaranje. Za ne falit, Amerika u natalu ima također trigon između ove dvije planete i to aplikacijski – onaj koji traje kroz vrijeme – a u ovom konkretnom slučaju bi opisivalo pokušaj difamacije nacije i države koja se, kolokvijalno, ne boji ni boga, ni vraga: kukavičluk kao riječ ne postoji kada se Amerikancima baci rukavica i upravo ovaj aspekt daje  njihovoj naciji  hrabrost i pobjedu kroz opasnost. Zračni znakovi ukazuju i na sredstvo: pamet, prilagodljivost i brzina; u vojnom smislu to je zračna nadmoć. Stoga, ako je aspekt separacijski te označava nešto iz neposredne prošlosti ili iz aktualne sadašnjosti, ali što neće trajati dugo – u kontekstu rata  Ukrajini, ne postoji način da Amerika izgubi taj proxy rat. Da kojim slučajem Putin nije "otišao predaleko", postojala je mogućnost da Rusija zadrži neku vrst moći nad Europom, ali ta su "mirnodopska rješenja" pokazala se nemogućom misijom za arogantnog i bahatog ruskog predsjednika: ego je izuzetno zajeban neprijatelj jer ti onemogućuje da realno sagledaš stvari oko sebe, a uvijek polazi od precjenjivanja sebe, a podcjenjivanja drugih.

       Aplikacijski aspekt konjukcije sa Merkurom na 21°31' Aq važniji je od prethodnih aspekata iz više razloga. Kao prvo, riječ je o aspektu koji će trajati kroz vrijeme. Zatim, konjukcija je aspekt kojim se Mjesec "oblači" u odijelo "pametnog i razgovorljivog". Dakle, emotivna snaga i intuitivna brzina sada dobija i prizmu intelektualnosti i sposobnosti vlastitog umnog djelovanja. Još plastičnije: Merkur je egzaltiran u Vodenjaku, a Merkur, uz Uran, signifikator je slobodne volje. Drugim riječima, Amerika u narednih  - nešto manje od - tridesetak godina biti će država koja će samostalno odlučivati o sebi. Formalno, svaka država "odlučuje o sebi", no, kako ovaj dobro postavljen Merkur može biti još bolje postavljen – egzaktni trigoni prema rx MA i rx ASC – to možemo reći kako će "sloboda odlučivanja" biti dobro iskorištena od strane Amerike za njih same. Nadalje, Merkur se nalazi na samom kraju, to jest vrhu 2. kuće, što je istovjetno poziciji natalnog u istoj kući dok je analogija za "Mjesec obučenog u odijelo Merkura" znak Blizanaca na američkom rx ASC, znaku kojim vlada Merkur.

      Kako Mjesec dolazi iz 7. kuće, to on opisuje otvorene neprijatelje ili saveznike. Bilo jedno ili drugo, u oba slučaja vladar 7. kuće odlazi u 1. kuću, a to znači da se neprijatelji / saveznici poistovjećuju sa američkom nacijom ( 1. kuća ), što znači da oni, Amerika, drži stvari u svojim rukama / pod kontrolom. Naravno, i bez pozicije odlaska vladara 7. u 1. kuću, na osnovu aspekata zaključujemo who is who dok je pozicija retro Jupitera u 7. na 15°12' Raka – analogija za znak Strijelca na vrhu rx 7. kuće -  koji je u natalu u 1. kući, dvostruko naglašavanje poistovjećivanja sebe sa saveznicima / štvom ( unakrsno htijenje Amerike da se uskladi s potrebama drugih, ali i drugih s njom samom ). Simbolika same planete – Jupiter u egzaltaciji – opisuje blagotvorni saveznički odnos.Retro Jupiter dodatno opisuje otprije poznate saveznike ili ponavljanje situacije iz prošlosti ( znak Raka je uvijek prošlost, a u sadašnjosti egzistira kao uzročnik događajima ).

 

       Sve ovo što smo spomenuli tiče se "vanjskih okolnosti" u kojima će se naći Amerika. Ono što će Amerika uistinu i učiniti – reakcija na akciju – jest pozicija vladara Mjeseca. Osvrnuti ćemo se na oba dva koji vladaju znakom Vodenjaka.

 

      Krenimo prvo sa tradicionalnim vladarom Saturnom, a koji je ovdje u "dvostrukoj ulozi" jerbo je i vladar ASC te na taj način ukazuje na usmjerenost pažnje same nacije. Otišao je na 2°53' Sc, pri kraju 9. kuće, ali zbog retro hoda se odvaja od vrha neba ( MC 5°23' Sc ). Kako nijedne planete nema u 4. kvadrantu horoskopa, to ovaj Saturn ima pojačano značenje kao kulminirajuća planeta. Saturnovi aspekti su slijedeći: osim već ranije spomenute egzaktne opozicije prema VE 2°43' Ta, tu je i kvadrat ( aplikacijski; egzaktnost postiže za nekih 40 i kusur godina u budućnost ) prema PL 29°29' Cp, 1. kuća. Štaviše, sve tri planete su povezane pokretačkim T – kvadratom, sa Plutonom kao žarišnim planetom. Složenost konfiguracije očitava se u tome što su SA & PL u međusobnim vladarstvima, PL kao vladar vrha neba, a u 1. kući, u kardinalnom znaku, izuzetno je jak, ali ga nestabilnim čini 29° Jarca, jerbo teži promjeni koju sluti da ima doći dok su dvije planete nižeg reda važnosti u T – kvadratu, poradi egzaktne naravi aspekta, stalni izvor napetosti žarišnom Plutonu. A u tjelesnoj kući života, on je, i doslovno, prisiljen boriti se na život i smrt. U natalnoj 8. kući, nakon svake borbe – ili nastupa smrt ili transformacija života. Ako stavimo na tren Veneru u Biku po strani – koja je ovdje neka vrst kolateralne žrtve – kontakt Plutona i Saturna uvijek daje duboke traume, psihu opterećenu smrću i mržnjom, koja proizlazi kao posljedica teške prošlosti. Ono što ovu konfiguraciju čini naročito problematičnom jest što nema nijednog aplikacijskog dobrog aspekta neke od ove tri planete, kako bi se energija  T – kvadrata pokrenula u pozitivnom smislu – aplikacijski skladni aspekti prema natalnim pozicijama svakako pomažu, ali nedovoljno jer nema vanjskog činitelja koji bi "pogurao" - ovako djeluje blokirajuće i kao neka vrst okova na nogama. U tom kontekstu, za sam Pluton je dobro što je na 29° jer time čini nestabilnom samu blokirajuću situaciju. I za Saturn je dobro da se odmiče od vrha MC, iako aspekt još djeluje pa u kontekstu vlasti i položaja u svijetu ( 10. kuća ), pad ( SA ) se manje manifestira na toj razini, a više na ideološko – zakonskoj, pri čemu demagoški postulati naročito kvare plemenitu narav i svrhovitost života koje se krije unutar 9. kuće. Restrikcije koje Venera dobiva od Saturna tim su gore jer je Venera u izgonu u znaku u kojem je Saturn = potpuno je nespremna na ograničenja i zabrane. Kvadrat VE prema PL govori o prisilnom odnosu i nemogućnosti razdvajanja sve dok "smrt tako ne odluči".

      Da kojim slučajem postoji aplikacijski dobar aspekt nekog unutar T – kvadrata, mogli bi "skenirati" djelovanje planetarne energije i to tako što bi žarišni planet, Pluton, izlaz iz napetosti tražio kroz nasuprotnu točku ( kuću i znak ). Nasuprotna kuća je 7., a znak Rak dok je vladar Mjesec u Vodenjaku. Time bi se "krug zatvorio". S druge strane, egzaktnost kvadrata SA i PL se događa daleko nakon djelovanja samog progresivnog Lunarnog povratka pa će i aspekt djelovati u potpuno drugačijem kontekstu. No, on sada djeluje kao prijetnja , kao ono što bi bilo kad bi bilo. Kao zveckanje nuklearnim oružjem i krimen krivice zbog sjećanja na Little boy ( Hirošima 6. kolovoza 1945. ) i Fat man ( Nagasaki, 9. kolovoza 1945. ) s kraja WW II. Stoga prijeđimo na drugog Mjesečevog vladara u Vodenjaku, kao onog koji predstavlja duh vremena, to jest postavlja trendove u svijetu.

      Uran na 7°10' Blizanaca, 5. kuća, dio je velikog trigona sa Plutonom i Marsom, ali je posebice bitan trigon prema Pars Fortune na 9°56' Aq, iz razloga što je Uran vladar Točke sreće. Ergo, signifikator za kockanje ( UR ), u horoskopskoj kući zaduženoj za igre općenito, samim time i za hazardne ( 5. kuća ), u dobrom aspektu sa točkom gdje je usklađeno tijelo, duh i duša – ili jednom riječju – sreća, moglo bi se opisati izrekom tko je sretan, ni u zahodu nije gladan. Ipak, ma koliko Amerika u jednom momentu povijesti bila sretna nacija, ne kaže se bez veze da "sreću treba zaslužiti". Vladar Urana je Merkur, uz već spomenute dobre aspekte pa zaključujemo kako će Amerika svoju "sretnu šansu" dobro iskoristiti. Merkur dolazi iz 6. kuće, one koja je zadužena za radnu populaciju, a  s njim se može očekivati djelovanje prvenstveno na mlade, kao i obavljanje više poslova istovremeno dok bi vladarstvo nad 5. i 8. kućom inkliniralo velikoj privlačnosti Amerike za druge, što nije bez opasnih reperkusija, ukoliko očekivanja ne budu svima ispunjena.

      Separacijski trigon prema Plutonu je na samoj granici dopuštenog orbisa pa to slabi snagu aspekta; s druge strane, aspekt se odnosi na prethodno razdoblje kao vrijeme kulminacije djelovanja, a značenje mu je da se Amerika reformira i postupno mijenja. Pluton na samom kraju znaku Jarca nije  u idealnoj kompatibilnosti sa znakom Blizanaca u kojem je Uran, bez obzira na skladno aspektno djelovanje, što baca "veo na lice" dubokih promjena koje su od ranije zahvatile američko društvo. Ulaskom Plutona u naredni znak, stvari će bivati jasnijima.

      Mnogo važnijim čini se trigon Urana prema Marsu. I ovdje je ista situacija kao i kod aplikacijskog  kvadrata Saturna i Plutona: egzaktan trigon između Urana i Marsa će uslijediti tek za 27 godina, u novim okolnostima, što umanjuje potencijal značenja aspekta – preuzimanje rizika i iznenadni preokret u vlastitu korist; ne bez štete po druge. Ovdje dodatni značaj daje činjenica da u  trećem prolasku Plutonovog povratka postoji aspekt ove dvije planete: tranzitni Mars, u retro hodu, na 9°36' Ge čini konjukciju sa rx Uranom na 8°54' Ge. U oba slučaja Mars je retrogradan dok je u natalu on unutar orbisa od 3° od vrha rx ASC te na taj način kulminira na istoku neba, bivajući na taj način planetom s kojom sve započinje unutar američke nacije. U vojnom smislu, osim jasne simbolike sa zračnim snagama, ali i svemirskim pionirskim poduhvatima, koji su nemogući bez savršenijih raketa od dosad postojećih, Mars u kontra smjeru od svog prirodnog poprima karakteristike škorpionske obrane u svom borbenom djelovanju. A to znači čekanje i zadavanje osvetničkog udarca; simbolika asasina jer je svaka retro planeta "psihološki u 12. kući". Ergo, ovo je Mars koji ima sve tri moguće komponente u sebi: u natalu, na ASC, on je Ovan; Mars koji ide retro, ženskog je tipa, onog iz znaka Škorpiona; kao retro planeta, psihološki živi u 12. kući, onoj koju vezujemo uz znak Riba. Američki predsjednik Biden ima jaku 12. kuću, ima Mars na vrhu te kuće, direktnog, a koji je u znaku Škorpiona. No, kako američki narod u natalu traži i snagu ( Mars ) govorništva ( Blizanci ),  kod Bidena je primjetna slabost u tom segmentu. Štaviše, zdravstvene prognoze mentalnog stanja nisu dobre te to postaje veliko ograničenje za biti "vođom nacije". Stoga, Biden kao vođa ( Mars ), ima svoja ograničenja ( odlazi u 12. kuću ), što je astrološki simbol za retrogradni Mars.Zaključimo ovaj dio s tim kako će Amerika nesumnjivo imati sreće ( veliki trigon ); indikator vlasti iz natala ( Uran vladar rx 10. ) vladar je Točkom sreće i u trigonu s njim; prisustvo Marsa i Plutona, kao druga dva kraka trokuta, simbolizira i velike opsanosti, a samim time i tuđa stradavanja, ako će se već Amerika "izvuči".

 

       Od ostalih astroloških pokazatelja, uključujući i aspekte prema natalnima, možemo u cjelini zaključiti kako je Pluton ključna planeta jer je žarišni planet T – kvadrata i istodobno dio velikog trigona. Kao završno, recimo da je Pluton još u dohvatu konjukcije sa South Node na 26°06' Cp, ali se od njega odvaja. To podrazumijeva i gubitak dosadašnje moći zasnovane na globalnoj razini i u strukturnom smislu ( Pluton / moć u znaku Jarca / država, svijet, doseg dosadašnjeg stupnja civilizacije ). Konačni izlaz bit će prijelaz u znak Vodenjaka, u prostor ideološke diktature, kao iznenadni preokret i ulazak u novo razdoblje. A takvi događaji obično dolaze sa novim ljudima...

 

 

 

                                                                                              AMERIČKI  SOLAR  2022 / 2023

 

 

      Pogledajmo sada što nam "govori" državni solar u kontekstu trećeg, zadnjeg i direktnog Plutonovog prelaska preko natalnog.

      Krenimo sa par općih karakteristika samog solara. ASC 25°45' Li, MC 29°51' Ca, svjetla u 9. ( SO ) i 11. kući ( MO ) vezana separacijskim sekstilom dok je vladar horoskopa, VE 14°01' Ge, u transformacijskoj 8. kući, u svom jedinom aspektu – separacijskom kvadratu – prema MO 15°20' Vi; dispozitor vladara, konačno težište, Merkur je na 29°02' Ge, ali u 9. kući. Tome pridodajemo poziciju Marsa, vladara 7. i 2. kuće, na 29°40' Ar, u 7. kući = otvoreni neprijatelji ili saveznici u ratu, u egzaktnom kvadratu na meridijan sudbine solara IC – MC, a na kojeg se oslanja, u njegovom donjem dijelu i PL 27°43' (r) Cp.

 

Solarni horoskop Amerike za 2022 / 2023.

 

       Od aspekata izdvojimo one egzaktne između Marsa, Merkura i meridijana sudbine IC / MC na 29°, pri čemu su MA i ME u svojim muškim središtima. Nadalje, Pluton i Mars su u bliskoj konjukciji sa vrhovima kardinalnih kuća, čime daju ritam, "boju i miris", cijelom kvadrantu kojeg predvode ( PL 2. kvadrant, MA 3. kvadrant ). Vladar ASC je VE 14°01' Ge, znaku koji voli voziti "paralel slalom", a u 8. kući, što bi simboliziralo nešto skriveno od očiju drugih, jedini aspekt ima sa MO 15°20' Vi, 11. kuća. Kako je MO dispozitor Sunca iz 9. kuće, to bi indiciralo nezadovoljstvo naroda ( MO ), ali i parlamenta ( 11. kuća ) politikom koju vladajuća elita ( Sunce ) vodi u inozemstvu ili u tuzumstvu po pitanju određenih zakonskih rješenja ( 9. kuća ). Sunce je planet koji je najbliži vrhu neba i osim opterečujućeg  i odvajajućeg ovisničkog kontakta sa Lilith ( konjukcija ), bilježimo i separirajuće aspekte sa MO iz 11. ( sekstil ) i JU iz 6. ( kvadrat ) dok jedina aplikacija jest prema Uranu na 17°54' Bika, iz 7. kuće. Bez obzira na ovaj dobar aspekt, dispozitori su u lošem aspektu ( MO 90° VE ), tako da možemo zaključiti kako Biden i ljudi oko njega nisu popularni, bez obzira što (u)činili. Iako na prvi pogled kvadrat ove dvije ženske planete ( MO & VE ) ne bi trebale prouzročiti velike probleme, u svijetu virtualne stvarnosti, tehnologije koja producira površnost kao jednu od nus pojava – na političkom nebu caruje populizam pa ovaj klasični aspekt "nevoljenja" može biti gadan problem za vladajuću američku nomenklaturu.

      Općenito, sve su planete smještene ka zapadnoj osi DESC – osim Mjeseca, koji predstavlja nesvjesno i izvan ruku kontrole vlastite sudbine – što označava potrebu oslanjanja na druge i zajedničko djelovanje s njima. The point is što je solarni predstavnik političkog tijela ( vladar ASC ) u transformirajućoj 8. kući i koji prima jedan jedini aspekt – kvadrat ( nezadovoljstvo ) sa Mjesecom ( narodne mase ), iz kuće nad kojom nitko nema individualnu vlast ( 11. kuća ). Dispozitor Merkur je na nestabilnom 29° te je automatski sudbinski ( egzaktno ) vezan ( aspektiran ) sa Marsom na 29° Ovna iz 7. kuće, da bi on aktivirao, opet sudbinski, sam meridijan sudbine cijele države u solarnoj godini ( IC / MC 29° Cp / 29° Ca ) žestokom agresivnošću ( Mars u muškom domicilu, u muškoj – aktivnoj kući, u aspektu koji je suština njegove naravi ( direktnost, brzina, nesvjesno – potisnuta želja ), u snazi koja je sudbinska ( egzaktni aspekt ). S pogledom na vrh neba, vladajući Mjesec je nositelj kvadrata prema Veneri, ali u bliskoj separaciji ( manje od 2° ), što bi simboliziralo prošla događanja ili novija koja neće dugo trajati. Ako će se mijenjati vladar ASC u 8. kući, u Blizancima, mijenjati će se i svi drugi sa pozicija na 29°; ergo, i vladarstvo nad vrhom neba će se premjestiti sa Mjeseca ka Suncu. On je u solarnoj 9. kući, dvanaestoj u odnosu na 10., što simbolizira gubitak ili ograničenja od vlastitog statusa u društvu, a u činjeničnom smislu autoritet odlučivanja postaje predsjednik ( Sunce ) nacije ( u Raku ).

 

     Uklapanjem Plutonovog povratka u američki solar, uočavamo kako je linija odnosa pp ASC / DESC  upala u solarne 10. - 4. kuću dok je sam vrh sol MC 29°51' Ca u bliskoj konjukciji sa pp Lilith 28°49' Ca iz pp 12. kuće. Kako je aspekt konjukcije sa Lilith"tehnički" iz 9. kuće solara, to predstavlja netom ranije razdoblje, a čije se značenje proteže i na samu 10. kuću – ergo, vlast u državi. To predstavlja javni skandal, a koji je izašao iz tajnosti; tiče se obiteljskih odnosa, a to se u državnom smislu tiče cijele nacije. U kombinaciji sa egzaktnim kvadratom sol MA prema sol MC, ovo može predstavljati jačanje otvorenih neprijatelja države. Prevedeno: jačanje trumpističkih snaga u političkom životu Amerike i nije ništa drugo doli javni skandal za cijeli narod ( jerbo on odlučuje o vlasti na izborima ).U oba slučaja, pp SA i sol SA stoje u bliskoj konjukciji sa vrhom pp DESC, što osnažuje obvezujuće odnose sa drugima, koji će se bazirati na pragmatičnosti i vlastitim interesima. Dobro dostojanstvo SA u Aq ukazuje na reformu postojećih odnosa sa drugima, a u psihološkom smislu ovo je simbolika ledene kiše. Linija sudbine pp MC / IC 12°54' Ta / Sc  nalazi se u solarnim 1. - 7. kući. Činjenica da vrhovi kardinalnih kuća u solaru padaju u kardinalnim znacima dok se kardinalni vrhovi iz pp uklapaju u iste te kuće, ali u naredne, fiksne znakove, označava kasnije, drugo razdoblje u solarnoj godini dok fiksni znaci predstavljaju težnju ka dovršavanju stvari. Tu izdvajamo stelij u pp između North Node, MC, Urana i Lunarne eklipse, sve unutar 4° orbisa. Stelij se smjestio u sol 7. kuću te aktvira i sol UR i sol NN. Ukratko, Uran u Biku, na "steroidima" konjukcije sa North Node, zbog svojeg pada, bez obzira je li u 7.  ili 10. kući, označava ljude/pokrete/stranke/političare koji ne vide dalje od svog nosa/trbuha/stražnjice, a čija prava cijena društvenog populizma će na vidjelo izaći tek naknadno. Nema besplatnog ručka  mantra je koja ne nailazi na plodno tlo kod takvih. Venera, kao dispozitor onih koji vole besplatno jesti, u boljem je položaju prilikom Plutonovog povratka negoli u solaru: ograničenja u solaru predstavlja kvadrat VE prema MO, što nije toliko bolno na prvi pogled: Djevica označava sitne stvari i svakodnevne događaje, simbolizira slabost i potencijalni problem. The point is da ovaj Mjesec ima jedini aplikacijski aspekt ( trigon ) prema Uranu, što je sinonim za pobunu i nenadani prevrat dok je sol VE istodobno u egzaktnom trigonu prema rx SA, što je indikator opreza i nastojanja da se ide sporije, ali sigurnije.

     Ono što ovu napetost sa Uranom i stelijem kojeg je on dio čini nešto relaksiranijim jest "ubacivanje" Svjetala u "priču", tj Sunca i Mjeseca, a oni su – gle vraga! - jedini sinonimi za život kao takav. ( Drugim riječima, svi smo živi jer postoji Sunce i Mjesec dok bez njih egzistira samo mrtva priroda. ) Ergo, sol SO 12°46' Ca, sol 9., u idealnom je odnosu na meridijan sudbine pp MC / IC 12°54' Ta / Sc, što u ovom slučaju osnažuje poziciju samog Predsjednika i ljudi iz njegovog okruženja. S druge strane, sol MO u egzaktnom je trigonu prema pp UR i pp LuEcl, što potiče "političku pobunu". Istina, trigon bi mogao biti signifikator jake i dobre intuicije i "ušaltavanja u hodu" sa svim trenutnim izazovima koji se postavljaju pred Ameriku. Ipak, ono što je "ispred vremena" ( Uran ), uvijek nailazi na jake otpore, a ovdje to simbolizira i intelektualno – idejnu  degeneraciju ( UR kao signifikator "božanskog uma", a u znaku najveće materijalne sigurnosti, Biku, nije ništa negoli oznaka za "palog anđela", tj pad u materijalizam u općenitom smislu ). Vladar pp ASC jest muško svjetlo, a u opoziciji na sol LI i sol SO, što predstavlja sukob između dva ega, ali i mogućnost rušenja časti ili zdravlja ( zbog upletenosti Lilith u solaru ). Iz sol 3. kuće, ovo pp Sunce donosi važne odluke i vijesti, a što je u analogiji sa znakom Lava na vrhu rx 3. kuće, čime ova pozicija Sunca dobiva na većoj važnosti. Nadalje, ovo pp SO u egzaktnom je kvadratu sa sol JU, što upućuje na velike planove sa strancima ili po pitanju izvoznih aktivnosti, ali i nužnu potrebu da se olako ne uđe u prevelike troškove. Također, ovo je signifikator i zaobilaženja zakona, a posredno i međunarodnog prava. Kod ovih tzv hologramskih aspekata ( koji povezuju različite stvarnosti u jednu, to jest više horoskopa u jedan jedini ), vladarstva nad planetama su unakrsna pa tako kod ovog aspekta solarnim Jupiterom ne vlada sol MA već pp MA 9°36' (r) Ge dok je vladar pp SO ustvari sol SA (r) 24°33' Aq. Iako se Svjetla smatraju dobrotvorima jer su nositelji života, oni su, ustvari, neutralni jer nema garancije da nečiji ćaća i mater su dobri samo zato što su nekome podarili život. Stoga, u postojećem kvadratu između pp SO i sol JU, ako netko je sklon "poskliznuti se na koru od banane", onda je to onaj tko je "manje dobar". Dakle, dispozitor SA je the key mogućih problema između ove dvije planete. Retrogradnost obaju dispozitora indicira na probleme koji su vuku od ranije, a jednako tako i da se situacija neće rasplesti lako, odmah. Pp MO 24°42' Pi u zanimljivoj je poziciji. Nalazi se u pp 8. kući što je indikator trpljenja naroda, osnažen je konjukcijom sa Neptunom ( separacija orbisa 2° ), a zatvara dobar kut ( trigon ) prema sol MC. U solaru je u egzaktnoj konjukciji sa retro NE u sol 5. kući te zatvara aspekt inkonjukcije ( 150° ) prema sol ASC na 25°45' Li. Jedna od osobina Mjeseca u 5. kući jest da se on ponaša prirodno i u skladu sa naravi znaka u kojem se nalazi, slično kao i kada je u 1. kući. Na kraju, recimo kako je stelij iz Jarca u pp između VE, ME i PL – u kojem je VE dispozitor pp stelija u Biku – smješten pri kraju sol 3. kuće, a u jakom kvadratu na liniju horizonta sol ASC / DESC 25°45' Li / Ar. To predstavlja promjenu u postojeće bliske odnose sa drugima i jak izazov da se oni iznova definiraju. Kvadrat označava nametanje silom, a u ovom slučaju to je snaga volje ( sol 3. kuća ).

 

 

 

                                                                                            JOE BIDEN I PLUTONOV POVRATAK

 

 

      Kontakt američkog predsjednika i posljednjeg Plutonovog tranzita preko natalnog – prilikom prvog Plutonovog povratka u povijesti države – i više je nego očit. Ako je horizont odnosa ASC / DESC početak života na vidljivoj, tjelesnoj razini, to je onda meridijan sudbine IC / MC uzrok i svrha svakog početka. Stoga je catch preko vrhova kardinalnih kuća the key koji otvara vrata razumijevanja događajima. Prvo ćemo se osvrnuti na odnos prema Bidenovom natalnom horokopu.

 

Natalni horoskop Joe Bidena

 

       Meridijan pp IC / MC 12°54' Ta / Sc se egzaktno nakalemljuje na vrh Bidenove rx 12. kuće ( 13°29' Sc ) i MA u svome središtu na 12°35' Sc. Imamo, dakle, u "hologramskom svijetu" vladara 4. kuće u pp, a koji je otišao na vrh rx 12. ( B ). Ako je 4. kuća – između ostaloga – politička oporba, njezin odlazak u 12. kuću predstavlja istodobno i tajnog neprijatelja. Mars u svojeme središtu je izuzetno opasan neprijatelj, a kako je riječ o ženskom središtu, to nisu izuzete nikakve moralne prepreke na putu do postizanja cilja. Kako je ovaj Mars "načet" i konjukcijom sa South Nodeom 11°45' Sc, to možemo zaključiti kako su Bidenovi "neprijatelji" politički ograničenog dometa jer ih "kvari" prošlost i dugovi koje imaju prema njoj. Naravno, kako je istodobno i riječ o dispozitoru Bidenovog rx SO, a 12. kuća označava i oboljenja na psihičkoj razini, to možemo jasno naznačiti kako se Bidenova životna energija lagano topi, a što pridonosi i sve češćim poremećajima u ponašanju  te njegovim kognitivnim funkcijama. Naravno, Biden koji bi bio cca dvadeset godina mlađi, znao bi se nositi sa datom situacijom; bolje rečeno, pola kritika koje mu se upućuju "udaralo bi u prazno". No, ki bi, da bi ostavimo za predsjedničke izbore 2024., a dotad ima još "dvije godine jahanja" po ne baš ugodnom vremenu. S druge strane, pp MC i pp NN konjuktiraju Bidenovu rx 6. kuću. S natalnim vladarom te kuće – VE – u konjukciji sa rx SO, a svi u rx 12. kući, možemo reći kako Bidenov autoritet ( SO ) proizlazi iz podrške koju prima ( SO 0° VE ) zbog svog služenja drugima ( VE vlad. 6. kuće ), ali u situacijama koje su ekstremno crno – bijele ( VE u Sc = izgon ).

      Horizont odnosa pp ASC / DESC 20°17' Le / Aq  svojim vrhovima ne konjuktira ništa u Bidenovim pokretnim muškim kućama ( 3. - 9. ), ali aktivira njegov rx 21°32' Sc, također iz rx 12. kuće. Ergo, vijesti/novosti na razini 3. - 9. kuće će dodatno mentalno uznemiriti Bidena ( ME u egzaktnom kvadratu ), a kako mu rx ME vlada kardinalnom 7. i 10. kućom u natalu, to brige nisu nimalo zanemarive. Ako tome pridodamo i egzaktan kvadrat sa pp SA 22°08' Aq, u konjukciji sa vrhom pp DESC, možemo bez puno krzmanja zaključiti da će Biden imati opasnu blokadu u odnosima s drugima. Kako jedno ne poništava drugo, to blokada s drugima ne umanjuje mogućnost i mentalne blokade ili da osobni problem se širi na probleme s drugima. Osnovni problem sa Saturnom u kvadratu jest nastojanje da ga se zaobiđe i prevlada jer u oba slučaja će uzeti previše vremena i sav fokus staviti na sebe. Stoga, manje zlo bit će ako ga se "preskoči" i niti ne pokušava "raditi na njemu" već čekati kada će "naplata računa" doći na red, a to znači svo vrijeme dio energije sortirati sa strane i "dati Saturnu ono što je njegovo". The point is  da će Saturn svakako "uzeti svoje" te je stoga bolje stvarati "zalihe sa strane" ( čitaj: posvetiti se drugim planetarnim energijama ), kako bi se imalo od čega "platiti račun Saturnu" i uspjelo održati "glavu iznad vode" nakon što Saturn podvuče crtu. Prevedeno, zadnje dvije godine Bidenovog mandata bi korisnije za samu državu bilo ako bi "ljudi oko njega" još više uzeli vlast u svoje ruke, a njemu davali samo dokumente na potpis. Kako tranzitni Neptun iz njegove rx 4. kuće već duže vrijeme zatvara veliki trigon između rx ME ( 12. ) i rx JU ( 8. ), to zaključujemo da je vjera ( Neptun u svojem središtu ) ključni mehanizam u njegovim racionalnim postupcima i zaključcima ( trigon između rx ME i rx JU ). Ergo, veliki trigon  u vodenim kućama ( energija + početak i kraj ), planeta koje su sinonim za pokretljivost, sa NE kao ključnom planetarnom figurom ( u svojem središtu, u kardinalnoj kući, u 4. kući – simbol tjelesnog početka i jednako tako kraja ), u Bidenovom slučaju sinonim su za zaborav i san ( Neptun ) u vlastitom domu ( 4. kuća ). Vidi vraga, pp NE stoji u egzakt kvadratu na rx ASC Amerike, a on je umetnuti vladar rx 10. kuće same države pa to prikazuje smušenu i kolebljivu vlast. Kako je Bidenu znak Raka na vrhu 8. kuće, a Mjesec u Biku u 5. kući, to na osnovni zaključak – smrt u prisustvu ljudi koje voli i koji vole njega, u bogatom okruženju – sada možemo prisnažiti kako će umrijeti u krevetu dok spava.




     Svjetla iz pp upadaju u Bidenovu rx 2. kuću ( pp SO 7°17' Cp ) i rx 4. kuću ( pp 24°42' Pi ), u intimu vlastite privatnosti ( pp MO, 4. ) i sustav vlastitih vrijednosti kojima se ponosi ( pp SO, 2. ), ali kojima prijeti ozbiljan sukob i gubitak časti ili zdravlja ( pp SO 7°17' Cp 180° rx LI 9°28' Ca ). S druge strane, iako pp MO u jakim je kvadratima na državni horizont odnosa sa drugima ( rx ASC / DESC ), ovaj Mjesec se idealno uklapa u trigon prema Bidenovom rx JU. Ergo, i rx JU i pp MO u 8. kući, u aplikacijskom egzaktnom trigonu, aspektu koji je u naravi samog Jupitera, u unakrsnim vladarstvima – JU je dispozitor MO u Pisces dok je MO vladar JU iz Cancera – ukazuje da ili Biden ima veliku podršku naroda ili da mu je na veliku pomoć neka žena. Kako Demokrati na midterms izborima popriličan razlog za lošije rezultate mogu zahvaliti Bidenovoj nepopularnosti, to bi "faktor popularnosti" trebalo zanemariti. Naravno, gledajući Bidena ponaosob, kao naglašenog Škorpiona ( 4 osobne planete u tom znaku, uključujući i jedno Svjetlo, plus Mars u svom središtu ), njemu nije ni stalo do popularnosti. Ali, narod / nacija ( Mjesec ) često ne umije razlikovati najboljeg ( Sunce ) od najpopularnijeg ( Mjesec ), što nije posebnost samo politike već i svega drugog u životu. ( I tu treba znati razlikovati najdobrijeg  Jupitera od najboljeg Sunca, poradi čega nijedna planeta nema tu snagu da ima svoje dostojanstvo vrline  u znakovima koje su sinonim za vrlinu i dobrotu. ) Stoga, ako nekoga ovaj aspekt ponajbolje može opisati, to bi mogla biti potpredsjednica Kamala Harris, tim prije što MO u 8. kući uvijek na sebe navlači i gomilu nevolja, ali ima nešto što nitko drugi nema: "najsavršenije čulo" za osjetiti sve opsanosti koje dolaze. Sa ovakvim Bidenom, sve "poluge" ispod njega moraju savršeno funkcionirati kako bi mehanizam radio i nadalje pokazivao "pravo vrijeme" te na taj ančin ljudima bio na korist. Nemojmo se lagati, Škorpionima je uvijek ostavljena najgora uloga: ljudima ukazivati na nepopularne istine.

     Pravi problem za Bidena ne predstavlja stelij planeta iz Jarca ( VE, ME & PL ) iz pp, a sve u opoziciji na njegovog rx vladara ASC JU, ali i na samog američkog vladara rx ASC ME, jerbo se on dobro naslanja na njegov natalni iz Škorpiona već je to pp MA 9°36' (r) Ge, u egzaktno – aplikacijskoj konjukciji sa američkim rx vladarom 10. kuće – rx UR 8°54' Ge – i ono najbolnije: u egzaktnoj je konjukciji sa Bidenovim rx SA 9°57' (r) Ge. Dva "zlotvora" ( MA & SA ), pa još retro, a vezani "trećim", onoliko koliko je sama američka vlast oličje negativnosti u simbolici Urana. Ipak, znak Blizanaca nije toliko opak sam po sebi, ali samo na prvi pogled. Ne zaboravimo nikad, ali baš nikad, kako je egzaltacija Plutona baš u tom znaku i da riječi mogu ubiti više ljudi negoli ikakvo oružje na svijetu, na onaj "plemeniti način", ako uopće i postoji takav način smrti. Ergo, trbuhozborenje iz simbolike Blizanaca ima posebnu ulogu u životu Amerike, tim prije što je sama politička nacija ( rx ASC ) u znaku Blizanaca, napadački govori dio su samog "karaktera" ( rx MA na rx ASC ) dok SA u tom znaku sklon je sporim ili pogrešnim odlukama; "greška" je uvijek nesvjesno usađena u iskustvima prošlosti, kojima "drma" strah. ( Umjesto pojma "strah", za ljude u poznijim godinama možemo uporabiti i analogiju, pojam "bolest", a sve zajedno kao sinonim za  "starost", što i jest naimanentnije pojmu "Saturn". ) Ako znamo da je Putinov Mjesec iz 8. kuće u aplikacijskoj konjukciji sa Bidenovim Saturnom, lako nam je "izvagati" koliko Biden sa svojim resursima – rx SA vladar rx 2. kuće predstavlja novac koje dolazi od strane državne administracije – može zla učiniti Putinu i narodu kojim on vlada. Dakle, manipulatoru strahom, tj Putinu, Biden može utjerati puno jači strah u kosti, ali...on to ne zna ili se boji. Ili će to ovisiti o težini "kese" koju Kongres i Senat odobre na raspolaganje izvršnoj vlasti. Ako želimo biti još precizniji, SA je više bolna  spoznaja pa samim time i blokada, i to ekonomskog tipa, od strane Bidena prema Putinu dok bi MA ovdje više bio "onaj koji puca", onaj koji može Putinovom narodu elementarno zlo na tjelesnoj razini učiniti. Imamo, dakle, blokadu ( SA ) za aktivno djelovanje ( MA ), ali i akciju ( MA ) blokadom ( SA ). Retrogradni Mars može biti analogija za MA u 12., što je bliže naravi Škorpiona negoli Ovna, tim prije što je dispozitor u sva tri slučaja ( Plutonov povratak, rx Biden, rx Amerika ) jedna te ista planeta – Merkur - u ženskim, pasivnim znacima ( pp Jarac, (B) Škorpion, (A) Rak ).

       U svemu tome stoji američki signifikator za vlast – Uran u Blizancima – vladar rx 10. kuće, koji mora iskazati slobodnu volju ( UR & ME ), koristiti ovlasti koje ima, a kojima će u budućnosti ( dispozitor Urana u Blizancima ) suditi politički narod ( rx ME (A) vladar rx ASC ). Problemi ( MA & SA ) se vuku iz prošlosti ( retrogradne planete ), a UR Ge bi najradije eksplodirao, da se samo njega pita...

 

 

                                                                                          BIDENOVE PROGRESIJE

 

     Iako se od drugog Plutonovog tranzita preko natalnog nije štošta toga promijenilo u Bidenovim progresijama, promijenila se situacija na ( vojnom ) terenu i urušavanje medijske percepcije o "ruskom caru iz Kremlja" i države kojoj je na čelu, kojeg danas i najravnodušniji među nama jednostavno opisuju kao "car je gol". Stoga, Bidenovi progresivni aspekti imaju posve drugačiju perspektivu danas negoli nekoliko mjeseci ranije. Zadržati ćemo se samo na njegovim vlastitim aspektima, izbjegavajući sve unakrsne "hologramske" kombinacije prema državi ili nekome trećem jer nam ovdje nije glavna tema Joe Biden već sama Amerika kao takva i njena moć kojom dominira svijetom. Ergo, osim samih progresija, "bacit ćemo oko" i na eventualne aspekte sporijih tranzita.

 

Bidenov natal s progresijama za 28. prosinca 2022.

 

pr SO 18°59' Aq (rx 3.)  90°  pp (tr) UR 15°12' Ta (rx 6.)  ---> aplikacija < 4°; djelovanje od početka lipnja 2022. do sredine listopada 2022., od kraja travnja 2023. do početka lipnja 2023., od druge polovice studenog2023. do prve polovice travnja 2024. ) = svojeglavost, neurotičnost, nepredvidljivost; zdravstvene tegobe, mogućnost srčanog ( SO ) udara ( UR )

pr SO 18°59' Aq (rx 3.)  0°  pp (tr) SA 22°08' Aq ( rx 3.)  ---> separacija > 1°; djelovanje od sredine veljače 2022. do prve polovice ožujka 2022., od sredine rujna 2022. do sredine prosinca 2022. ( jerbo je SA simbol starosti i kašnjenja, to i njegovi aspekti uvijek svoj vrhunac imaju nešto kasnije negoli bi to bilo po matematičkoj računici ) = zastoj, blokade, sam sebi teret, staračke bolesti; mogućnost krivih odluka; strah kočničar pri odlučivanju; javna nepopularnost; razmišljanje na dugi rok ( rx 3.), ali vladar konjukcije Uran u napetom aspektnom odnosu unosi neželjene promjene u dugoročne planove

pr SO 18°59' Aq (rx 3.)  180°  rx PL / rx CH 18°03' Le (rx 9.) ---> egz.sep. < 1° = životna snaga u sukobu sa dubokim i emotivnim ranama iz prošlosti; podsvjesna nemoć, nesposobnost kontrole; manipulacija moći na vlastitu štetu; slaba moć regeneracije

pr SO 18°59' Aq (rx 3.)  180°  rx PL / rx NN 18°28' Le (rx 9.) ---> egz.sep. < 1° = životna volja u sukobu sa potrebom eliminacije svega suvišnog iz prošlosti, a bez čega nema rasta u budućnosti; životna energija koja je nedorasla opasnim izazovima i važnim odlukama ( svaki jači pritisak na Rusiju, istodobno je "otimanje" brojnih Republikanaca sa "Trumpove sise" jerbo Americi nisu problem Republikanci već "trumpisti", politički ultra – konzervativci, tek nominalno Republikanci )

 

pr MO 8°06' Ar (rx 4.)  90°  rx LI 9°28' Ca ( rx 8.) ---> bliski aspekt aplik. > 1° = emotivno razočarenje kao rezultat tuđe podmuklosti; problemi sa disanjem i hranom

pr MO 8°06' Ar (rx 4.)  120°  rx PL 7°14' (r) Le (rx 8.) ---> egz.sep. < 1° = unutarnje samopouzdanje, moć nad masama; najava nove kandidature za predsjednička izbore

pr MO 8°06' Ar (rx 4.)  60°  rx SA 9°57' (r) Ge (rx 7.) ---> blis.asp.aplik. < 2° = novonastale okolnosti koje traže dodatne provjere i razinu kvalitete; promjene kojima se može prilagoditi rutiniranim iskustvom; zajedničkim snagama usklađivanje javnog i privatnog djelovanja

pr MO 8°06' Ar (rx 4.)  120°  rx Juno 9°40' Sg (rx 1.) ---> blis.asp.aplik. < 2° = spontana privlačnost kroz ženske osobine; zalaganje za ženska prava i za sve one koji su ovisni o skrbi drugih

pr MO 8°06' Ar (rx 4.)  90°  pr Juno 7°27' Cp (rx 2.) ---> egz.separ. < 1° = odbijanje masa da ga prihvate u svom najosobnijem, najjednostavnijem i najbezazlenijem smislu djelovanja

pr MO 8°06' Ar (rx 4.)  90°  pr MA 9°21' Cp (rx 2.) ---> blis.asp.aplikac. < 1°20' = neusklađenost snage i emocija; hrabrost koja to nije već srljanje; patnje slabih; loše za žene i obitelji; MA se dobro osjeća u znaku Mjeseca dok se MO loše osjeća u znaku Marsa = svaka osjećajnost bit će grubo napadnuta i obrnuto, sa agresivnošću može postići cilj, ali preko tuđih leđa

pr MO 8°06' Ar (rx 4.)  60°  pp (tr) MA 9°36' (r) Ge (rx 7.) ---> blis.asp.aplik. < 1°30'; djelovanje od 24. kolovoza do 28. kolovoza 2022., od 31. prosinca 2022. do 1. veljače 2023. ( 13. siječnja 2023. Mars na 8°08' Ge postaje direktan, što znači da je nekoliko dana ranije stacionarno direktan, a to znači izuzetno dobar za akciju po pitanju svih stvari koje su dotad bile blokirane, izgubljene ili iz tko zna kojih razloga u nemogućnosti da proaktivno djeluju ) = hrabrost i sreća u opasnim situacijama; naklonost žena i masa; dobre odlike vođe

pr MO 8°06' Ar (rx 4.)  0°  pp (tr) JU 0°51' Ar (rx 4.) ---> asp.aplikac. < 7°15'; od 30. travnja 2022. do 12. svibnja 2022., od 15. rujna 2022. do 27. rujna 2022., od 15. veljače 2023. do 26. veljače 2023. = sreća bez "šporkavanja ruku"; "izazivanje" sreće; materijalno ili emotivno blagostanje, ali ne bez napora ( Ovan ); sreća dolazi iz inozemstva, od bogatih poduzetnika ili visokoobrazovanog sloja društva; tzv sportska ( Ovan = borba ) sreća ( Jupiter = pravila )

pr MO 8°06' Ar (rx 4.)  180°  rx PL / rx Juno 8°26' Li (rx. 10.) ---> egz.aplikac. < 20' = neprepoznavanje ili odbijanje od strane javnosti ( masa ) vlastitih najdubljih i najiskrenijih osjećaja; mase čija su uvjerenja u sukobu sa osobnim predrasudama o idealnim odnosima, tj kakvi bi oni trebali biti

 

pr ME 25°27' Cp (rx 2.)  180°  rx JU 25°08' (r) Ca (rx 8.) ---> egz.separac. < 20' = mentalni procesi važni za odnose sa drugima ( natalni vladari 1. i 7. ), a tiču se vlastitih i zajedničkih resursa ( aspekt na razini 2. i 8. ); naglašeni odnosi sa strancima, bogatim ljudima, zakonodavcima; veliki poslovni planovi za budućnost, ali i nužnost raščišćavanja svih detalja

 

pr VE 9°03' Pi (rx 3.)  90°  rx SA 9°57' (r) Ge (rx 7.) ---> egzakt.aplikac. < 1° = nevoljenost, nepopularnost; čangrizavost, cjepidlačenje; ambicija veća od mogućnosti; želja za javnim nastupom ismijana; problemi u komunikaciji sa drugima; neka žena mu je prijetnja, jednako kao i mladi ljudi; općenito, kao što je ovo jedan od najtežih aspekta za ljubav, isto se odnosi i na javni posao zvan – politika

pr VE 9°03' Pi (rx 3.)  120°  rx LI 9°28' Ca ( rx 8.) ---> egz.aplik. < 1° = idealan aspekt za seks i ovisničko vezivanje neke žene za sebe; ako pođemo od pretpostavke da su za Bidena seksualne aktivnosti passe, to se unutarnji "škorpionski impuls" projicira na općenita zalaganja za ženska prava, a šire i na sva druga građanska i socijalna ( VE egzaltirana ); borba za prava žena na abortus ; ako "postoji" neka žena koja "bez njega ne može", a nije seks u pitanju, onda se radi o "političkom seksu" ( VE signifikator za javne poslove, pa tako i politiku, a LI za podmukle i sebične interese)

pr VE 9°03' Pi (rx 3.)  90°  rx Juno 9°40' Sg (rx 1.) ---> egzakt.aplik. < 1° = želja za prihvaćanjem drugih na elementarnoj razini nailazi na lažni odnos ( svaka VE u kvadratu analogna je VE u Ar ili Sc ); "vara" uvijek "bad guy", a ovdje je to Venera naspram Juno; slatkorječiva komunikacija ( pr VE u rx 3.) od strane drugih ( podređeni – VE vlad. 6. i parlamentarni život – VE vlad 11. ) s namjerom da "preveslaju" najnaivnije i najdobroćudnije u svakome od nas – Juno; to što je VE egzaltirana, zavođenje riječima tim je učinkovitije

pr VE 9°03' Pi (rx 3.)  60°  pr MA 9°21' Cp (rx 2.) ---> egz.aplik. < 20' = kreativnost u odnosima s drugima; lako nametanje svojih argumenata, koje drugi prihvaćaju; dobro za trgovinu ( aspekt na razini 2. i 3. kuće ); kako je aspekt između obaju progresivnih planeta, značenje je više prolaznog tipa i na korist svim kućama kojima planete u natalu vladaju; isto tako, kako u natalu ekvidistanc ove dvije planete pada točno na rx ME, to pitanje trgovine i dogovaranja ima prioritet u tumačenju

pr VE 9°03' Pi (rx 3.)  90°  pp (tr) MA 9°36' (r) Ge (rx 7.) ---> egz.aplik. < 1°; djelovanje od 3. rujna 2022. do 8. rujna 2022., od 26. prosinca 2022. do 31. siječnja 2023. = silovitost koja ne nailazi  na odobrenje drugih; brzopletost; sebičnost; nesposobnost sagledavanja stvari na dubljoj razini, osim na onoj materijalnoj; sklonost ekscesu; aspekt je bitan poradi konjukcije Marsa sa Bidenovim Saturnom i američkim Uranom

 

pr MA 9°21' Cp (rx 2.)  180°  rx LI 9°28' Ca (rx 8.) ---> egz.aplikac. < 10' = sila i grubost koja može dovesti do samouništrenja; sebični interesi koji se sudaraju sa još većom sebičnošću kod drugih; odnosi koji se ničim ne mogu "popeglati"; manipuliranje drugima; sporazum koji je na štetu trećih

pr MA 9°21' Cp (rx 2.)  150°  rx SA 9°57' (r) Ge (rx 7.) ---> egz.aplik. < 40' = frustracija zbog gubitka snage; duboko nesvjesni nemir; bavljenje teškim i nepopularnim poslovima; poteškoće sa dugotrajnijim tjelesnim poslovima; samoiscrpljivanje

pr MA 9°21' Cp (rx 2. )  150°  pp (tr) MA 9°36' (r) Ge (rx 7.) ---> egzakt.aplik. < 15'; od 5. rujna 2022. do 8. rujna 2022., od 25. prosinca 2022. do 6. siječnja 2023., od 19. siječnja 2023. do 1. veljače 2023.  = nezadovoljstvo mijenjanjem postavljenih ciljeva; nesposobnost izražavanje svojih potreba i želja; potisnuta agresivnost; tjelesna slabost

 

pr JU 16°45' (r) Ca (rx 8.)  0°  rx Vx 17°04' Ca (rx 8.) ---> egz.separac. < 20' = sudbinski događaj jest pravda kao takva, a jednako tako i sam Biden ( JU mu je rx vladar ASC ); u 8. kući je zaštićen od svega dok se drži zakona i postojeće legislative, smrt dolazi samo kao dio pravde

pr JU 16°45' (r) Ca (rx 8.)  60°  pp (tr) UR 15°21' (r) Ta (rx 6.) ---> blis.asp.aplikac. < 1°30'; od 22. svibnja 2022. do 1. srpnja 2022., od 19. listopada 2022. do 10. prosinca 2022., od 7. ožujka 2023. do 18. travnja 2023. = iznenadne dobre okolnosti iz kojih izvlači maksimalnu dobit; zastupanje čvrstih ideoloških liberalno – demokratskih stavova; dobra intuicija i predviđanje budućih događaja; optimistički pogled u budućnost

 

pr SA 5°35' Ge (rx 7.)  60°  pr PL 5°49' (r) Le (rx 8.) ---> egz.aplikac. < 15' = kroz suradnju ( sekstil je aspekt u naravi VE, a ona nikad "ne može" sama ), vješto "hendlanje" kroz teške i opasne situacije; spore, ali neumitne promjene u društvenim odnosima, koji vuku svoju problematiku daleko u prošlost; financijske ili vojne pobjede na kojima se temelji status u društvu ; kada se ove dvije planete nađu u aspektu, bez obzira na vrstu aspekta, znak i mjesto gdje se nalaze, netko uvijek stradava: jednom je to uzrok iz prošlosti, a drugi put se ponavlja kao problem kojeg se "treba riješiti", makar stradao i netko treći ( a sve pod egidom bolje on ( oni ), nego ja ( mi )

 

pr UR 0°34' Ge (rx 6 - 7.)  120°  rx NE 1°31' (rx 10.) ---> egz.aplikac. < 1° = lijevo – liberalne ideje u političkom djelovanju; utopistički ciljevi koji imaju svoju vrijednost za slabe i nemoćne društvene skupine; kolebljiva volja; suosjećanje i nesebično davanje ( NE ) prema istomišljenicima  ( UR ), koji žele slobodu govora ( UR: sloboda, Blizanci: komunikacija, razgovor ); ukratko, jerbo je Uran na nultom stupnju, Biden se prezentira kao "politički propovjednik" ( starost i sijedost samo ga dodatno vizualizira ), kao onaj koji iznova, pokroviteljski ( trigon = Jupiter; JU vlad rx ASC ), širi ( trigon ) lijepe priče ( trigon ) o budućem životu ( Uran ), prelijepom da bi bilo i ostvarivo ( Neptun u trigonu nije prevara drugih već sebe sama – utopija, mašta, snovi; da je u lijepom kontaktu sa Svjetlima, onda bi se radilo o nekim vrstama vidovitosti ( SO ) ili proročkih snova i intuicije ( MO ); nota bene, riječ je o aspektu iz natala, na bliskoj granici sa egzaktnim i sa retro Uranom, a sada aspekt živi unutar orbisa egzaktnosti, ali sa direktnim Uranom

pr UR 0°34' Ge (rx 6 – 7.)  90°  rx NN 0°09' Vi (rx 9.) ---> egz.separac. < 40' = pobuna i raskid sa   zakonima; međunarodni odnosi uvjetovani idejnim stajalištima; putovanja avionima problematična na međunarodnim letovima; internetske informacije u sukobu sa istinom; ideološka revolucija i kontrarevolucija; želja za slobodom koja ide kontra "struje"

pr UR 0°34' Ge (rx 6 – 7.)  60°  pp (tr) JU 0°51' Ar (rx 4.) ---> egzakt.separac. < 20'; djelovanje od 8. svibnja 2022. do 19. svibnja 2022., od 13. listopada 2022. do 2. studenog 2022., od 15. prosinca 2022. do 4. siječnja 2023. = slobodna volja ( rx UR vlad. 3.) udružena sa demokratskom potporom ( demokracija = Jupiter ); odnosi sa drugima ( UR na DESC ) u dobroj korelaciji sa poslovnim prilikama u domovini ( JU u rx 4. ); dobre nove ideje i otrića; dobar vjetar u leđa za "svemirski program"; zarada od tehnologije

 

pr NE 1°43' (r) Li (rx 10.)  120°  rx UR 2°46' (r) Ge (rx 7.) ---> egz.separac. > 1° = slično kao i kod pr UR 120° rx NE – lijevo – liberalna politička stajališta (razlika je u tome što je ovdje rx UR signifikator – donošenje odluka slobodnom voljom – a pr NE promisor, tj onaj koji donosi promjene – idealizam, suosjećanje prema slabima, medijska slika dok je u prethodnom slučaju bilo obrnuto: rx NE bio je signifikator, a pr UR promisor )

pr NE 1°43' (r) Li (rx 10.)  180°  pp (tr) JU 0°51' Ar (rx 4.) ---> egz.aplikac. < 1°; djelovanje od 14. svibnja 2022. do 25. svibnja 2022., od 4. listopada 2022. do 20. listopada 2022., od 27. prosinca 2022. do 12. siječnja 2023. = pretjerana očekivanja od drugih; razočarenje od strane najbližih ili od političke oporbe; sumnjivi poslovni odnosi; mogućnost prevare; kako je JU signifikator za Bidena, a NE je u jačem dostojanstvu ( NE u Ribama ), to je Biden na udaru neke prevare ( kako je riječ o planetama koje vladaju rx 1. i rx 4. kućom, to su sinonim za osobni karakter i kućni odgoj kojeg je stekao u djetinjstvu; JU je jači kvalitetom ( egzaltiran u Raku ), a NE vanjskim okolnostima ( horoskopske kuće kao granice materijalnog svijeta ) - kulminirajuća planeta ka vrhu neba, sa dobrim aspektima )

pr NE 1°43' (r) Li (rx 10.)   150°  rx MO 0°59' Ta (rx 5.) ---> egz.separac. < 1° = asepkt koji "živi" egzaktno i u natalu te je time i naglašenog značenja; tiho nezadovoljstvo u odnosu sa ženama, jednako i sa djecom; frustracija zbog nedovoljne popularnosti; potreba za osjećajnom prilagodbom, kako su obje planete dio natalne yod konfiguracije, u kojoj su još i SO & VE ( konjukcija ), MO je žarišni planet, onaj koji najviše trpi; egzaltirani MO u znaku koji je upornošću najtvrdoglaviji, samim time i najnepokretniji, sklon je promjenjivosti kao takvoj pa preko dispozitora Venere, "zatamnjenoj" egzaktno – separacionom konjukcijom sa Suncem, u znaku duboko potisnutim osjećajima i cikličkim izbijanjem iz podsvijesti u vanjski svijet, a sve u zadnjoj kući horoskopa, u kojoj sve gubimo ili zaboravljamo, kao poruka koju ostavljamo za sobom u životu, dobijamo odgovor "što djedicu Bidena emotivno grize" – gledamo Veneru i sve njene aspekte ( 0° SO, egz.separac < 1°; 120° JU, separacija > 3°, 0° ME, separacija 7°, VE kroz progresije brža od ME; 180° UR, aplikacija > 4°; 150° MO, aplikacija > 2°; 120° PL, aplikacija < 9°; 0° ASC, aplikacija < 5°, VE brža kroz progresije od ASC ); lijekovi & psiha

 

pr NN 24°58' Le (rx 9.)  180°  pp (tr) SA 22°08' Aq (rx 3.) ---> blis.asp.aplikac. <  3°; od 25. travnja 2022. do 16. srpnja 2022., od 14. siječnja 2023. do 2. veljače 2023. = stabilnost pod cijenu materijalnih gubitaka; karmički dugovi prema inozemstvu koji se ne mogu izbjeći ( pp (tr) SA u rx 9. ), a koji su nužnost da bi se moglo donositi odluke slobodnom voljom ( pr NN u rx 3. ); znakovi Lava i Vodenjaka naglašavaju principe slobode i autoriteta, a zajedno čine liniju najjače slobodne volje u kontekstu kvalitete

pr NN 24°58' Le (rx 9.)  180°  pr ASC 25°43' Aq (rx 3.) ---> egzakt.separac. < 1° = slično značenje kao i kod prethodnog aspekta između NN i SA ( jerbo je South Node u simbolici Saturna: dug, kazna, zabrana i Neptuna: zaborav, nestanak, gubitak ); potreba oslanjanja na druge, prije negoli na sebe, a ti drugi su stranci, visokoobrazovani sloj društva ili je riječ o međunarodnoj trgovini

 

pr CH 26°47' (r) Le (rx 9.)  90°  rx SO 27°34' Sc (rx 12.) ---> egz.separac. < 1° = aspekt koji postoji u natalu, ali kao aplikacija veća od 1°, izvan orbisa egzaktnosti te je time značenje naglašeno; povrijeđenost ega i vlastitog autoriteta; narušenost zdravlja; ono što je u mladosti bila bol zbog religijskog porijekla ( katolik u većinski protestanskoj državi ), zbog čega se morao dodatno dokazivati u ispunjavanju svojih ambicija, sada se manifestira kao "ideološka bol" ( SO vladar rx 9. u lošem aspektu sa CH ), demokracija ( Jupiter, prirodni vladar 9. ) kao ideološki sustav je povrijeđena ( SO u 12. ), od strane noviteta na dnevnoj razini ( CH u Aq, 3.); skrivene bolne  namjere drugih prema njemu dok svaki njegov takav pokušaj prema drugima bit će raskrinkan

pr CH 26°47' (r) Le (rx 9.)  180°  pr ASC 25°43' Aq (rx 3.) ---> blis.asp.aplikac. na granici egzaktnosti > 1° = odnosi sa drugima opterećeni problemima koji se vuku iz daleke prošlosti ( CH retrogradan ), što izaziva bol; istodobno, ovo je i mogućnost "oslobađanja boli", tako da ju se javno manifestira te na taj način prizove pomoć drugih; sa oslobađanjem boli, iz pozicije onog koji je povrijeđen, može se prometnuti u onog koji pomaže bolnima

pr CH 26°47' (r) Le (rx 9.)  180°  pp (tr) SA 22°08' Aq (rx 3.) ---> blis.asp.aplikac. < 4°; djelovanje od 31. siječnja 2023. do 17. veljače 2023. = sustav osobnih vrijednosti ( rx SA vlad rx 2. ), kojeg komunicira ( pp (tr) SA u rx 3. ), nailazi na zakonodavni otpor ( pr CH u rx 9. ); novčani dohodci od trgovine sa inozemstvom zahtjevaju saniranje bolne prošlosti; pojednostavljeno, novčane restrikcije kojima se rukuje ( SA vladar 2., a nalazi se u 3. ), proizvodi bol u inozemstvu te među visokoobrazovanima ( CH u opoziciji u 9. )

 

pr LI 18°24' Ca (rx 8.)  150°  pr SO 18°59' Aq (rx 3.) ---> egzakt.separac. < 30' = odluke koje nagrizaju čast  iznutra, iz duhovne sfere; autoritet upitnog moralnog karaktera; javni prihodi (8.) pod utjecajem donošenja odluka (SO 3.), a koje se tiču inozemstva ili zakonske legislative (SO vladar 9.)

pr LI 18°24' Ca (rx 8.)  60°  rx MC 19°54' Vi (rx 10.) ---> blisk.asp.aplikac. < 1°30' = financijski skandali izbjegnuti dogovorom i korespondencijom; opasne operacije koje će proći dobro; životna  regeneracija preko tuđih leđa; nemoralni financijski dobici, u suradnji sa drugima, kojima se učvršćuje vlast

 

pr ASC 25°48' Aq (rx 3.)  90°  rx SO 27°34' Sc (rx 12.) ---> blis.asp.aplikac. < 2° = aspekt čije djelovanje tek slijedi, a uzimamo ga u obzir poradi velikog orbisa i značenja Sunca; nametanje vlastite volje drugima, poradi čega mogući sukobi ega; "silovanje" karizmatičnosti; zdravstvene tegobe; oavj aspekt ponajprije možemo tumačiti u svjetlu Bidenove namjere da se opet kandidira za predjsednika države

pr ASC 25°48' Aq (rx 3.)  150°  rx JU 25°08' (r) Ca (rx 8.) ---> egzakt.separac. < 1° = nezadovoljstvo samim sobom ( JU vladar rx ASC ); noviteti i promjene koje frustriraju; stvari se ne odvijaju "glatko", kako se otprije naučilo; potreba za prilagodbom, nemogućnost iskorištavanja svih zajedničkih resursa

pr ASC 25°48' Aq (rx 3.)  0°  pp (tr) SA 22°08' Aq (rx 3.) ---> blis.asp.aplikac. < 4°; djelovanje od 22. travnja 2022. do 15. srpnja 2022., od 23. siječnja 2023. do 9. veljače 2023. = novi, teški početak; sudbinska ograničenja u životu; početak "silaska u Had", nepopularnost, naročito kod mlađih generacija; konzervativna i dugoročna planiranja, odsustvo rizika; željeni uspjeh tek kroz 14 – ak godina ( a u Bidenovom slučaju to može biti i posmrtno javno priznanje )

 

pr MC 11°14' Sg (rx 1.)  180°  rx SA 9°57' (r) Ge (rx 7.) ---> blis.asp.separac. < 1°20' = ograničeni odnosi sa drugima s pozicije javnog statusa; kontakti sa drugima u manjem obimu, ali sa provjerenim i sigurnim suradnicima; stare veze i savezništva; očekivanja drugih su ozbiljna i materijalno usmjerena; neudovoljavanje tuđim potrebama može stvoriti otvoreno neprijateljstvo; kronične bolesti otežavaju bavljenje svih vrsta javnih poslova; rx SA iz 7. je u pr 4. pa otvoreni neprijatelji (7.) mogu predstavljati i političku oporbu (4.) u Americi

pr MC 11°14' Sg (rx 1.)  150°  pp (tr) NN 11°45' Ta (rx 5.) ---> egzakt.aplikac. < 1° = položaj u društvu u disproporciji sa širim društvenim kretanjima; frustriranost zbog nemogućnosti kreativnog djelovanja na svom javnom položaju; prilagođavanje poradi obavljanja lukrativnih poslova; neusklađenost i unutarnji nemir

pr MC 11°14' Sg (rx 1.)  120°  pp (tr) CH 11°57' Ar (rx 4.) ---> egzakt.separac. < 1°, djelovanje od 24. prosinca 2022. do 12. siječnja 2023. = stara neprijateljstva ugledu i časti u javnosti s kojima se otvoreno nosi; politička oporba kao stara bol u javnom djelovanju; zalaganje s pozicije moći za ranjive skupine u društvu

pr MC 11°14' Sg (rx 1.)  180°  pp (tr) MA 9°36' (r) Ge (rx 7.) ---> blis.asp.separac. < 2°, djelovanje od 7. rujna 2022. do 11. rujna 2022., od 19. prosinca 2022. do 25. prosinca 2022., od 1. veljače 2023. do 9. veljače 2023. = grubi odnosi sa drugima; sukobi i otvorena neprijateljstva; savezništva u simbolici Marsa ( rat, oružje, napad, nametanje volje drugima i savezništvu s njima usmjereno ka trećima ); u domaćem svijetu sukobi sa opasnim posljedicama

 

 

 

                                                                                          BIDENOV  SOLAR  2022 / 2023.

 

 

      Solarni horoskop američkog predsjednika za 2022. / 2023. godinu skoro da je udžbenički primjer kako se netko snalazi u potpuno izmjenjenoj ulozi u odnosu na onu osnovnu ( čitaj: natal ). Poveznice nisu jake samo prema Bidenovom natalu već i prema samom državnom horoskopu, čime se predsjednička uloga u politici Amerike dodatno potencira.

 

Solarni horoskop Joe Bidena za 2022 / 2023.

 

     Osnovno što se da zapaziti jest linija horizonta ASC / DESC, 7°21' Ge / 7°21' Sg, a koja se opozicijski poklapa sa rx ASC / DESC, 3°11' Sg / 3°11' Ge. To naglašava otvorena neprijateljstva s drugima, ali i silnu potrebu oslanjanja i suradnje s drugima. Tri planete iz rx 12. ( ME, SO & VE ), kao dio stelija, sada su se opet našle u istoj konfiguraciji ( stelij ), ali u sol 6. kući. Ergo, Amerika prima usluge od drugih ili sama služi drugima. ( Ovdje nije zabunom napisano "Amerika" umjesto "Biden" jerbo je sol ASC na 7°21' Ge  u apsoštrumfnoj korelaciji sa vladarom rx 10. (A) 8°54' Ge i pp (tr) MA 9°36' (r) Ge. ) Nota bene, pr UR (A) 7°11' Ge u više je nego egzaktnoj je konjukciji sa sol ASC (B) 7°21' Ge, čime Bidenovo fizičko tijelo, sa svojim vrlinama i manama, u ovoj solarnoj godini preuzima na sebe sudbinu Amerike koja se sama stvara. Ako to nije dovoljno, sol MA (B) 22°37' (r), iz sol 1., u egzaktnoj je konjukciji sa rx ASC (A) 22°10' Ge dok je sol SA (B) 19°15' Aq u egzaktnoj konjukciji prema rx MO (A) 18°44' Aq. Svi su u aspektu prema rx MA (A) 20°59' Ge dok "sve na okupu" drži Bidenov bliski aplikacijski aspekt trigona između sol MA i sol SA. Prevedeno, Biden radi jedan od najtežih poslova koji se mogu pojaviti u političkoj karijeri nekog državnika: ratom u Ukrajini, dugoročno "lomi kičmu" Rusiju kako ova ne bi bila jak međunarodni faktor, a istodobno, "zatežući i popuštajući lanac" ( čitaj: vojna logistika ukrajinskoj vojsci ), ne da povoda Rusiji za nuklearnu odmazdu. Jerbo, nije problem vojno poraziti Rusiju već to što bi cijena bila prevelika pa se ide sa što nižim vojnim intezitetom, ali dovoljnim kako Rusija ne bi mogla poraziti Ukrajinu. Teške i nepopularne stvari, a sve u domeni simbolike MA & SA, kao da su "dušu dale" za djelovanje jednog Škorpiona dok ga trigon između ta dva klasična planetarna malefika čuva od svih većih nevolja ( čitaj: nevolje su servirane drugima ).

    Meridijan sudbine u solaru IC / MC 14°30' Le /Aq podudara se sa rx LuEcl (A) 15°27' Le (rx 3.), što znači reaktivno djelovanje na sve važne novosti, koje stvaraju nove društvene okolnosti ( prevedeno: za razliku od Rusa, koji javno provode svoju političku agendu kroz medijski prostor svakojakim izjavama svojih političara, Amerikanci "ispod stola" brifiraju Ruse što mogu "očekivati kao odgovor" u kombinaciji 1., kombinaciji 2., kombinaciji 3. etc...jerbo Amerika ima najveći broj mogućih vojnih i političkih kombinacija naspram svih drugih država u svijetu ). Ono što napada ovu solarnu liniju sudbine jest sol UR (r), u konjukciji sa sol NN, iz sol 12. ( tajni neprijatelji ili skriveni psihološki karakter ) u aplikacijskom kvadratu; kao vladar sol 10., UR predstavlja samog Bidena kao onog koji vlada dok pad Urana u Biku označava sebične materijalne interese kao osnovni motiv. Tome u prilog ide i sama pozicija SA, kako rx, tako i sol. Solarni SA je kulminacijska planeta na vrhu neba, u kardinalnoj kući, baš kao i natalni ( ali u rx 7.), a koji je istodobno u egzaktnom kontaktu sa vrhom pp (tr) DESC 20°17' Aq. Satrun na vrhovima kardinalnih kuća predstavlja svojevrsni početak ( težak i spor, ali uporan i dalekosežan ) za područje života u kvadrantu u kojem se nalazi pa tako ovdje imamo Bidena i Ameriku na "novom početku", ali jednako tako i stara neprijateljstva – jednako kao i savezničke odnose – koja započinju u starom ruhu nepovjerenja i zasnivanja korelacija na osnovu materijalne osnove i praktične korisnosti. Ako želimo znati što će prevladati, odgovor nam daju sol ME 4°01' Sg i sol VE 4°37' Sg. Dakle, natalni vladar 7. ( ME ), istodobno je solarni vladar 1. te se nalazi u sol 6., ali u egzaktnoj konjukciji sa rx ASC. Iz toga zaključujemo kako svi savezi i kontakti sa drugima su u "rukama Amerikanaca", dok aplikacijska konjukcija sa sol VE svemu daje i dobitke ( Strijelac je napola životinja, a napola čovjek pa taj znak objedinjuje i materijalnu i duhovnu dobit, s tom razlikom što prva polovica znaka više je u "životinjskoj" simbolici ). Naravno, prisustvo VE daje i određenu zavodljivost u očima drugih, što u konačnici predstavlja  bildanje imiđa. Separacijska opozicija prema rx UR (B) 2°46' (r) Ge, stavilo je sol ME & sol VE pred kušnju ili – ili tipa da prihvate neugodne i iznenadne promjene u odnosima s drugima. Drugim riječima, svi američki saveznici su prisiljeni staviti se pod "američki kišobran" jer praktički ne postoji nitko tko bi Europu ili Aziju mogao zaštiti od ruske ili kineske vojne prijetnje te zadržati sigurnost svim dosadašnjim ekonomskim trgovačkim ugovorima. Naravno, u novim okolnostima se "pišu" i novi ekonomski aranžmani čime još jednom na vidjelo izlazi sva slabost europske strategije da svoju sigurnost gradi samo na ekonomskim odnosima, ali ne i vojnim potencijalom koji bi pratio rastuće europske financijske interese diljem svijeta. U konačnici, solarni stelij SO, ME i VE u 6.kući jača vojno – industrijski potencijal Amerike, stvarajući nova radna mjesta Trigon prema sol NE i sol JU, posebice od strane Sunca iz 6.kuće, trasira velike vojne proračune i buduće poslove. Svaki uloženi dolar u ukrajinsku vojsku se višestruko multiplicira jerbo Amerika praktički nema međunarodnu konkurenciju u proizvodnji i prodaji najsofisticiranijeg oružja ( uvijek će biti onih kojima je dovoljan i fićo, ali tko je željan ferrarija, adresa je samo "preko Atlantika" ). Da se veliki poslovi odvijaju upravo u inozemstvu sugerira nam vladar Sunca iz 6. kuće – a to je sol PL na 26°32' Cp, sol 9., u dobrom aspektu sa SO, ali i konjukcijom NE i JU iz sol 11. Iz toga možemo zaključiti kako će u Kongresu naići na podršku Republikanaca za sve vrste poslova koji će ojačati američku ekonomiju. Ovdje je bitno apostrofirati poziciju Bidenovog natalnog vladara ASC – a Jupitera na 28°50' (r) Riba. Nalazi se u dobroj kući (11.), u svom noćnom središtu (Pisces), u odličnim aspektima ( egzaktan trigon prema rx VE 28°33' Sc i bliski aplikacijski trigon prema SO 27°34' Sc ), čime Jupiterova retro pozicioniranost  dobija dodatnu snagu tajnovitosti i zaštićenosti od potencijalnih neprijatelja. Da u pozadini svega stoji slobodna volja, razotkriva nam položaj sol LI 24°26' Ca, na vrhu sol 3., u aspektu sa sol NE – a preko konjukcije sol NE 0° sol JU – i sa sol JU, iako "tehnički" orbis je iznad 3° pa aspekt sa Lilith djeluje posredno. Ali da na dubljim vodama Lilith djeluje "isprve" na Jupiter, u ambijentu koji je u njenoj naravi, razaznajemo iz činjenice kako je sol LI u egzaktnoj konjukciji sa rx JU 25°08' (r) Ca. Aspekt trigona između vladara 3. i 11. kuće ili planeta koje se nalaze u tim kućama, sinonim su za izražavanje slobodne ljudske volje. Ako zanemarimo osnovni demonski poriv za seksom kod Lilith, druga strana medalje usmjerena je na materijalnu požudu, sa novcem kao simbolom pohlepe. ( Posredni aspekt Lilith sa Venerom, ako isključimo seks kao primarnu simboliku, užitak – osim novca – ovdje mogu predstavljati i tzv "rekreacijske droge", tim prije ako uzmemo u obzir Bidenovo mentalno zdravlje. )  Stoga energija koju Jupiter širi, nakon kontakta sa Lilith, materijalnog je oblika i beskrajno velika, a sve u siimbolici znaka Ribe. Uz ovo moramo napomenuti kako se na 25°56' Raka našla Pallas, kao ona koja će suditi i presuditi. Američki narod ( rx vladar ASC ME 24°27' (r) Ca ) bit će zaveden Bidenovom voljom demonske naravi, usmjerene ka materijalnoj pohlepi. Naposlijetku, da će Biden donositi odluke koje će se ticati i ljudi u inozemstvu, pokazuje nam i konjukcija solarnog meridijana  14°30' Le ( IC ) / Aq ( MC ), sa vrhovima Bidenove rx 3. - 9. kuće, 13°05' Aq / Le.

       Neposredan život u solarnoj godini obilježava Mjesec; nalazi se u 5. kući, istoj kao i u natalu i opet u znaku kojim vlada Venera, ali ovaj put u muškom znaku, diplomatskoj Vagi. Većinski dobri aspekti sol MO 6°07' Li – osim kvadrata prema notornoj rx LI 9°28' Ca – od kojih je najvažniji sa vlastitim dispozitorom – sekstil sa sol VE 4°37', u solarnoj perspektivi govori o spontanoj radosti života ( sol MO u sol 5. ) dok u natalnom smislu pozicija sol MO u rx 10. ukazuje na javnu izloženost privatnog života ili na brojne promjene u obavljanju posla na javnom položaju. Reaktivnost djelovanja ( MO ) iz znaka koji najbolje zna što drugima treba ( Vaga ), u dobrim aspektima, a posebice sa dispozitorom Venerom na vrhu rx ASC, označava godinu kojom će Biden "voziti" iznenađujuće dobro.

 

 

 

                                                                                 KAMALA  HARRIS  I  PLUTONOV POVRATAK

 

 

      S obzirom na zdravstveno stanje predsjednika Bidena, koje njegovu političku autonomiju čini nestabilnom, ne treba sumnjati da gro svih važnih odluka donosi uz konzultacije sa svojim užim političkim timom, unutar kojeg niti pod razno ne smijemo izostaviti ulogu njegove zamjenice, potpredsjednice Kamale Harris. Stoga ćemo, u kratkim crtama, razmotriri i njenu astrološku  sliku prilikom trećeg  i posljednjeg Plutonovog tranzita preko pozicije  svoje natalne točke, u svom prvom  Plutonovom povratku.

 


      Krenimo sa pp (tr) ASC na 20°17' Le, koji pada u egzaktnu konjukciju sa (K) rx MA 21°18' Le, rx 3. To nam ukazuje na preuzimanje rizika i donošenje opasnih odluka ili možebitnih verbalnih ispada, a koji će naići na osudu, blokadu i neprijateljstvo drugih ( ne odmah jerbo je (K) rx SA 28°28' (r) Aq u orbisu 8°, što znači da će aspekt "proraditi" naknadno ). Kvadrat pp (tr) ASC prema (K) rx JU 24°00' (r) Ta, rx 12., nije egzaktan, ali je aplikacijski što čini relevantnom lakomislenost ostvarivanja svih mogućnosti koje Jupiter nudi. Istodobni kvadrat prema (K) rx NE 16°50' Sc, rx 6., separaciskog je tipa, ali postaje relevantan utoliko što je 20°17' Lava točka egzaktnog ekvidistanca između natalne opozicije Kamalinog JU & NE. Beskrajni optimizam i vjera u ideale možebitno je sredstvo za manipulaciju ( opozicija između benefika i malefika ), u čijem središtu stoji harbrost ( Lav ) i spremnost na preuzimanje vodstva ( Mars u Lavu ). No, s Lavom nikada ne treba biti spokojan jer najveća njegova vrlina – hrabrost, u stanju je pokrenuti druge da ga slijede. Problemi nastaju kada oni koji ne žele biti vođeni predstavljaju ozbiljnu prepreku ( rx SA u perspektivi opozicije, a sa retro hodom – i stara neprijateljstva ). Da je preuzimanje političke inicijative "u zraku", pojašnjava nam i sekstil (K) rx ASC 24°25' Ge 0° rx NN 24°31' Ge prema vrhu pp (tr) ASC 20°17' Le, što predstavlja "ubrizgavanje goriva u rezervoar zvan Hrabrost". A da povoljne okolnosti dolaze iz situacija nad kojima se nema kontrola ( 11. ), otkriva nam (K) rx MO 27°39' Ar, koji ujedno predstavlja i američki parlamentarni život, u skaldnom odnosu prema pp (tr) ASC i (K) rx MA. Ergo, Kongres se kao masa ( MO ) militarizira ( Ovan ), početak je rada u novom sastavu, a kao vođa ( Ovan ) može na površinu isplivati i neka žena ( Mjesec ). Ipak, dispozitor pp (tr) ASC jest pp (tr) SO 7°17' Cp, (K) rx 7., a koji je bez aspekta prema Kamalinim natalnim planetama, osim što je skladnog djelovanja prema njenom natalnom meridijanu sudbine IC 2°24' Vi / MC 2°24' Pi. To bi predstavljalo "šuplju priču" za hrabru političku inicijativu, ali koja bi svejedno naišla na dobar odjek prema njenim karijernim ambicijama.

 

      Vrh neba kod pp (tr) MC 12°45' Ta – nalazi se u Kamalinoj rx 11. - u jakim je korelacijama sa Kamalinim natalnim pozicijma. Kao prvo, riječ je o steliju između pp (tr) NN 11°45' Ta, MC 12°54' Ta, UR 15°12' Ta i LuEcl 15°59' Ta, a koji se skladno odnosi ( trigon ) prema Kamalinom rx steliju iz rx 4. ( UR 13°15' Vi, PL 15°27' Vi i VE 17°54' Vi ). Kombiniramo 4., 10. i 11. kuću, skladne aspekte i zemljane znakove pa tumačimo kako se događaju nenadane, a dobre okolnosti u privatnom i javnom životu, na način materijalne sigurnosti i radne sposobnosti. Ipak, stelij planeta iz Bika s vrha neba u Plutonovom povrtaku, nalazi se u opoziciji prema (K) rx NE 16°50' Sc (rx 6.), što može ukazivati na određene tajne na radnom mjestu ili nepoznate bolesti. Konjukcijom sa pp (tr) South Node, Neptunu nužno donosi gubitak ili zaborav kroz duboko potiskivanje ( Škorpion ). Vladar pp (tr) MC – a jest VE na 23°42' Cp, (K) rx 8. Ova pozicija traži suradnju i pomoć od drugih, ali na skriven način. Narav planete ( VE benefit ) sugerira da će želje ostvariti, s položaja u društvu kojeg ima ( Jarac ), ali rezultat će biti unutarnja promjena ( 8. kuća ). O kakvim je promjenama riječ, reći će nam aspekti koje pp (tr) VE ima prema Kamalinim natalnim pozicijama.Na samom početku, tu su aspekti prema oba Svjetla ( 90° rx SO 27°48' Li, rx 5., 90° rx MO 27°39' Ar, rx 11. ), čime se zatvara T – kvadrat u fiksnim kućama i kardinalnim znakovima. Narav planeta takva je da mogu zajednički djelovati u pozitivnom ozračju, ali je sav teret upravo na pp (tr) VE kao žarišnoj planeti, u okolnostima ( 8. kuća ) koje nisu stabilne. Stoga promatramo i ostale aspekte, kako bi lakše shvatili u kakvom je "stanju" ova Venera. I odmah dolazimo do druge konfiguracije, u kojoj je Venera opet žarišni planet. Riječ je o Yodu ili tzv Božjem prstu ( 150° rx ASC 24°25' Ge 0° rx NN 24°31' Ge  60°  rx MA 21°18' Le ). Zaključujemo kako frustracija i potreba za prilagodbom proizilazi iz toga što otprije navedena hrabrost i ozračje koje tome daje forte, zahtjevaju pomoć i suradnju. Ergo, što god da želi, sama do toga ne može. I onda jack – pot: ako nešto mora pokrenuti Veneru, to bi morao biti aplikacijski aspekt. I to onaj prvi, najbliži. Pa kad ti to bude Jupiter, pa još u trigonu, egzaktnom, u retro hodu, ali u "retro" ( 12. ) kući, što pojačava simboliku anđela čuvara koji je čuva od tajnih neprijatelja ( rx JU 24°00' (r) Ta, 12. ). Suma sumarum, krajnja promjena za pp (tr) VE trebala bi biti korisna za Kamalu.

 

      Na kraju, recimo i poziciju pp (tr) 24°42' Pi: nalazi se u (K) rx 10., a u egzaktnim je kvadratima prema rx ASC 24°25' Ge i rx NN 24°31' Ge. Karijera izložena javnosti i promjenama na koje ne može utjecati, a koja nailazi na prepreke i prvotno nerazumijevanje pa je nužna borba u nametanju dodatne argumentacije, koja bi išla u vlastitu korist.

 

Natalni horoskop Kamale Harris s progresijama za 28. prosinca 2022.

 

      Pregledom progresija Kamale Harris za 28. prosinca 2022. vidimo da je njen natalni vladar Merkur  ponajviše "aktivan". Prokomentirat ćemo samo važnije aspekte. Krenimo redom.

 

pr SO 26°29' Sg (rx 7.) u aspektu je sa oba Svjetla ( 60° rx SO 27°48' Li; 120° rx MO 27°39' Ar ), ali izvan orbisa egzaktnosti od 1°, što znači da će puno djelovanje započeti koji mjesec kasnije, na proljeće 2023.; isti slučaj je i sa konjukcijom sa pr ME 27°39' (r) Sg – što je aspekt ponavljanja iz natala, što mu daje posebnu važnost; skladan odnos Svjetala između sebe i samom pr ME daje dobar modus djelovanja pa njegov odnos sa Suncem možemo opisati kao "onog tko govori kroz Sunce" ili kao "glasnika Sunca"

 

pr MO 15°59' Ge (rx 7.)  90°  rx PL 15°27' Vi ( rx 4.) ---> egz.separac. < 1° = duboki nemir i emotivno nezadovoljstvo; neželjene promjene psihičkog stanja; nesvjesnost vlastite ljubomore i zavisti

 

pr ME 27°39' (r) Sg (rx 7.) aspektom sa oba natalna Svjetla ( 60° rx SO 27°48' Li, egz.separac. < 10'; 120° rx MO 27°39' Ar, egzaktan aspekt 0°0'0'' ), pr ME analogan je sa pr SO, čime se dvostruko naglašava natalna konjukcija Sunca i Merkura; za razliku od pr SO, ovdje su aspekti u punoj snazi djelovanja dok skladnost aspekata između planeta daje zaključak da je Kamala u dobrom modus vivendi

pr ME 27°39' (r) Sg (rx 7.)  60°  rx SA 28°28' (r) Aq (rx 9.) ---> egzakt.separac. < 1° = duboka koncentracija; sposobnost posvećenosti samo jednom zadatku; dobra komunikacija sa starijim ljudima; kao starija osoba, dobar autoritet za mlade; dobra mentalna aktivnost; talent za matematiku i fiziku; kraća poslovna putovanja; odnosi sa drugima ( pr ME i rx SA u rx 3. kvadrantu ) zasnovani na prokušanim iskustvima

pr ME 27°39' (r) Sg (rx 7.)  0°  pr Vx 27°57' Sg (rx 7.) ---> egzakt.separac. < 20' = sudbinski govor ili put; mlađi ljudi ili intelektualci "ključ" sudbine; kako se konjukcija događa u rx 7., Kamala bez oslonca na druge ne može ništa velikog postići za sebe; jerbo se "sudbinsko" u kontekstu Vertexa još tumači i kao "karmičko", to je blizina rx South Node 24°31' Sg ovoj konjukciji dviju progresivnih pozicija ustvari ogledalo dviju strana: kvalitativno, Kamala se treba oslanjati na sebe samu dok kvantitativno mora surađivati s drugima i ne solirati u javnom životu

 

pr VE 28°51' Sc (rx 6.)  90°  rx SA 28°28' (r) Aq (rx 9.) ---> egz.separac. < 30' = prepreke u odnosu sa starijim ljudima; sukobi sa nositeljima konzervativnih stajališta; nepopularnost; mogući zdravstveni problemi sa kostima, koljenima, kožom, bubrezima ili spolnim organima; uporaba društvenog položaja za bildanje autoriteta prema mladima; kako je pr VE istodobno u egzaktnoj konjukciji sa (B) rx VE 28°33' Sc, to možemo zaključiti kako Kamala ima posebnu vrst odnosa sa Bidenom, koja prevazilazi uobičajeni odnos na relaciji predjsednik – potpredsjednik(ca)

 

pr MA 19°22' Vi (rx 4.)  0°  (B) rx MC 19°54' Vi ---> egzakt.aplikac. < 1° = aspekt koji razotkriva  "prijatelja s posla" ( pr MA vladar rx 6. i rx 11. ), koji je opasno "zapucao" na autoritet i vlast trenutačnog predsjednika Amerike; Mars kao primarni sinonim za vatru – u performensu  zvanom daj čoviku vlast pa ćeš znat kakav je -  mnogo je bolji kao sluga negoli kao gospodar

pr MA 19°22' Vi (rx 4.)  0°  (A) rx LI 19°24' Vi ---> egzakt.aplikac. < 2' = analogija sa prethodno navedenom aspektu; "prijatelj s posla" sada u ulozi oporbe vlasti ( 4. ), smjera sebičnu i podmuklu akciju, ali na način sluge ili podređenog ( Djevica )

 

pr SA 0°09' Pi (rx 9.)  180°  (B) rx NN 0°09' Vi ( Bidenovo rx 9.) - egzaktan aspekt = Kamalina ambicija  (SA), a koja je rezultat njenog psihološkog razvoja ličnosti (pr SA), u kontekstu opasnosti koje se podsvjesno privlače u životu (8. kuća), a čija reakcija traži samostalan odgovor ( pr SA vladar rx 8. kuće ), u direktnom je činu "činjenja štete"Bidenovom karmičkom putu razvoja ličnosti; the point is da se sve odvija na razini 9. kuće ( i Kamaline i Bidenove ), u znaku Bidenove uslužnosti i podređenosti ( Djevica ), a Kamaline inspiracije i idealizma, u kući ideologije, zakona i međunarodnih odnosa (9. kuća); u svakom slučaju je riječ o poziciji koja je naklonjenija Kamali  ( vladar 8. kuće je u drugoj u odnosu na 8., to jest, predstavlja dobit ) negoli Bidenu ( Kamalin pr SA vladar je Bidenove rx 2. kuće, a otišao je u 8. kuću u odnosu na 2., to jest traži i pokušava privući tuđu pomoć )

 

pr JU 17°01' (r) Ta (rx 12.)  izuzetno je aspektno "raspoložen" u progresijama; kao prvo, natalni aspekt opozicije prema rx NE 16°50' Sc, rx 6.sada je u domeni egzaktnosti ( aplikacija < 15' ), čime oduševljenost i vjera dobija veću dimenziju, ali loš aspekt "kvari dojam" ( kako su obje planete idealisti svoje vrste, intelektualni i emotivni, u lošem međusobnom odnosu su skloni "zombijski" ne vjerovati pored zdravih očiju jerbo je život bez ideala pretežak ); ovo se oslanja na egzaktnu separaciju < 1° prema rx VE 17°54' Vi, rx 4., čije je djelovanje pri kraju, ali koje "daje krila" ( Jupiter, a ne red bull ) jerbo je trigon aspekt u potpunoj naravi samog Jupitera; naposlijetku, tu je i egzaktna separacija < 15' prema rx SoEcl 17°15' Ca, rx 2. koja osjetljivost sustava vrijednosti koje Kamala ima i talenata koji stoje u pozadini svega, prima podršku "tajnovitih zaštitnika" ( JU u 12.), a koji dolaze iz svijeta ( JU vladar Strijelca ) saveznika ( Strijelac na vrhu 7. kuće ); dakle, Kamalina najveća "vrijednost" jest njena simbolika osobe sa zavidnom profesionalnom karijerom prije one političke, a istodobno je "miješane" rase i od neameričkih roditelja po porijeklu; u tom simboličkom smislu, ona je "šaka u oko" onoj Americi koja se uzda u tzv white trash i Donalda Trumpa kao najslikovitiji prikaz

 

pr ASC 12°56' Le (rx 3.) se nalazi u napetim odnosima prema pp (tr) NN 11°45' Ta ( 90° ) i pp (tr) MC 12°54' Ta, ali i prema (B) rx MA 12°35' Sc, što Kamalu čini izuzetno aktivnom u odnosima s drugima; kvadrati sugeriraju da je "preaktivna" pa kako znak Lava ne spada u one "dosadnjikave", to je doživljaj drugih da je Kamala prenapadna u želji da se svidi i nametne; ipak, kako je 12°43' Lava točka egzaktnog ekvidistanca između njenog rx ME i rx JU – njenih vladara natalnog horizonta ASC / DESC – zaključujemo kako njezine nakane u odnosima prema drugima imaju svoju "glavu ( JU = krupne stvari ) i rep ( ME = detalji )"

 

pr MC 3°59' Ta (rx 11.) nema drugih važnijih aspekata osim 180° prema rx ekvidistancu između Urana i Točke sreće na 3°55' Sc; oslobađanje kroz pobunu prema autoritetima; prisustvo Točke sreće u ovom aspektu sugerira kako se radi o najdubljem i stvarnom porivu bića

 

pr LI 7°39' Cp (rx 7.)  0°  pp (tr) SO 7°17' Cp, pp (tr) Vx 7°40' Cp aspekt je koji možda više nego drugi razotkriva Kamaline nakane ( demonska ambicija i materijalni poriv u napadu prema vladaru pp (tr) ASC – u, a koji istodobno simbolizira i vladajući autoritet u državi dok je konjkcija sa Vertexom, kao jedne od 4 astrološke osi ( horizont ASC /DESC = magnetizam; meridijan MC / IC = gravitacija, karmički odnosi NN / SN = budući i prošli životi te elektricitet Vx / Anti Vx = iskonske želje koje mijenjaju sudbinu ) mnogo ozbiljniji aspekt jerbo, zajedno sa pp (tr) SO, aktivira brojne planete kroz natalne ekvidistance, uključujući obja Svjetla ( SO / VE – 7°51' Li; MO / VE – 7°46' Ca; ME / UR – 7°21' Li: MA /JU – 7°38' Ca ), što nas upućuje na to kako Kamala "misli ozbiljno" po pitanju odnosa sa drugima i političke diplomacije općenito ( 7° i rx 7. analogija  su za znak Vage i Veneru, koji su zaduženi za sve vrste odnosa sa drugima )

 

Solarni horoskop Kamale Harris za 2022 / 2023.

 

      Godišnji solar 2022 /2023. dodatno nam opisuje neku vrst zaokreta u političkoj karijeri Kamale Harris. Možda bi preciznije bilo reći: novi, a stari početak ( sol ASC u rx 3., a sol SO u sol 3. ). Krenimo redom, a red uvijek ide od svojeg početka.

 

     Ergo, sol ASC 18°39' Le u konjukciji je sa pp (tr) ASC 20°17' Le; orbis manji od 3° nam govori kako su ova dva vrha egzaktno vezana ( ono što ne vrijedi za planete – orbis od 1° - ne vrijedi i za vrhove kardinalnih kuća – orbis od 3° ), što možemo opisati kao medalja sa dva ista lica. Nadalje, u opoziciji prema sol ASC stoji sol SA 18°35' (r) Aq, čime ova planeta, poradi egzaktne konjukcije sa kardinalnim vrhom, postaje "ključ solara".Startna pozicija sol SA i više je nego dobra: muški domicil u Vodenjaku i "slučajna" egzaltiranost po kući ( SA egzaltiran u Vagi, čiji je znak analogan za 7. kuću ), ali konačni sud nam otkrivaju aspekti. A oni su više dobri negoli loši. Kvadrat prema sol UR 17°41' (r) Ta, egzaktna separacija < 1°, ukazuje na raskorak između starog ( koje ima potrebu modernizacije postojećeg sustava ) i novog ( koje stremi sebičnim i materijalnim interesima ); separacijski trigon prema sol MA 25°00' Ge, sol 11., ovdje uzimamo u obzir prvenstveno da bi razmotrili "kakve je kvalitete" sol SA na DESC – jerbo je orbis < 7° unutar granice dopuštene za aspekt – a govori nam da Kamala može raditi dugo i naporno, ono čega se drugi nerado prihvaćaju: popravljanje tuđih grešaka jedno je od najnepopularnijih poslova u politici, a za čiju je uspješnost bitno suspregnuti vlastiti ego; aplikacijski trigon sa sol ME 15°33' Li, sol 3., opisuje ozbiljan i studiozan um, oslanjanje na iskustva starijih ili na sam sustav, ogromnu mentalnu energiju koja se kanalizira kroz koncentraciju i sposobnost da se obavlja jedan te isti posao, ali do savršenstva; trigon prema solarnoj konjukciji VE i SO prevelikog je orbisa ( 9° ) da bi se uzeo u razmatranje, osim kao tendencija ka određenim ( lijepim i ugodnim ) događajima.

    Ipak, ovdje je najkrucijalnije to što je sol ASC u opoziciji, a sol SA u konjukciji sa (A) rx MO 18°44' Aq. Mjesec države je svakako izložen u Kamalinom solaru ( iznad je horizonta i u kući koja predstavlja suprotnost natusu, što ga čini sudbinski ovisnim o drugom ) dok stisak Saturna može biti prebolan, iako ga ovaj može "prodavati" kao "zagrljaj". Kako god, ovaj aspekt uvijek daruje spoznaju i to kroz poteškoće ili bol. Što možemo na kraju zaključiti, da li Kamalin sol Saturn stišče ili grli američki Mjesec? Ako je SA u "dobrom stanju", onda je svako riječ o zagrljaju, iako nježni i osjetljivi MO to može doživjeti kao gušenje, samim tim i stiskanje. Možemo reći i kako "istina boli", što je također u opisu konjukcije najtvrđeg i najmekšeg, najhladnijeg i emotivno najtoplijeg, najzatvorenijeg i najranjivijeg, najracionalnijeg i najmaštovitijeg.

     Dakle, ako je sol SA "ključ solara", njegov najbliži aplikacijski skladan aspekt je "otvaranje vrata". Naravno, riječ je o sol ME, a koji je ujedno i rx vladar ASC – onaj koji predstavlja Kamalu kao osobu u fizičkom smislu.

    Ipak, nije samo sol ME, kao indikator slobodne volje, onaj koji unosi možebitno važne životne promjene. Nešto bi se tu moglo pitati i rimskog boga rata. Dakle, sol MA je u egzaktnoj konjukciji sa rx ASC 24°25' Ge i rx NN 24°31' Ge, što je indikator preuzimanja rizika u životu. Kako je sol MA pod vlašću sol ME – a on je ovdje faktor "slobodne volje", to zaključujemo kako je preuzimanje rizika ( MA na ASC ) rezultat uporabe slobodne volje ( ME U 3., vladar 11. ), a koja je duboko promišljena i sistematična ( sol ME 120° sol SA ).

     Analogija gore navedenom bila bi konjukcija rx MA 21°18' Le sa sol ASC 18°39' Le ( orbis unutar 3° sa vrhom kardinalne kuće aspekt čini egzaktnim ) dok je vladar sol ASC, ujedno i najvažnija planeta u solaru, Sunce ( 27°48' Li ) u egzaktnoj konjukciji sa sol VE ( 27°23' Li ): vladar sol 1. i sol 10. u konjukciji u sol 3. - promjene ( identiteta / Sunce ) i važne odluke ( diplomatska rječitost / Venera ). Ova konjukcija daje važnu točku u solarnom horoskopu svojim aspektima, a koja je, sama po sebi, "dvojake kvalitete" ( VE u središtu i dispozitor Sunca, SO u padu, "spaljuje" Veneru ). Opozicija prema rx MO 27°39' Ar = sud javnosti na koju se ne može utjecati, a silno je važna ( "sudbina" rx MO jest Mars! )Kvadrat prema sol PL 26°09' Cp (sol 6.) = opasna težnja za moći i kontrolom; zavođenje; emotivni sukobi; ljubav i mržnjaTrigon prema sol MA 25°00' Ge (sol 11.), rx ASC 24°25' Ge, rx NN 24°31' Ge = jako samopouzdanje i vjera u vlastite mogućosti; preuzimanje inicijative, borbenost; nesvjesna želja biti vođom čopora

     Stelij na vrhu solarnog neba – MC 10°48' Ta, NN 13°29' Ta, UR 17°41' (r) Ta – a koji se nalazi u rx 11. ( druga kuća u odnosu na 10. = dobici od karijere ), u savršeno skladnom odnosu ( trigon ) je prema natalnom steliju iz 4. kuće ( rx UR 13°15' Vi, rx PL 15°27' Vi, rx VE 17°54' Vi ), pri čemu su sol NN 120° rx UR i sol UR 120° rx VE egzaktno vezani. Kombinacija solarne 10. i 2. kuće, a natalnih 11 - 12. i 4. kuće, sugerira nam da solarni sustav vrijednosti kojim se pozicionira u društvu, usklađen je sa natalnom sigurnošću koju traži u grupama istomišljenika na koje nema direktan utjecaj, kao i želju za bijegom u kreativno oslobađanje i gradnju novih skladnih odnosa ( ovo zadnje se odnosi na sol UR (r) u sol 10, rx 12., u trigonu prema rx VE u rx 4. ). Opozicija stelija iz Bika prema rx NE 16°50' Sc, rx 6.,sol 4., ukazuje na neke tajne ili spletke iz kruga radnog mjesta ili štete koje treba popraviti u "svom osobnom prostoru" unutar radnog okruženja.

   Naposljetku, recimo nešto i o sol MO 6°51' Vi. Nalazi se u sol 1. kući, a vlada sol 12. kućom = skrivena psiha izlazi na vidjelo; smješten je u rx 4. kući = neposredna sudbina, privatni život; u separacijskom aspektu (5°) sa rx vladarom ASC - a ME = "živa" inteligencija, popularnost govora; kvadrat prema Bidenovom rx UR 2°46' (r) Ge, rx DESC 3°11' Ge, rx SA 9°57' (r) Ge = nestabilnost, unošenje nemira u Bidenove odnose sa drugima; kvadrat prema američkom rx UR 8°54' Ge, vladara rx 10. = Kamalina emotivna strana bića unosi nemir i na državnoj razini; vladar u tajnosti ( vladar rx 10. u rx 12.) u sukobu ( kvadrat ) je sa ženom ( Mjesec ) koja mu predstavlja oporbu ( sol MO (K) u (A) rx 4. kući ). Suma sumarum, sol MO je bez aspekata u solaru, što naglašava predodređenost sudbine u životu. Njegov dispozitor, sol ME 15°33' Li, sol 3. preuzima na sebe sve emotivne reakcije na spontano primanje događaja u životu.



                                                                                VLADIMIR  PUTIN  I  PLUTONOV POVRATAK


      Osvrnut ćemo se i na nekoliko najvažnijih političkih faktora izvan Amerike, a koji su, ako ne direktno, onda sekundarno, involvirani na sve ono što se događa u Americi. Prvi na toj listi jest ruski predjsednik Vladimir Putin.


Natalni horoskop Vladimira Putina s progresijama za 28. prosinca 2022.


      Počet ćemo sa Plutonovim povratkom i Putinovim natalom, čiji je međusobni "kontakt" i više negoli jak. Pp (tr) ASC 20°17' Le u egzaktnoj je svezi sa (P) rx SN 20°00' Le, rx MC 21°16' Le, rx LI 21°23' Le, rx PL 22°43' Le. Ovaj kontakt Putina opisuje kao moćnog i opasnog, ali mu daje i žezlo na kojem piše bad guy ili, u božićnom ruhu, legitimacija mister Krampusa ( Putinova moć i njegova uloga u svijetu – MC – oslikana je samo sa maleficima: SN, LI, PL, a vladar MC – a u svojem je padu ). Da Putinu neće biti baš svejedno kako ga drugi – u ovom slučaju Amerika – doživljavaju, sugerira nam njegov vladar MC u Vagi ( "ogledalce, ogledalce, reci mi tko je najljepši/najpametniji/najmoćniji na svijetu" ) dok je vladar pp (tr) ASC otišao na 7°17' Cp, u egzaktnoj konjukciji sa pp (tr) Vx 7°40' Cp, a koji je istodobno u egzaktnoj konjukciji sa (P) rx CH 7°05' Cp, rx 3. Komunikativnost je bitan činitelj Putinovog imagea, a božićno – novogodišnji govori pred novinarima jedan od važnijih medijskih događaja u Rusiji. No, ako se nema što puno dobrog reći, a istodobno teško bi bilo izbjeći i škakljiva pitanja od strane "sedme sile" ( osim ako mogućnost postavljanja pitanja ne bi bilo "zabranjeno" za nepoželjne ), to je Putinov izbor otkazivanja "druženja sa novinarima" – logičan izbor.


     Stelij pp (tr) NN 11°45' Ta, MC 12°54' Ta, UR 15°12' Ta, LuEcl 15°59' Ta u opozciji je prema Putinovom dispozitoru vladara MC -a, a koji je ujedno i vladar kuće političke diplomacije ( 7.). Riječ je o Veneri u 1. kući, ali je "okrnjena" svojim izgonom u Škorpionu ( 11°42' Sc ), a od strane pp (tr) NN 11°45' Ta Putinu "pruža" gubitak dok ga pp (tr) MC 12°54' Ta smješta u savezništvo sa političkom oporbom u Americi. Možda još bolniji odnos predstavlja pp (tr) SA 22°08' Aq, koji iz svoje 7. kuće, "cementira" se na vrh (P) rx 4. 21°16' Aq. Ergo, Amerika sa Saturnom stvara obvezujuće odnose sa svojim saveznicima, koji Putinu, a samim tim i Rusiji, stvara neugodnu situaciju u vlastitom domu jerbo će u bliskije odnose sa Rusijom samo oni koji se Amerike ne boje ili koji drugog izbora i nemaju. Tome na tragu jest egzaktan trigon između pp (tr) SA 22°08' Aq i (P) NE 21°10' Li ( rx 4. i rx 12. ), čiji aspekt nedvosmisleno Putinu stavlja do znanja "gdje su mu granice" ( učestalo bombardiranje dronovima ruskih vojnih baza duboko unutar njezine teritorije, pri čemu je najznakovitiji napad na Rjazjanj, grad oko 150 km jugoistočno od Moskve, Putina stavlja na muke jer opet u prvi plan stavlja problem logistike koja nije sigurna, ali više nisu sigurni ni strateški bombarderi, koji će morati sa još veće udaljenosti gađati ciljeve u Ukrajini, što će ih činiti još manje učinkovitijim u smislu preciznosti, koja je i dosad bila upitna ). Ergo, trigon djeluje skladno, a u ovom slučaju i učinkovito, uz što manje napora ( što je odlika Saturna = pragmatično trošenje energije ) jerbo cijela politička paradigma Putina se bazira na propagandi i kontroli domaće javnosti, uz neizostavnu silu kao "odgojna mjera" ( vladar rx 10. u padu, u 12. kući, u konjukciji sa rx SA, rx NE i rx ME ) pa mu svaki novi vojni udar u "kućnom dvorištu" ruši sliku koju servira javnosti, domaćoj i stranoj. ( Da su Putinu otprije poprilično svezane "ruke i noge" u slobodnijem odnosu prema Americi, otkrivaju nam njegove konjukcije vladara rx 7. kuće ( VE 11°42' Sc ) sa Bidenovim vladarom rx SO ( MA 12°35' Sc ) te vladara rx 10. kuće ( SO 13°56' Li ) sa američkim dispozitorom rx PL ( SA 14°47' Li ). U oba slučaja Putinove planete su u lošem dostojanstvu dok su one "suparničke" u jakom i pozitivnom, iz čega zaključujemo kako nitko ne bi mnogo plakao za Putinom ukoliko Amerika odluči Rusiju staviti u rang Sjeverne Koreje, a ako žele bolji međunarodni status – neka ga se Rusi sami riješe ( i ta opcija stalno "lebdi zrakom" dok se ne iskristalizira tko bi ga mogaa zamijeniti u Kremlju, a da nije još i gori od njega ).

      Postavlja se pitanje kako je sebi Putin dopustio naći se u situaciji međunarodne izolacije od strane Zapada, a ima u rx 7. Jupiter na 19°45' Ta? Istina, rx JU je (r), ali to ne umanjuje njegovu jaku poziciju na području politike. Ergo, ovaj Jupiter jak je činitelj gradnje stabilnih i financijski izdašnih odnosa sa drugima ( Bik ), prvenstveno sa Europom ( Bik ). No, kako rx JU u egzaktnom je kvadratu prema osi Mjesečevih čvorova, a u bliskom sa meridijanom sudbine ( IC / MC ), to on ima potrebu da se bori ( kvadrat ) i promijeni sudbinu koja mu je karmički namijenjena. U prilog mu ide skladan odnos prema rx UR ( separacijski sekstil < 2° ), a koji je aplikacijski vezan trigonom sa Jupiterovim dispozitorom Venerom. Uran u Raku, rx 9., simbolizira preokret i potencijalnu revoluciju u inozemstvu: JU (r) jednom je "doživio" pad Berlinskog zida, a drugi put Donalda Trumpa kao predsjednika Amerike. Kvaka u ovom drugom slučaju jest opozicija ( aplikacija > 8° ) Jupitera i Venere. VE je u 1. kući i odnose sa drugima "drži u svojim rukama". U znaku Škorpiona, Venera je diskriminacijski nastrojena, a kako vlada i stelijem iz 12. kuće, to predstavlja i njegovu skrivenu psihološku ličnost, gdje energijom ( Škorpion ), u simbolici vrijednosti ( VE = novac kao drugo ime za ljubav ), ustvari ucjenjuje Europu, a sve u želji da se "osveti" za raspad Sovjetskog Saveza. No, kako je Rak jedan od tzv duplih znakova, to je Uran u Raku donio novi preokret pa na čelo Amerike instalirao Joe Bidena umjesto Donalda Trumpa. Sada JU (r) iz rx 7. više nije "bogati saveznik" ( čitaj: EU ) već postaje otvoreni neprijatelj Putinu. EU "napada" Rusiju prvenstveno novcem, i to na svoju štetu ( JU je pod vlašću VE u 1. kući ) dok Amerika ( rx UR u 9. ) ima korist i od jednih i od drugih ( financijski EU (JU) je moćnija od Rusije/Putina (VE) pa korištenje EU – a ide "mekše" (60°) dok prema Rusiji/Putinu stvar ide "kao podmazana" (120°) - Rusija ratom u Ukrajini gubi kredibilitet kao svjetska sila, što automatski jača položaj Americi ( ali i Kini ) u geostrateškoj politici. Štoviše, Venera se u znaku Urana osjeća "mekano i ranjivo" ( Rak ) dok se Uran u znaku Venere osjeća ushićeno i spremnim na sve mogućnosti, jerbo cilj ( Škorpion ) usmjerava i moralno sredstvo ( Uran ). Dakle, kao vladar rx NN 20°00' Aq (rx 3 – 4.), u kući neposredne sudbine ( IC ), u znaku neposredne sudbine ( Rak ), u 9. kući određuje karmički smjer Putina ka međunarodnim odnosima i dogmatičnim ideologijma. U znaku Raka jednom kao komunist, drugi put kao klero – nacionalist. Vladar Urana je otišao u 12. kuću u odnosu na 9., a kako je riječ o Mjesecu u ljudskom znaku Blizanaca, to narod ( MO ) trpi/stradava ( 8. kuća ) i to dvaput ( Blizanci ).

     Na gore spomenuto se nadovezuje pp (tr) Točka sreće 2°53' Ge ( 10. kuća pp/tr ) u egzaktnoj konjukciji sa (P) MO 2°55' Ge ( rx 8. ) = narod, ponajviše mladi i oni koji puno putuju, u opasnosti po život, što predstavlja sreću za političku vlast Amerike.

     Naposljetku, (P) Vx 8°44' Ge, rx 8., u egzaktnoj je konjukciji sa (A) UR 8°54' Ge, vladarom američkog MC – a. Ovaj aspekt ima tendenciju za "stalnim odnosima" Putina sa Amerikom ( Vx u rx 8. ),  ali u znaku Blizanaca pa još Uran u zajedništvu – to je mission impossible . Putin bi rado "regulirao odnose" za budućnost sa Amerikom, ali ovima to ne pada na pamet; igrati na remi sa onim tko ima slabiju kvalitetu u šahovskoj igri ( a upitno je i koliko kombinatorike ima u svojoj "prtljazi" ), pucanje je sebi samom u nogu. Štoviše, Ameri su "nanjušili krv" ( pp (tr) MA 9°36' (r) Ge ) i sad će Putin, sasvim legitimno u njihovim očima,  platiti cijenu "igranja na mat u tri poteza" prema Ukrajini.




       Progresije za 28. prosinca 2022. Vladimira Putina otkrivaju nam zanimljive stvari o procesu sazrijevanja ličnosti kroz vrijeme ruskog predsjednika. Nastojat ćemo se referirati samo na najvažnije aspekte.

pr SO 24°29' Sg (rx 2.) u odlazećem je sekstilu prema rx ME 23°10' Li (rx 12.) = završilo je razdoblje povlačenja "pametnih poteza iz sjene"; istodobno pr SO ulazi u buduće razdoblje ( za otprilike pola godine će započeti djelovanje ) tzv "novog početka" konjukcijom sa rx MA 26°31' Sg (rx 2.) = aspekt nema napetih odnosa sa strane, osim što treba stalno imati na umu narav Marsa, koji može dovesti do katastrofe ako mu se da previše "ovlasti" ( pojednostavljeno: Putin će dobiti novu šansu ako se odrekne ratnih igara, u suprotnom se crno piše njegovom vladaru rx 10. kuće )

pr MO 16°43' Sg (rx 2.)  60°  rx SA 17°27' Li (rx 12.) = prihodi iz inozemstva ( vladar rx 9. u rx 2. ) pred zidom ( SA ) sankcija ( SA u 12.); pr MO je u šesoj kući u odnosu na devetu = ograničenja prema radnim masama; melankoličnost i depresija nije velika ( sekstil ) jerbo su sankcije ograničavanja cijene ruske nafte poodavno najavljene 

pr ME 3°13' Sg (rx 2.)  180°  rx MO 2°55' Ge (rx 8.) = manipuliranje vlastitim i zajedničkim novčanim sredstvima; zarada od trgovine, ali koja ne ide u korist vlastitog naroda; preemotivno razmišljanje; racionalne greške se odnose ( pr ME u lošem aspektu ) u nemogućnosti sagledavanja svih detalja ( pr ME u izgonu ), a što je dio prave naravi ličnosti ( Mjesec ) koja djeluje pod pritiskom ( rx MO u 8.kući )

pr MA 18°54' Aq (rx 3.) već je duže vrijeme u napadu na američku ideologiju liberalne demokracije ( rx (A) MO 18°44' Aq, rx 9., vladar rx 2., sa rx SO na vrhu kuće ), ali je u egzaktno aplikacijskom kvadratu prema rx JU (r) 19°45' Ta, rx 7.= novi zaokreti u životnim uspjesima, koji idu uz nužne prevelike rizike ( Jupiter u kvadratu ekstermno širi sve šanse nestrpljivom Marsu, koji je uz to i agresivan ( kvadrat ); istodobno je u bliskoj aplikacijskoj konjukciji sa rx NN 20°00' Aq (rx 3 – 4.) = forsira forsiranje karmičke sudbine; aspekt trigona prema rx SA 17°27' Li, rx 12. ( čovjek koji je sposoban izdržati sve; nepopularan, ali poštovan; snaga koncentracije i strpljivosti;državni ratnik ) je u odlasku, ali zato traje egzaktna separacija od 30' prema rx UR 18°24' Ca = frustracija zbog nemoći da mijenja tijek događaja pa to kompenzira istim na nižim razinama, bespotrebno, uz gubitak energije

pr JU 11°39' (r) Ta (rx 7.) 180° rx VE 11°42' Sc (rx 1.) skoro pa egzaktna opozicija; kulminacija aspekta koji stoji u natalu = velika šansa i promašaj u odnosima sa inozemstvom, posebice bogatima ( JU / Bik ); prevelik trošak za ono što se "kupuje"; ono što u emotivnim vezama simbolizira ljubavnu aferu, ovdje tumačimo kao politička izdaju, gubitak prijateljstva i povjerenja od strane drugih; nemogućnost sprovođenja win – win rješenja

pr SA 25°08' Li (rx 12.) 120° rx MA 26°31' Sg (rx 2.), aspekt čije dugotrajno djelovanje uskoro započinje = ograničenja, zabrane, nepopularnost, ali izdržljivost i snaga u teškim okolnostima; tajni prihodi ili luksuz u izolaciji; tajni naum ( vladar rx 3. u 12. ), o vlastitim vrijednostima i talentima ( vladar rx 1. u 2. ), dio je dnevne rutine ( vladar rx 6. u 2. )

pr UR 17°24' (r) Ca (rx 9.) 90° rx SA 17°27' Li (rx 12.) = raskorak između starog i novog; neugodne promjene u postojećem društvenom sustavu; borba između revolucionarne ideologije i konzervativne vjere; komunizam ( UR u Raku ) se kroz borbu ( kvadrat ) preokreće u nacionalizam ( SA u kvadratu prema znaku Raka )

pr NE 23°27' Li (rx 12.) 0° rx ME 23°10' Li (rx 12.) = tajni planovi; izdaja ( NE ) prijatelja ( ME vladar rx 11. ) u opasnoj situaciji ( ME vladar rx 8. ); prevare drugih i sebe samog: medijski ( NE ) ratovi ( vladar 8. u konjukciji ) u pozadini ( 12. kuća ); kako je ovo aspekt kojeg Putin ima u natalu, zaključujemo kako je ovo vrhunac njegovog "špijunskog života"

pr PL 23°09' (r) Le (rx 10.) 60° rx ME 23°10' Li (rx 12.) = moć informacija i dezinformacija; manipulacija u odnosima s drugima; uporaba sile i prijetnje u postizanju dogovora; kako je aspekt prošao svoj egzaktni vrhunac, možemo reći i kako je prošao vrhunac nuklearne prijetnje ( vladar rx 8. u aspektu sa PL u 10. kući ), kao i ratovanje simbolikom "karizmatičnog čovjeka" ( Putin osobno ), kao svojim najjačim oružjem

pr NN 13°24' Aq (rx 3.) 0° rx LuEcl 13°22' Aq (rx 3.) = karmička sudbina u ovisnosti o silama prirode; uporaba slobodne volje i donošenje odluka pod utjecajem okolnosti i događaja nad kojima se nema kontrola

pr NN 13°24' Aq ( rx 3.) 120° rx SO 13°56' Li (rx 12.) = karijera i položaj u društvu unutar zatvorenih krugova, što je dio buduće sudbine i odluka vlastitom voljom; jak utjecaj na mase svojim namjerama prema drugima

pr ASC 17°17' Sg (rx 2.) 60° rx SA 17°27' Li (rx 12.) = tajni prihodi od trgovine državnim resursima; ograničenja i zabrane u poslovnim odnosima; izolacija od strane drugih; početak razdoblja slabijeg zdravlja

       Solar 2022. / 2023. u životu Vladimira Putina označava preispitivanje vlastitih "tamnih sjenki" u svojem karakteru. Osim što je sol ASC 28°34' Li u rx 12. kući, u istoj solarnoj kući se nalazi i Sunce, baš kao i u natalu, na samom vrhu sol 12. se nalazi dobročiniteljica i zaštitnica, sol VE 9°51' Li. Ako znamo da rx SO u horoskopu Kine se nalazi na 7°47' Li, a Bidenov rx SA na 9°57' (r) u njegovoj "kući diplomacije" ( 7. ) - ali i američki rx vladar 10. kuće, UR 8°54' Ge - zaključujemo kako drugim dvjema svjetskim silama ne odgovara "potpuni raspad sistema" kod Rusije. Iz pragmatičnih razloga jer u anarhičnom scenariju, "dobit" od sloma Rusije mogu zagrabiti i drugi "igrači", uz možebitne negativne posljedice po sebe same dok u "kontroliranom padu" se i "kontroliraju" svi benefiti koji se mogu izvući iz date situacije; onoliko koliko su integrirani sa Amerikom i Kinom "manji igrači" na području ekonomije, sigurnosno – vojnom sektoru, kulturološki i ideološki, utoliko će i njima "štogod pasti sa stola kraljeva/careva/bogataša" u gladna usta mnoštva . ( Uostalom, međusobna ekonomska isprepletenost Amerike i Kine višestruko je veća negoli naspram Rusije jednih ili drugih, što je i logična posljedica činjenice da je ekonomija Rusije "patuljasta" naspram američke ili kineske. ) Ovdje u solaru imamo konjukciju planeta koje vladaju vrhovima ASC 28°34' Li i MC 10°38' Le, gdje obje planete skladno djeluju na vrh 10. kuće, iz čega zaključujemo da zaštita postoji u kontekstu 12. kuće. Sam aspekt konjukcije je dvojake naravi: u pitanju je kontakt benefita sa Svjetlom, što je uvijek pozitivan odnos; benefit je u svojem središtu pa je izuzetno jak dok je Svjetlo u padu, što ga čini slabim, u kontekstu donošenja samostalnih odluka; Svjetlo zaklanja moć benefita, "spaljuje ga"; aplikacijski aspekt označava dugotrajnost djelovanja. Sol MO 9°46' Pi, sol/rx 4. kuća, u egzaktnoj je inkonjukciji (150°) prema sol VE 9°51' Li dok je ona u trigonu prema rx MO 2°55' Ge, rx 8., što bi indiciralo dobrobit tajnih zaštitnika ( sol VE ) prema narodu ( rx MO ), ali sam narod ( sol MO ) je frustriran i najradije bi "pobjegao negdje daleko" ( sol MO u Ribi, 4. ). S druge strane, Svjetlo "u padu" ima aplikacijski trigon prema sol SA 18°48' (r) Aq, rx 3./sol 4. što naglašava konjukciju ovih dviju planeta u natalu, a indicira dobro i pragmatično korištenje starih iskustava u određivanju vlastitih ciljeva.


Solarni horoskop Vladimira Putina za 2022 / 2023.

     Od ostalih pokazatelja, izdvojimo slijedeće postavke. Sol ME 26°10' Vi (rx/sol 11.) u egzaktnom je trigonu prema sol PL 26°07' (r) Cp ( sol/rx 3.), ali i kvadratu prema rx MA 26°31' Sg (rx/sol 2.). Na jednoj strani, to je korištenje slobodne volje i odluke koje Putina uzdižu na "viši level", a koji se čini preagresivnim za dobre odnose sa drugima ( sol ME (sol 3.) 120° sol PL (sol 11.); sol PL 90° sol ASC ) dok na drugoj, to je brzopleto donošenje odluka i okolnosti na koje nema utjecaja, a negativno utječu na njegov sustav vrijednosti, prvenstveno na financijsku zaradu od oružja; istodobno, to ga čini agresivnim u odnosima na druge, ali argumentacija mu nailazi na dobar odjek ( sol ME, sol 11. 90° rx MA, rx 2.; rx MA 60° sol ASC ).

     Sol UR 18°11' (r) Ta (rx/sol 7.) višestruko je aktiviran, što potencira i samu karmičku sudbinu Putina ( rx UR vladar rx NN ). U konjukciji je sa rx JU 19°45' (r) Ta ( u natalu ove dvije planete su u sekstilu ), u sekstilu je sa rx UR 18°24' Ca ( što također naglašava rx UR ), u kvadratu prema sol SA 18°48' (r) Aq ( što je isti egzaktni aspekt ove dvije planete koji postoji u natalu ). Posebnu "draž" čine aspekti sol LI 19°33' Ca (rx/sol 9.): sekstil prema sol UR te konjukcija sa rx UR. Zaključno ( u vezi karmičkog puta "šefa Kremlja" ), gomila ponavljanja istih aspekata, ali sa Uranom "načetim" kroz odnos sa sol LI, sili Putina da se mijenja: vrhovi kuća su slični kao u natalu, ali...1. kuća je u Vagi, u natalu je Škorpion; VE u sol u muškom središtu, u natalu u ženskom izgonu – što ga stavlja u poziciju da nastoji kroz klasičnu diplomaciju doći do svojih ciljeva, naspram natalne pozicije, koja mu je davala mogućnost "diskriminacijskih odnosa sa drugima" ( vladar rx 7. u rx 1., u lošem dostojanstvu ).

     Nadalje, vladar njegovih odnosa sa drugima ( 7. ) u solaru je MA 22°03' Ge, sol 8. Jaka pozicija ( MA u "svojoj" kući ), ali i opasna: podsvjesno privlači korist za sebe kroz odnose sa drugima, a što će biti od toga, pokazat će nam aspekti. Sol MA je u brojnim sekstilima prema rx SN, rx MC, rx LI i rx PL = MA u dvojnom znaku i kući u kojoj "startuješ kao samac, ali tražiš društvo". Ergo, ono što "privlači", to će i dobiti, ali više neće moći apsolutistički sam odlučivati o svemu. "Rezultat" se odnosi na poziciju sol ME i njegov egzaktni 120° prema sol PL (3.) i egzaktni 90° prema rx MA (2.). ( Prevedeno: trgovački deal sa Iranom i njegovom oružju dopremanom Rusiji, kvalitet je više za njega osobno, a samim time i za državu. S druge strane, to slabi vlastite vojne potencijale ( rx MA u 2. ) za proizvodnju i zaradu od prodaje domaćeg oružja. ) Dvojakost solarnog Marsa očituje se i u njegovim aspektima sa Neptunom: 90° sol NE 23°39' (r) Pi (5.); 120° rx NE 21°10' Li (12.) = Mars dodatno oslabljen (samo)obmanama kao sredstvom za "privlačenje"; MA u sol 8. privukao je sol NE i rx NE.

    Sol JU 2°19' (r) Ar (rx/sol 5.) 60° rx MO 2°55' Ge (rx 8.) = sreća za narod; popularnost u narodu, sreća u obitelji; povoljno razdoblje za putovanja u inozemstvo.

     Završna misao bi bila da je Putinu u natalu naglašen bio 4. kvadrant ( 5 planeta ) dok je to u solaru 2. kvadrant ( 4 planete ), koji je u natalu prazan. To bi kreiralo odgovor u kom će smjeru ići ova solarna godina za Vladimira Putina.




                                                                                                      KINA I PLUTONOV POVRATAK


      Iako je na prvi pogled "daleko od rata u Ukrajini", samo naivci mogu vjerovati kako se to Kinu malo ili ništa ne tiče. Onaj tko pretendira biti "prvi i najveći", proporcionalno svom usponu ka "vrhu Himalaje", otkriva i nove vidike, dotad oku skrivene, "iz prve ruke". Stoga je apsolutno nužno baciti pogled i na Kinu, u kontekstu "ciljanog vremena" – američkog Plutonovog povratka.


Natalni horoskop Kine s progresijama za 28. prosinca 2022.

       Kina i Amerika se ne vole ( aspekti opozicije ), u tinjajućem su sukobu ( kvadrati ), ali se ovdje nećemo baviti tom problematikom već nešto užom tematikom – Plutonovim povratkom i njegovoj refleksiji na najmnogoljudniju zemlju na svijetu.

     Pp (tr) ASC 20°17' Le pada u kinesku rx 7. kuću. Rx MA i rx PL u (K) rx 7. zasigurno nisu faktori političkog savezništva, iako vladar rx 7. jest SO 7°47' Li, rx 8., u dobrom je aspektu prema američkom vladaru rx 10. kuće UR°54' Ge ( ali i lošem prema američkim planetama u Raku ). Kako se ovdje referiramo na Plutonov povratak, moramo notirati da je (K) vladar rx 10. - MC 27°08' Sc – upravo natalna konjukcija MA 0° PL, koja pada u pp (tr) 12. kuću ( opasni tajni neprijatelji ) dok je rx PL 17°39' Le tehnički u 12. kući, ali orbisno unutar 3° od vrha pp (tr) ASC; to ga čini izuzetno opasnim po fizičko tijelo Amerike, a koje na kineski izazov mora dati odgovor spremnosti "na život ili smrt". ( Srećom po Ameriku, ona najjaču moć pokazuje na najveće pritiske – rx PL u rx 8., za razliku od Putina kod kojeg je dijametralno suprotna slika – na najveće pritiske ( 8. kuća ), on pokazuje najveću slabost/ranjivost ( rx MO u rx 8. ). Iako je preveliki orbis (7°) za kvadrat uzmeđu pp (tr) ASC i (K) rx MC, kvadratičnost znakova i fiksnost njihove kvalitete ( Lav / Škorpion ) sugerira trvljenje između ega kojeg u sebi imaš ( Lav / ASC ) i onog kojeg gradiš prema svijetu ( Škorpion / MC ). No, zato "nema problema" sa orbisom aspekta kvadrata između vrha pp (tr) ASC i kineske kulminirajuće planete ka vrhu neba – to je rx VE 19°27' Sc, rx 9. ( Venera "napada", što je iskrivljena njezina narav, ali u znaku Škorpiona ima neki razlog zašto je tako: u pitanju su uvijek muke doživljene u prošlosti i težnja za osvetom, u cilju da se takvo poniženje više nikada ne ponovi. ) Ergo, Kinezi njeguju politički imidž nacije koja diskrimancijski doživljava strance, ali na "blagi način" ( Venera! ) pa to u konačnici označava korist od međunarodnih odnosa. Ako na prvi pogled (K) rx VE u 9. nije agresivna, preko svojih dispozitora ( MA & PL ), s kojima je u kvdratu, opisuje "način" kako funkcionira kineska diplomacija ( 7. kuća ): ili ćeš mi se pokoriti ili nećemo imati nikakve odnose.

     Problem na razini ega se očituje i kroz egzaktan kvadrat vladara pp (tr) ASC – SO 7°17' Cp i vladara rx (K) 7. - SO 7°47' Li; bolje dostojanstvo i pozicija u kući u odnosu na kinesko rx SO, sugerira nam da je "kineski ego" veći negoli bi trebao biti.

    Pp (tr) MC 12°54' Ta , zajedno sa NN 11°45' Ta, UR 15°12' Ta i LuEcl 15°59' Ta, donosi Kini vijest iz finacijske domene ( stelij iz Bika pp (tr) ulazi u (K) rx 3. ) i to neugodnog tipa ( kvadrat ) za odnose sa drugima, koji će nesumnjivo naići na bijesnu reakciju ( rx (K) MA, PL u 7. ). Ipak, vladar pp (tr) MC, VE 23°42' Cp, 6., kao dio stelija sa ME 24°21' Cp i PL 27°34' Cp, u skladnom je aspektu prema "poslovnom" (K) rx JU 22°35' Cp, (K) 12. = business as usual. I to nije jedina "skladnost": (K) JU 22°35' Cp 60° pp (tr) NE 22°50' Pi, MO 24°42' Pi; pp (tr) JU 0°51' Ar 60° (K) MO 3°11' Aq, ASC 5°55' Aq. Ima i ponešto "nesklada": pp (tr) SA 22°08' Aq, 7., ulazi u (K) rx 1. i zatvara aplikacijski kkvadrat prema rx VE u 9. kući = restrikcije, zabrane; nepošteni odnosi.

     Kao završnu misao ovog dijela analize, recimo da (K) PL ima snagu koju mu daje rx LI 18°37' Ar, rx 2. = korištenje moći novca u stvaranju odnosa prema drugima dok s druge strane, pp (tr) LI 28°49' Ca, 12. u bliskom je trigonu prema (K) MC 27°08' Sc = podmuklo darivanje; upitna korist za društveni položaj.




         Progresije Kine za 28. prosinca 2022. govore nam da se Kina nalazi u razdoblju pod velikim utjecajem vanjskih okolnosti: progresivni vrhovi kardinalnih kuća u jakim su aspektima pa ćemo analizu i započeti s njima.

pr ASC 26°27' Ta (rx 3 – 4.) 180° rx MC 27°08' Sc = povratak korijenima i vlastitoj tradiciji; konzervativizam; kraj jedne faze života i početak nove; sudbina kao reakcija na vanjske događaje

pr MC 4°41' Aq (rx 12 – 1.), kao ekvidistanc između rx MO 3°11' Aq i rx ASC 5°55' A q, sudbina koja se samostalno gradi, pod direktnim je utjecajem događaja koji nisu pod njihovom kontrolom; ako tome pridodamo i poziciju rx UR 4°59' Ca ( vladar rx ASC ) i pr UR 3°28' (r) Ca ( oboje u rx 5.), aspekt inkonjukcije stvara frustraciju nemogućnošću jačeg individualnog djelovanja i ostvarivanja slobodne kreativnosti; kompenzacija je mutual disposition ( unakrsna vladarstva Mjeseca i Urana ) iako je suština ista: Uran nije "zaključan" već je "ukočen" i kamo god da se pomakne, zabolit će jednu ili drugu stranu.

     ( Upravo nam progresivne pozicije pr ASC i pr MC razotkrivaju kako Kina "ništa nema sa ratom u Ukrajini" te da je neutralan političko – vojni stav prema tom ratu, ustvari, zauzimanje konzervativnog stajališta u kojem caruje oprez i stalno procjenjivanje svih "pluseva i minusa". )

pr MO 27°15' Vi (rx 8.) 60° rx MC 27°08' Sc = promjena poslovnih odnosa ( rx vladar 6. u rx 8. ); isto vrijedi i za zdravstveni tretman ljudi oboljelih od covid – 19; zaokret u javnoj politici i veća izloženost vanjskim događajima

pr JU 2°31' Aq (rx 12. ) 0° rx MO 3°11' Aq = dugotrajna sreća po radni narod ( pr JU će dugo aspektirati rx MO ); moćni zaštitnici i podrška iz inozemstva kao rezultat zajedničkih ciljeva; rast i dobit kroz tehnološka ulaganja i masovnu uporabu naroda tehnoloških noviteta; kako se aspekt odvija na razini 12. kuće, prisutna je simbolika špijuniranja preko visokoobrazovanih ljudi, a ponajviše preko vlastite dijaspore koja otprije živi na Zapadu

pr SA 19°11' Vi (rx 7.) 60° rx VE 19°27' Sc = dugotrajan aspekt čije će djelovanje trajati godinama; odnosi sa drugima bazirani na pragmatičnosti i stabilnosti; ograničavanje odnosa sa drugima, ali na vlastitu dobrobit; sudbinski odnosi sa inozemstvom ( SA donosi točno ono što je zasluženo prethodnim radom i odricanjem )

pr NE 16°59' Li (rx 8.) 180° rx NN 16°43' Ar ----> analogija sa pr NN 14°10' Ar (rx 2.) 180° rx NE 14°39' Li = financijski gubici zbog izolacije i prekomorskih distribucijskih lanaca; nepoznate bolesti; potreba za većim oslanjanjem na vlastite izvore financiranja

pr PL 18°04' (r) Le (rx 7.) 120° rx LI 18°37' Ar = aspekt koji "živi" od samog natala ( rođenje moderne nacije nakon WW II ) i trajat će jako dugo; demonska snaga i podsvjesna volja da se učini što god je potrebno da se opstane; pozicioniranost rx LI u 2. nam sugerira da je novac glavni podsvjesni motiv i nagon za životom ( što nimalo ne iznenađuje ako znamo da su Kinezi nacija koja se, praktički, kocka u sve i svašta, a "vještine" vraćanje dugova i njihovo utjerivanje je dio kolektivnog mentaliteta )

pr NN 14°10' Ar (rx 2.) 120° rx MA 14°53' Le = budući rast kroz militarizaciju u odnosima prema drugima; veći troškovi za oružje i želja da se bude "prvi" ( MA ) i "središte" ( Lav ); Mars u Lavu ima potencijal za biti jedno i drugo, ali ga kuća ( 7. ) prisiljava na borbu s drugima ili suradnju s njima ( dispozitor Sunce u Vagi teži diplomatskim rješenjima, tim prije što u 8. kući Sunce ne može vladati samo ); u kombinaciji 7. kuće kao "otvorenog neprijatelja", 2. kuća postaje osma u odnosu na 7. pa je MA u Lavu sinonim za "privlačenje" smrti neprijatelja i budući rast ( rx NN Ovan u 2. - koja je osma u odnosu na 7. - označava dobit od drugog(ih)

pr NN 14°10' Ar (rx 2.) 180° rx ME 13°10' Li = gubici od sitnijih poslova; loše za trgovanje; dezinformacije; zastoji na putovanjima; smanjena proizvodnja automobila i drugih kućnih svakodnevnih potrepština ( Merkur ), koje služe za ugodu u životu ( Vaga )

pr CH 13°36' Sg (rx 11.) 60° rx ME 13°10' Li = spoznaja o štetnosti ostajanja u "staroj boli" kroz šutnju; javno iznošenje svojih zahtjeva i potreba; "bol" je u kući nad kojom se nema kontrola ( 11. ), ali je znak prijateljski i učiteljski ( Sagittarius ); dispozitor je otišao u 12. kuću ( izolacija ), u znak svog pada ( gubitak ), u Jarca ( zajedničko porijeklo ); ergo, rx JU u 12. je Tajvan, otok koji se odmetnuo od Kine, a koji je njoj zanimljiv prvenstveno zbog tehnološkog znanja, stepenicu višeg od kineskog, zbog čega još ne mogu parirati Americi na globalnom planu; Jarac simbolizira bazičnu industriju: nekad je to ugljen ili nafta, nekad poljoprivreda, a danas je to informatička industrija


        Solar 2022 – 2023. za Kinu predstavlja godinu transformacije na osobnom planu ( sol ASC 20°51' Li, rx 8. ) te potrebu za održavanjem pune uposlenosti nacije kao glavnom cilju vlastodršcima na čelu države ( sol MC 24°14' Ca, rx 6.).


Solarni horoskop Kine za 2022 / 2023.

      Vladar sol ASC, VE 2°03' Li ( sol 12. ), u aplikacijskoj je konjukciji sa SO 7°47' Li, što je analogija sa solarom Putina za ovu godinu, makar kao inicijalni impuls. Aspekti nam detaljnije opisuju "život pod zaštitom, u izolaciji" ( Vaga simbolizira dvoje pa moguće da Rusija i Kina "čuvaju guzicu" jedno drugom, ali ne odveć otvoreno, "da se Vlasi ne bi dosjetili" ). Opozicija prema sol JU 3°08' (r) Ar, sol 6.; opisuje brojne mogućnosti za nove poslove i zaradu od njih ( sol JU u rx 2. ); stanje retrogradnosti odlaže poslove ili se oni odnose na partnere s kojima se otprije ulazilo u odnose; ipak, opozicija ukazuje na neplanirane troškove i nemogućnost da obje strane budu potpuno zadovoljne. Separacijski trigon prema sol PL 26°08' (r) Cp (sol 4. / rx 12.) ukazuje na velike kreativne mogućnosti, vezivanje drugih uza se bez velikog napora, ali i na velike resurse životne energije ( 4. i 12. kuća kao skladišta energije ). Prema natalnim planetama, sol VE ima dva oprečna aspekta: trigon prema rx MO 3°11' Aq ( ali i rx ASC 5°55' Aq ) koji emotivno pojačava sve postojeće veze; plodonosan ambijent odnose čini iskrenijima; privlačnost za druge; dok aplikacijski kvadrat prema prema rx vladaru ASC – a, UR 4°59' Ca, odnose čini nestabilnim, kratkoročnim, s naglim početkom i jednako takvim svršetkom; aspekt koji traži povećanu slobodu i izražavanje individualnih kvaliteta; tzv one hit wonder. Sol ASC je u egzaktnom trigonu sa sol MA 20°04' Ge, sol 9. / rx 5., a u kojem ovdje detektiramo Ameriku sa Marsom na rx ASC , koji je izvor prihoda u inozemstvu ( MA vladar sol 2. ), ali i u otvorenim napetim odnosima ( MA vladar sol 7. ), ali s kojim naposljetku ipak postižu dogovor ( MA egzaktan 120° ASC ). Drugi bliski aspekt sa vrhom ASC 20°51' Li jest trigon prema sol SA 19°00' Aq, sol 4. / rx 1. Ergo, fizičko tijelo Kine "ima posla" sa dva glavna malefika, ali svi zajedno koegzistiraju kao dio velikog zračnog trigona ( zračni element = tolerancija ). Sunce iz 12. kuće, osim već spomenute aplikacijske konjukcije sa Venerom, ima dvije separacije: 180° sol JU 3°08' (r) Ar, sol 6. i 60° sol MO 11°09' Sg, sol 2.. Kako je MO vladar sol MC 24°14' Ca, to je skladan odnos između dva Svjetla, kao znakovi koji vladaju 10. kućom Solara, garancija stabilnosti i unutarnje ravnoteže duha ( vlast ) i duše ( narod ), kao i kućama u kojima se nalaze ( SO 12., MO 2. ). Financijska fluktuacija u simbolici sol MO u sol 2. bit će povoljnog rasta – sekstili prema rx SO, rx ME, rx NE i trigoni prema rx MA, rx PL. Potvrda nam stiže iz pozicije sol MO 11°09' Sg u rx 10. kući. Drugi važan pokazatelj za društveni položaj Kine ( 10. kuća ) otkriva nam sol ME 24°22' (r) Vi, sol 11., u egzaktnom 60° prema sol MC 24°14' Ca, ali i prema rx MC 27°08' Sc. Opozicija sa sol NE 23°39' (r) Pi, sol 5., "ponavljanje" je konjukcije u natalu ( rx ME 13°10' Li 0° rx NE 14°39' Li ), u transformirajućem odnosu ( rx 8. ). Slijede aspekti u solaru sa Marsom ( 90° = brzopletost, svađe, prijetnje, krađe ), Plutonom ( 120° = duboka i tajnovita istraživanja; fundamentalne spoznaje; moć znanja; psiholog i detektiv u jednom ) i Uranom ( 120° = kreativnost uma i volje; sloboda odlučivanja; tehnološka znanja; električni ( UR ) automobili ( ME ); informatički pismena omladina ). "Krug" se završava sa sekstilom prema rx VE 19°27' Sc i trigonom prema rx JU 22°35' Cp = manja dobit od partnerstva u inozemstvu ( VE u 9. ), a veća od "prijatelja u izgnanstvu" ( JU u 12. ), kojeg smo ranije detektirali kao šifra Tajvan. Da će Kinu tijekom ove solarne godine često pratiti sreća, otkriva nam aspekt sol MO 11°09' Sg 120° sol JU 3°08' (r) Ar, čiji je ricochet egzaktni sekstil sol JU 60° rx MO 3°11' Aq. Time će rx MO ublažiti neugodno djelovanje sol PL i sol SA u sol 4. kući, a koji zahvaćaju natalnu psihu i skriveni dio karaktera ( rx 12. ) te fizičku pojavnost, sa svim svojim vrlinama i manama ( rx 1. ).




                                                                             EUROPSKA UNIJA   I   PLUTONOV POVRATAK 


      Već nam i letimični pogled na natal EU ( od potpisivanja ugovora o Europskoj zajednici o ugljenu i čeliku iz 1951., koji je stupio na snagu 1952., od početnih nekoliko država – Francuska, Zapadna Njemačka, Belgija, Nizozemska, Luksemburg i Italija – preko potpisivanja o osnivanju Europske ekonomske zajednice ( EEZ ) iz 1957., osnivanja Europskog parlamenta 1979., da bi se 1991., nakon raspada Sovjetskog Saveza i vojnog saveza zemalja članica Varšavskog ugovora, u Maastrichtu potpisao ugovor na razini "budućeg" Europskog vijeća, kao svojevrsne konfederalne Europske vlade, o osnivanju Europske unije, čije funkcioniranje počinje od 1. studenog 1993., političkog entiteta kakvog poznajemo u današnjem obliku ) odgovara na pitanje "zašto je Europa najpoželjniji kontinent na svijetu" ( makar onaj njezin zapadni, razvijeniji dio ): nijedna planeta u natalnom horoskopu nije u lošem dostojanstvu, a njih pet je u dobrom ( VE, MA, SA i PL u središtu dok je MO egzaltiran ). Upravo nam egzaktna veza rx MA 24°06' Sc (rx 4.) i rx PL 24°46' Sc (rx 4.) prema rx MO 24°20' Ta (rx 10.) opisuju kakve su traume ratnog tipa "u korijenu svega", a materijalno bogatstvo i masovni hedonizam slika koja "putuje svijetom"na prvi spomen EU – a. Ergo, nitko bolje od Europljana nije u stanju shvatiti razliku "života u miru" u odnosu na "život u ratu". No, kako bi to rekao Jack Lemmon u filmskom evergreenu Some like it hot, "Nobody's perfect", indicirajući na stanje u rx 4. kući: previše planeta, grubih i muških, u snazi, u diskriminacijskom znaku Škorpiona, opisuje i međusobnu mržnju brojnih nacija koju treba nadići – a to je moguće samo trgovačkim odnosima koji su diskriminacijski prema trećim nacijama. Naravno, tu je i pitanje višestoljetne kolonizacije širom svijeta i onog vječnog upita – ima li mir alternativu za Europljane? Ima, ako se neće ujedinit i preventivno pripremit za ratovanje sa svima oko sebe. EU, a time i Europu kao kontinent, "napadaju" svi koji mogu, sredstvima koja su im na raspolaganju, svjesno riskirajući da bi se Europljani jednog dana mogli "transformirati" i od "lovine" postati "zvijer koja progoni". Iako se to na prvi pogled čini dalekim, gledajući u povijesnom kontekstu, od 1951. do danas, kolike su promjene ( pozitivnog tipa ) zadesile europski kontinent, ništa nije nemoguće, tim prije što je vladar fizičkog tijela ( rx ASC ) također u znaku Škorpiona  ( rx SO 8°32' Sc ). A znamo, Škorpion je horoskopski znak koji ima najveći psihološki raspon - od najogavnije zmije do najuzvišenijeg orla - nalik filmskom masterpiecu 2001: A Space Odyssey, neponovljivog Stanleya Kubricka ( po djelu Arthura Clarkea ), u kojem je prikazana filmska radnja počevši od primitivne zajednice čovjekolikog majmuna do budućeg života u Svemiru. I tu se vraćamo na već spomenutu egzaktnu međusobnu svezu MA, PL i MO, u kardinalnim kućama sudbine i fiksnim znakovima koji traju kroz vrijeme, kao europski desu ex machina i bolne spoznaje da "mir košta", baš kao što i "rat košta". Stoga, prevagne li raspoloženje u Europi da "mir više nije toliko dobar", baš sve su opcije otvorene – jer novac nije problem: novca ima ! Novac je drugo ime za ljubav, a ona za mir dok je na suprotnom polu rat i mržnja – a jedno i drugo u sebi objedinjava Škorpion. Ratna oskudica i rasipanje materijalnog bogatstva ( umjerena klima, hrana, piće, novac, umjetnost = MO u Biku u opoziciji na stelij u Škorpionu ) nije nešto što je Europljanima strano.




     U kontekstu američkog Plutonovog povratka, uočljivo je "ponavljanje" kod brojnih aktera znak Lava na vrhu ASC. Ništa neobično za ( ratno ) vrijeme u kojem živimo jerbo Lav simbolizira želju za samostalnim upravljanjem životne sudbine dok je znak Raka, kao njegov ženski antipod, sinonim za život koji se, jednostavno, "događa sam po sebi". Konjukcija (E) rx ASC 17°27' Le sa pp (tr) ASC 20°17' Le u "dometu" je egzaktnosti vrhova kardinalnih kuća, što inklinira jaku važnost za samu EU svega onoga što se događa "s druge strane Atlantika". Tome svakako treba pridodati simboliku ( E) rx SA 23°39' Aq, rx 7., u kojem je pp (tr) DESC 20°17' u egzaktnom ekvidistancu između (E) rx SA i (E) rx DESC: Amerika je stari saveznik, ali obvezujući, koji "određuje granice" odnosima, a u znaku Vodenjaka traži reformu. Nota bene, za (E) rx SA je upravo u tijeku prvi Saturnov povratak, koji postavlja nove temelje, za novi start, ka novim ciljevima, gdje se sve staro, a loše, urušilo od sebe sama, a ono dobro počinje živjeti kao novi životni level ( Saturn / Jarac su treći znak u odnosu na Škorpiona / Plutona pa on postaje "vidljivi dio" promjena koje se odvijaju na subatomskoj razini postojanja života – ilitiga evolucijskog razvoja ). Naravno, o tome nećemo sada "palamuditi" jer je to moguća tema za neki drugi tekst.


Natalni horoskop EU s progresijama za 28. prosinca 2022.

      "Pritisak" koji EU osjeća, ustvari, najjači je od strane Kine. To nam razotkriva konjukcija (K) rx vladara MC - a, PL 17°39' Le, sa (E) rx ASC 17°27' Le = EU će biti prisiljena boristi se na "život ili smrt" ukoliko želi opstati. Naime, Kina je prvenstveno trgovačka nacija, slično kao i EU te su oni jedno drugome prirodni neprijatelji, ukoliko žele biti "najjače svjetsko gospodarstvo". A žele!  S druge strane, rx (E) VE 19°50' Li (rx 3.) u kvadratu je prema (E) rx NE 18°39' Cp i rx UR 18°44' Cp (rx 6.) = političke poruke ( Vaga u 3. ) o idealnom poslu ( aspekt sa NE u 6.), a što u stvarnosti često se odnosi samo na dobru socijalnu politiku ( NE u kvadratu = razbijanje iluzija i žrtva za druge ) te nagle i disfunkcionalne promjene ( UR u kvadartu u 6. ) za slabo prilagodljivu imigrantsku radnu populaciju ( UR = imigranti ), vezano uz industriju ( Jarac ) i tehnološke novitete ( UR u Jarcu ). Nadalje, rx (E) VE 19°50' Li u bliskom je sekstilu (60°) sa rx (E) ASC 17°27' Le, što predstavlja veliku privlačnost za druge; položaj u VE u rx 3. nam govori kako oni kojima je EU privlačna, ustvari je površno poznaju dok oni "iznutra" i previše je dobro poznaju ( drugim riječima: gomila papirologije i administracije koji prate svaki novi zakon ili uredbu, a kao posljedica sporog usuglašavanja i donošenja krajnje političke odluke ). Ipak, konačni rezultat daje stabilnost u odnosima sa svim drugima: rx VE 120° rx SA 23°39' Aq (rx 7.), pri čemu je važno istaknuti da se SA osjeća egzaltirano u znaku VE dok se VE jednako tako osjeća kao "svoj na svome" u kući u kojoj je rx SA.

       Stabilnost u odnosima je ključna riječ u kontekstu Plutonovog povratka i veza EU i Amerike. Oba vladara ASC - a su u međusobno dobrom aspektu ( pp (tr) SO 7°17' Cp  60°  (E) rx SO 8°32' Sc ), a kako je riječ o musškim Svjetlima, to znači da tome obje strane streme, svaka iz svojih razloga. Drugo, stelij iz Bika kod pp (tr) - NN, MC, UR, LuEcl - upada u rx 10. kuću kod EU pa imamo kombinaciju magnetske privlačnosti na razini kvalitete stelija iz Škorpiona naspram onog iz Bika te sudbinsku gravitaciju međusobnog odnosa između 4. i 10. kuće gdje 10. kuća "vuče sebi" - u ovom slučaju, Amerika priteže EU sebi, a ova nema načina da se tome odupre. ( Ono što se u astrologiji kolokvijalno zove "vrh neba", misleći pri tome na 10. kuću, predstavlja tvrdu materiju "prikovanu" za južnu stranu svijeta, koja je sinonim za zimu, skupljanje i kondenzaciju - ergo, privlačenje sebi, to jest energiju gravitacije. Ovaj princip "gravitacije" je razlog zašto je MC najvažnija točka vrha neke kuće nakon ASC, a vremenom postaje i najvažnija - jer sve gravitira ka njoj.)

        Progresije EU -a za dan američkog Plutonovog povratka 28. prosinca 2022. razotkrivaju nam svu dramatičnost trenutka u kojem se nalazi Europska Unija. Analitičkim striptizom bavit ćemo se samo najvažnijim utjecajima, počevši od Svjetala, od kojih je ono muško i vladar natalnog horoskopa. 

pr SO 7°55' Sg (rx 4.)  180°  rx (A) UR 8°54' Ge = Amerika će prisiliti EU na neugodne promjene i zaokrete u svojoj politici; jedini način da se održi "glava iznad vode" jest da i sama inicira promjene ili bude spremna na sve moguće prilagodbe

pr SO 7°55' Sg (rx 4.)  60°  rx (K) SO 7°47' Li = suradnja i odnosi sa Kinom na razini međusobnog poštovanja, ali se to odnosi na "vidljive stvari", javne geste i donošenje voljnih momenata

pr MO 17°35' Ge (rx 11.)  60°  rx (E) ASC 17°27' Le = oslanjanje na stare prijatelje; skrb i pomoć; okolnosti života koje ne daju mogućnost izbora; promjene kod istomišljenika i članstva unutar istog "kluba"

pr MO 17°35' Ge (rx 11.)  60°  rx (K) PL 17°39' Le = obostrano dobri i korisni odnosi; zajednički interesi; ipak, Pluton ( Kina  ) stvara dugoročno ovisnički odnos Mjeseca ( EU ) prema sebi, čiji će potencijalni prekid biti bolan za EU i to poradi možebitne osvete od strane Plutona

pr ME 19°56' Sc (rx 4.)  0°  rx (E) 19°51' (r) Sc = progresivni ME u konjukciji sa natalnim naglašava sve promjene "unutar (vlastite) kuće", a koje dolaze kroz zajedničke vrijednosti sa svojim prijateljima / istomišljenicima ( ME vladar rx 2. i 4. kuće )

pr ME 19°56' Sc (rx 4.)  0°  rx (K) 19°27' Sc = nova pravila vezana uz dogovore i putovanja u odnosima sa Kinom; aspekt je separacijski, što znači da sa početkom rata Rusije sa Ukrajinom uslijedili su i novi "aranžmani"

pr MA 15°10' Sg (rx 5.)  60°  rx (A) SA 14°47' Li = obostrano korisna zajednička suradnja sa Amerikom u teškim i opasnim okolnostima; popravljanje starih "grešaka", nepopularno u očima drugih, ali jedino ispravno u datim uvjetima

pr MA 15°10' Sg (rx 5.)  120°  rx (K) MA 14°53' Le = usklađeni fizički napori i ciljevi EU ( koji dolaze iz 4. i 9. kuće, a odvijaju se na razini 5. kuće ) i Kine ( energija dolazi iz 2., 9. i 10. kuće, a manifestira se kroz 7. kuću ); kinesko djelovanje EU doživljava na razini 12. kuće dok je u obrnutom smjeru, tjelesna energija EU - a na razini kineske 10. kuće

pr MA 15°10' Sg (rx 5.)  60°  rx (K) NE 14°39' Li = dobro usmjerena energija prema suptilnim kineskim financijskim potencijalima ( NE vladar (K) rx 2. ) i međusobnim ulaganjima ( NE u (K) rx 8.); suradnja u kojoj obje strane profitiraju dok netko ne "okrene leđa" onom drugom ( a u odnosu ova dva malefika, to je uvijek onaj tankoćutniji - NE- jer MA ne zna "pucati" osim ravno )

pr SA 24°33' Aq (rx 7.)  90°  rx (E) MA 24°06' Sc = blokada i nemogućnost otvorenijih i direktnijih odnosa sa drugima; svaka ambicija koja ide ka tome da se bude samostalniji u djelovanju nailazi na veliki otpor; poradi dobrih dostojanstava obje planete, otpor je objektivan i realno utemeljen

pr SA 24°33' Aq (rx 7.)  90°  rx (E) PL 24°46' Sc = stare mržnje i težnje ka osveti; masovna stradavanja; aspekt se naslanja na prethodni, a opisuje sveto pismo ratovanja: najveći vojni krvoloci su oni koji imaju najveća vojna znanja i tehnička dostignuća ( u tom kontekstu, zadnjih nekoliko stoljeća, s naglaskom na 20. stoljeće, Europa je "centar zla"; i upravo jer su na vlastitoj koži najviše "platili cijenu" ratovanja, danas su spremni na sva rješenja, ako je moguće, osim na vojna; s te strane, Putin i Rusija mogu mirno spavati, ali ne dovijeka, ukoliko misle i nadalje uzimati zdravo za gotovo da Europljani više ne misle ozbiljno ratovati sa ikim )

pr SA 24°33' Aq (rx 7.)  90°  rx (E) MO 24°20' Ta = bol i depresija, težak početak; siromaštvo; ovisnost silom o drugome; aspekt na razini javnih / kardinalnih kuća ( iznad horizonta ), a čije planete dolaze iz kuća akutne ( SA, 6. ) i kronične ( MO, 12. ) bolesti - SA je sinonim za akutne probleme vezane za radno stanovništvo dok MO svoju kroničnu bolest ima u težni za hedonističkim životom

pr UR 19°51' Cp (rx 6.)  60°  rx (E) ME 19°51' (r) Sc = aspekt "u cencu" egzaktan; u svjetlu rata u Ukrajini i energetsko - financijskih sankcija prema Rusiji, poboljšanje postojeće radne regulative ( retrogradnost Merkura stanje usložnjava sporošću postizanja dogovora ili dvostrukošću usmjeravanja ) i uporaba novih tehnologija u baznim industrijama; ME u 4. ( resursi ), vladar 2. ( financije ), vladar 11. ( politička udruženja i okolnosti na koje se ne može utjecati ), UR u 6. ( samostalnost u poslu ), u znaku Jarca ( reforma industrije ), UR vladar 7. ( nova industrija kao politički ulog za dogovore i međunarodne saveze )

pr UR 19°51' Cp (rx 6.)  90°  rx (E) VE 19°50' Li = neugodne promjene i prekidi na razini industrije i radne uposlenosti; VE koja donosi odluke ( 3. ), političkog tipa ( Vaga ), tiče se putovanja ( 3. ) i životne ugodnosti ( Vaga ), dolazi sa vrha vlasti ( VE vladar 10.) = u proteklom razdoblju se odnosilo na covid - 19 krizu, a sa ratom u Ukrajini dobija svoj vrhunac jer "političke odluke", kao jednu od svojih posljedica, donosi cijeloj Europi brojne izbjeglice / imigrante ( Uran ); aspekt je izuzetno loš za svakodnevni život, ali bi još lošiji izbor bio ne činiti ništa te samo pasivno promatrati "rat u susjedstvu" i zbrajati novonastalu štetu

pr NE 19°22' Cp (rx 6.) = isti aspekti kao i kod prethodno navedenog slučaja sa Uranom, s tim što je ovdje razlika u naravi samih planeta, kao i "mjesta" od kuda dolazi Neptun; on dolazi iz 8. kuće, koja ovdje simbolizira "zajedničku kasu", razne financijske benefite i socijalna prava za radno uposlene te  mogućnost čestog mijenjanja posla ( NE vladar 8. u 6. kući ); narav planete se očituje u tome što Neptun iz 8. kuće projicira samoga sebe u idealiziranom smislu pa su naknadna razočarenja ( NE 90° VE ) obostrana, samim time i težnja da se, kao reakcija na razočaranost, "onaj drugi" prevari zavođenjem ( lažnim prikazivanjem sebe sama ); utopističke ideje o masovnoj integraciji donekle kompenzira razumnost i praktičnost ( ME ) u svakodnevnom životu ( aspekt sa planetom iz 6. kuće ), a koje se odnose na brojna pravila "života unutar EU" ( ME u 4. ), koja teže tome da se ljudi transformiraju i postanu "netko drugi" u mentalnom smislu ( ME u Škorpionu )

pr CH 8°47' Vi (rx 2.)  90°  rx (E) SO 8°32' Sc = "rana bol", a koja predstavlja osobni sustav vrijednosti, u kojem fizičko tijelo EU - a ( SO kao vladar rx ASC ), ne može samostalno djelovati ( jer mu se ne može vjerovati; za oba dva svjetska rata kriva je upravo Europa ), sada traži veći stupanj samostalnosti i potrebu da se redefiniraju novi sustavi vrijednosti na kojima se počiva, među kojima su financijska pitanja primarna ( CH u 2. )

pr ASC 7°42' Vi (rx 2.)  90°  pr (E) SO 7°55' Sg = osobni rast ( duhovno - materijalnog tipa ) nailazi na otpor drugih; želja za nametanjem vlastitog autoriteta i sukobi poradi toga; znak Strijelca indicira problem s drugima na ideološkoj razini, kao i poradi velikih financijskih ulaganja, čija bi se dobrobit osjetila tek u budućnosti

pr ASC 7°42' Vi (rx 2.)  120°  rx (E) Vx 8°41' Cp = sam početak razdoblja, čiji će vrhunac biti za malo više od godine dana,u kojem se očekuje sudbinski događaj ( kroz sudbinsku osobu ), a koji će poboljšati uvjete života ljudima te osloboditi njihove kreativne snage 

pr MC 0°43' Ge (rx 10.)  0°  rx (E) SoEcl 0°32' Ge = aspekt koji je svoju punu egzaktnost imao polovicom listopada 2022.= s pobjedama ukrajinske vojske u ratu sa Rusijom, EU započinje sa novim početkom u svojem geostrateškom položaju, pri čemu je diverzifikacija energetskih resursa primarna tema ( vladar konjukcije je ME = dvojnost, znak Škorpion = energija, 4. kuća = resursi ), jerbo je u pitanju prednatalna Solarna Eklipsa, početak je izuzetno težak...ali, kako bi rekli cinici ( još preciznije: Kinezi ), i noga u guzicu, korak je naprijed u životu


          Solar za 2022. / 2023. u horoskopu EU u prvi plan "gura" vrh sol ASC ( politički narod, fizičko tijelo EU - a i njezin glavni grad Bruxelles ). Nalazi se na 27°19' Le, rx 1. kuća, što u startu indicira redefiniranje sudbine EU -a ( u kontekstu upravljanja vlastitim karakterom kao sredstvom ostvarivanja sudbine ). Ipak, orbis od 10° u odnosu na vrh rx ASC, sugerira nam da redefiniranje neće biti sudbinsko "izuvanje iz cipela" već nastavljanje "zacrtanog smjera", uz neke nužne novosti / promjene ( vladar SO u sol 3. ). To se prvenstveno odnosi na činjenicu da je u solaru SO dio stelija sa ME ( nalazi se na 3°39' Sc, što je stupanj Putinovog rx ASC, a istodobno i stupanj Mjesečevog pada = smrtna opasnost za mase ili veliki financijski izdaci, što u konkretnom smislu označava i racionalne promjene u odnosu EU prema Putinu ), ali i VE ( 10°52' Sc ) = privlačnost za druge, koji hrle "zagrljaju" sa EU iz pragmatično - ovisničkog razloga ( politička "ljubav" nije iskrena već diskriminacijska; što je upravo isti "alat" kojim se i Putin služi u svojim odnosima prema drugima - njegov vladar rx 7. se nalazi u rx 1., na 11°42' Sc ). Ergo,zaključujemo kako sol vladar ASC, za razliku od natalnog ( koji djeluje samostalno, samo kroz aspekte sa drugim horoskopskim činiteljima ) "vezan" je međuovisničkim odnosom sa sol ME i sol VE. Obje su planete "spaljene" od strane Sunca, s tim što ME ide u susret SO dok se VE udaljava od njega. Odvajanje od sol / rx SO, sol VE gura u međuovisnot ka Putinovoj rx VE, ali odmah potom i prema američkom capo di macchina, Joe Bidenovom natalnom vladaru Sunca - rx MA 12°35' Sc. Naposlijetku, aplikacijski trigon prema američkom rx SO 12°46' Ca, za EU dođe kao blaženi dar s neba ( što je u apsoštrumfnoj korelaciji sa činjenicom da se u oba svjetska rata stanje na terenu stubkom mijenjalo onda kada su se u rat u Europi uključili i Amerikanci ). Kinezima ne odgovara nikakav sukob na globalnoj razini između Zapada i Istoka jer za njega još nisu spremni uključiti se na otvoreni način ( rx SoEcl 7°41' Ta, 3. kuća, u opoziciji na solarni stelij EU - a i Putinovog rx ASC i rx VE ), iako im je to opcija za budućnost ( rx VE 19°27' Sc, rx 9. ) u građenju odnosa sa drugima ( vladar rx 3. u nasuprotnoj rx 9. kući ). Naravno, Venera kao činitelj snage, u znaku svojeg materijalnog izgona, prvenstveno je snaga blefa.


Solarni horoskop Europske Unije za 2022 / 2023.

      No, glavni udar politički Bruxelles, sol ASC 27° 19' Le, prima od strane Bidenovog kvadrata natalnog SO 27°349 Sc i rx VE 28°33' Sc ( iz Bidenove rx 12. kuće = skriveno, podmuklo, ucjenjivački / znak Škorpiona u kvadratu ) te kineskim natalnim vrhom neba rx MC 27°08' Sc ( politička vlast koja kreira image svog objektivnog položaja u svijetu ). Dakle, jedna (prvenstveno ) ekonomska svjetaska sila ( Kina ), želi se legitimno okoristiti svim slabostima druge ( jedino ) ekonomske svjetske sile ( EU ), dok "iz prikrajka" Amerikanci  mažnjavaju što im "stoji na pladnju" ( jer mogu: jedini su koji su svjetska sila prvog reda u hard power kategoriji vojske i novca ).

      Prisustvo mjesečevih čvorova NN 13°25' Ta / SN 13°25' Sc "uzburkuje političke vode" na razinu spoznaje kako su na gubitku svi koji, po bilo kojoj osnovi, imaju horoskopske faktore na stupnjevima Škorpiona u dohvatu orbisa South Nodea ( a on se određuje na način da orbis djeluje u rasponu u kojem je narav planete u aspektu pa tako Sunce ima najveći, a Pluton najmanji planetarni orbis ). Sretna okolnost, ako se to može tako nazvati, jest što je znak Škorpiona onaj koji je spremniji od bilo kojeg drugog na gubitak i otpuštanje. Naravno, to "najbolje funkcionira" u uvjetima pritiska i prisile, u ambijentu "borbe na život ili smrt". Stoga zaključujemo da će iz svega "najbolje proći" oni koji budu spremni "što više izgubiti" ( South Node ), da bi u budućnosti "što više dobili" ( North Node ). Paradoks se očituje u tome da je najlakše igrati "igru blefa" i dizanje uloga "u nebesa" onome tko najviše ima ili zna, ali se, po liniji manjeg otpora ( Južni mjesečev čvor !!! ), tome najviše i opire. Krajnji rezultat bit će, ustvari, karmička pravda jer civilizacija, sa stupnja trenutnog dosega, neće moći ići naprijed dok se ne riješi "utega prošlosti". ( Da, stvari su vrlo jednostavne kada se dovoljno daleko "udaljimo" pa počnemo razlikovati "šumu i stablo", što je demokracija, a što autoritativni sustav, tko je "imperija" 19. stoljeća, tko 20. stoljeća, a tko bi mogao to biti u 21. stoljeću. Jasno je da gube svi, ali ne podjednako. Najviše su "pogođeni" oni koji su najudaljeniji od realnosti ( u 21. stoljeću služe se logikom 19. stoljeća ) dok će najbolje proći oni koji najbolje sagledaju sve perspektive vremena u kojem jesmo i koje stoji pred nama ). Stoga, rat u Ukrajini kojem svjedočimo, jasno je ogledalo stupnja društvene civilizacije u kojoj ljudska evolucija - još uvijek - nije moguća bez ratova. Jer, da bi se ljudi oko bilo čega mogli dogovoriti bez ratovanja, moguće je samo ako "društvena svijest" ( koju najčešće zovemo i "trendovi u društvu", a ona je produkt tehničkih izuma ) podjednako razvijena kod većine ljudi na svijetu. Govorimo, jelte, o Uranu, a on je već nekoliko godina u svojem padu, u znaku gdje "svatko gleda svoja posla" i "širi društvene ideale" na osnovi sebičnih interesa. )

     U kontekstu gore spomenutog Urana, njegova pozicioniranost na vrhu neba u solaru ( UR 17°15' Ta ), preslik je stelija na vrhu neba kod Plutonovog povratka ( kod sol (E) NN je na 13°25' Ta, a MC na 16°20' Ta ). No, za razliku od Amerike ( kojoj je rx UR vladar rx 10., što je analogno sa pp (tr) UR ), EU u natalu ima MO u 10.kući - istina, u dobrom dostojanstvu, ali u napetim aspektima, što daje sudbinu kao takvu, ona koja "dolazi sama po sebi" i na koju se tek raktivno djeluje. Dakle, vidimo da EU "brzo uči" te svoj društveni status ( MC ) reflektira kroz nagli zaokret, uporabom slobodne volje ( Uran ), u skladu sa trendom vremena, gledajući samu sebe, nauštrb drugih ( Uran u padu ). I u tome, paradoksalno, nema ništa neobično. Naime, EU kao svoj natalni obrazac horoskopa ima lepezu ( sve su planete unutar trigona, 120°, ili inkonjukcije, 150°, s tim što minimalno jedna, a maksimalno dvije planete, koje nisu odmaknute više od 30° jedna od druge, stoje u barem jednoj opoziciji, 180°, prema planetama unutar trigona ili inkonjukcije; ta izdvojena planeta u natalu EU jest MO te on funkcionira kao "držač lepeze", tj kao onaj koji radi za sve ostale planete ). Znači, ono po čemu je EU "najcjenjenija u svijetu" ( MC, 10. kuća ) jest njezino materijalno bogatstvo ( Bik ) koje konzumiraju široke mase ( egzaltacija MO u Biku ). EU svojom financijskom snagom kompenzira sve svoje preostale komponente koje nisu tako jako izražene poput materijalne sigurnosti i pripadajućeg hedonističkog stila života, koji se nužno "šlepa" uz takve tendencije. Ali, rx MO je dio natalnog T - kvadrata ( kardinalne kuće u fiksnim znacima; SA u kvadratu, a MA i PL u opoziciji ), čiju kreativnost potiče prvi skladan aplikacijski aspekt ( rx VE 120° rx SA ), što znači da je dugoročna stabilnost. a koje nema bez materijalne, ultima sine qua non. U toj težnji za sigurnošću, EU "izlaz" iz napetosti "vidi" u Kini. Sol MO 4°53' Aq, sol 6., u ekvidistacu je kineske natalne konjukcije rx (K) MO 3°11' Aq i rx (K) ASC 5°55' Aq, a s druge strane na 4°41' Aq Kina ima progresivni MC = posao sa Kinom vezan uz nove tehnologije; Kina je jedina šansa da se EU otrgne utjecaju Amerike, posebice u trenucima kada postoji bojazan da bi mnoge kompanije "pobjegle" iz EU preko druge strane Atlantika, u Ameriku. A tamo "stoji" Biden koji ima rx ASC 3°11' Sg, u konjukciji sa rx (E) NN 3°03' Sg i u bliskim aspektima sekstila ( suradnja ) prema planetama iz Vodenjaka. Taj kontakt sa Kinom bit će za EU igra na život ili smrt jer ima rx ASC 17°27' Le u konjukciji sa rx (K) PL 17°39' Le.

     Da završimo u vedrijem tonu razmatranje solara EU, spomenimo dvije stvari. Prva je sekstil solarnih vrhova ASC - a Putina ( sol ASC 28°34' Li ) i Europske Unije ( sol ASC 27°19' Le ), što bi sugeriralo usklađenost interesa i suradnju. I zaista, Rusija i EU kao rijetko kada prije su "potrebni jedno drugome". U teoriji je tako, na prvi pogled, ali na drugi, "usmjerena akcija" Putina je na vrhu sol 12. kuće, u diplomatskoj Vagi, sa Venerom ( 9°51' Li ) koja "ne može sama". S druge strane, EU usmjerava akciju u sol 3. ( SO 8°32' Sc ), u životne promjene i transformirajuću svijest. Energija je potpuno suprotna ( Škorpion ) naspram Putina ( Vaga ), iako je početna slika sklad Svjetla ( Lav ) i Ljepote ( Vaga ). To dvoje idealno funkcionira dok "ima kikirikija". Iako na prvi pogled EU mnogo financijski gubi, Škorpionova intuicija ( koja predosjeća tuđe zlo ili mane ) mnogo je imanentnija od Vagine ( intuicija što drugima treba ). Stoga, EU je, opetovano, zaigrala igru života ili smrti, jer u dugoročnoj perspektivi, sa Rusijom se mogu iznova uspostaviti odnosi samo na diskriminirajućoj osnovi ( Škorpion ): nakon početnog udara i opstanka, svaki Škorpion ima samo jedan cilj - osveta, po mogućnosti servirana hladna.

      Drugo na što moramo skrenuti pozornost pozicija je rx (E) JU 27°54' Li, rx 3., koji je u egzaktnom sekstilu prema sol (E) ASC 27°19' Le i u još jačoj konjukciji sa sol (P) ASC 28°34' Li. Catch se čini nalik win - win situaciji, ali dobar međunarodni trgovac ( rx JU u 3. ), kroz zajednička ulaganja ( rx JU vladar 8. ) i sportsko - hedonističkog stila života ( rx JU vladar 5. ), nailazi na najjaču američku moć, onu koja se aktivira u smrtnim opasnostima ( rx (A) PL 27°34' (r) Cp, na prepreke podsvjesne ucjene od strane moćnijeg od sebe. Inkonjukcija natalnog prema solarnom Jupiteru ( 29°42' (r) Pi, sol 8. ), ukazuje na nezadovoljstvo i iznuđene suvišne troškove. Ako je netko pomislio na diverziju na cjevovod plina Nord Stream, na dobrom je tragu. 



                                                                                                    UMJESTO  ZAKLJUČKA


       Ako se netko pita zašto za Rusiju uzimamo horoskop Vladimira Putina kao onaj koji je relevantan za državu, dok to nije slučaj sa Amerikom, kojoj gledamo i Predsjednika i Potpredsjednicu, uz samu državu ( Kamalu Harris kao izglednu političku figuru u budućnosti, a trenutačno kao važnu osobu unutar hodnika Bijele kuće ), dovoljno je samo baciti pogled na natal Ruske Federacije.


Natalni horoskop Ruske Federacije

     Ergo, ako se dohvatimo samo materijalne stvarnosti ( a njih najbolje opisuju vrhovi kardinalnih kuća ), egzaktna poklapanja vrhova ASC (P) 3°12' Scorpio i IC (RF) 3°32' Scorpio s jedne strane te s druge MC (P) 21°16' Leo i ASC (RF) 21°09' Leo, razvidno je "iz aviona" da bi Putinu savršeno odgovarale riječi francuskog kralja Louisa XIV, "Država, to sam ja".  ( Njega je povijest upamtila po tome što je od kraljevske lovačke kuće iz okolice Pariza sagradio jedan od najljepših dvoraca na svijetu - Versailles, državi utrostručio prihode uvođenjem brojnih poreza, započinjao tri velika rata i naposljetku Francusku doveo do bankrota pa je bio prisiljen prodati svoju američku koloniju Luizijanu ( onda je zauzimala više današnjih saveznih američkih država dok se danas zadržao pod tim imenom samo južni ondašnji dio, uz ušće rijeke Mississippi i grada New Orleans ) po čemu je itekako "referentan" za korelaciju s jednim od najboljih "trgovačkih ugovora" u povijesti čovječanstva, kada su 30. ožujka 1867.Rusi prodali Americi današnju Aljasku za ondašnjih 7,2 milijuna dolara; razlog za prodaju je bio i više nego indikativan: Rusija je tada vodila tzv Krimski rat protiv Engleske, Francuske i Turske pa je "ponestalo para". ) Gledajući odnos Putina i RF, možemo zaključiti kako on predstavlja prošlost Rusije, njezino porijeklo, ali i sigurnost za same Ruse. S druge strane, ono što je bila Rusija u političkom smislu 1991., pod vlašću Borisa Jeljcina - ako ne saveznik, onda kao partner, dio kolektivnog Zapada - to je glavna Putinova ambicija u njegovoj karijeri. Biti novi Petar Veliki, netko koga se cijeni i poštuje na Zapadu. No, kako stvari stoje, prije će postati Vladimir Mali jer mu je Zapad (s pravom ) okrenuo leđa. Da bi pitanje "sudbine" Rusije bez i sa Putinom bilo još plastičnije, promotrimo Mjesec, kao signifikator za narodne mase i sudbinu koja se događa neovisno o ičemu. U natalu, Rusija ima Mjesec na 2°58' Vi, 1. kuća = spontanost, prirodnost; reaktivnost na događaje; poteškoće i slabost naroda ( posao, zdravlje ); skromnija zarada, ali i radni potencijal; kako MO dolazi iz rx 12. kuće, to su svi problemi nasljeđeni iz prošlosti, a istodobno to je i signifikator za dobrobit onih koji "rade" skriveno od tuđih očiju ( narodni strah od tajnih komunističkih službi se pretvorio u plodno tlo za bujanje kriminala ); dispozitor je ME, u izgonu na 11°26' Sg, u aplikacijskom kvadratu prema rx JU 14°35' Vi.Aspekt između planeta koje najbolje funkcioniraju za trgovački biznis, između 2. i 4. kuće ( novac od nekretnina ili državnih resursa ), ali obje planete u lošem dostojanstvu - plus sama narav kvadrata - umanjuje potencijale ovog aspekta za sam narod, a dobrobit izvlači uski krug ljudi. S druge strane, Putinov rx MO je na 2°55' Ge, u rx 8. kući = opasnosti i teško djetinjstvo, što se kompenzira vlastitim strelovitim napretkom, ali po štetu naroda; kako je MO bez aspekta, to je njegovo djelovanje još "sudbinskije" - u smislu nesigurnosti i promjenjivosti raspoloženja - pa možemo tek reaktivno, kroz vladara ME, promotriti slijed događaja.Naravno, ne zanima nas toliko Putin koliko sam narod kojim on vlada pa vidimo da je rx ME u izolaciji 12. kuće, u brojnim aspektima ( sve sekstili, osim jedne konjukcije i jednog kvadrata; ali, sve planete su malefici dok je Sunce, po naravi Svjetlo = dobrotvor, ali u lošem dostojanstvu te stoga i u iskrivljenom značenju - jer je i ono blizu vrha 12. kuće.). Dakle, egzaktan kvadrat između Putinovog Mjeseca i onog Ruske Federacije ( lutanje, duševno - emotivni nemir; bježanje od vlastite sudbine, neusklađenost na dubljoj, samim tim i suštinskoj razini ) odgovara nam i "kako je narodu". Za razliku od Jeljcinove vladavine, koju je obilježio skladan odnos ( egzaktan trigon ) između dva Svjetla ( što neutralizira sve druge prepreke i daje dugoročnu perspektivu ), pod Putinom je narod zaštićen kao "ruski medvjed"; zaštita je toliko "velika" da je narod izoliran od drugih ( ME u 12. ), a najbliža konjukcija, ona sa NE, ukazuje i na medijsku sliku ( Neptun ! ) koja "imitira stvarnost" činjenicama ( Merkur ) u koje ne vjeruju ni oni koji ih serviraju ( vladar Merkura je VE u izgnanstvu Škorpiona ).

     ( Postoje različiti datumi koji se uzimaju za natalni horoskop za Rusiju, baš kao i za Ameriku - razlog zašto koristim za Ameriku ovaj kojeg koristim sam više puta navodio pa se neću ponavljati. I dok neki barataju datumima iz carske Rusije, drugi se drže Oktobarske revolucije iz 1917., a mnogi, među kojima sam i ja, drži se ključnog aksioma: Sovjetski Savez nije isto što i Rusija, pa u tom kontekstu "rođenje" države vezujem uz 1991. No, i kod te godine dolazi do brojnih prijepora "koji je datum najvažniji". Ja se držim datuma i vremena kada je Mihail Gorbačov potpisao ostavku na mjesto predsjednika Sovjetskog Saveza, nakon čega je na Kremlju uslijedilo spuštanje jedne, a podizanje / zadržavanje zastave druge / nove države. )



      Suma sumarum, ako ćemo se pozvati na riječi najpoznatijeg Ličanina "iz sjene", Milu Dupora, ako laže koza, horoskop i aspekti nikad ne lažu. Amerika i EU su državni entiteti koji ovise o materijalnim okolnostima, pasivni su u svojem djelovanju ( nemaju planete u vatrenom elementu, što EU djelomično kompenzira ASC - om u Lavu ) - što ne treba brkati sa zračnim elementom ( obrazovanje, ideje, putovanja, osobne slobode, zakonska legislativa ) - dok to nije slučaj sa Putinom i Kinom. Stoga, ako nekome još nije jasno koji vitar ( odakle ) puše u današnjim turbulentnim vremenima i "tko prvi povlači poteze na šahovskoj ploči", a tko na njih odgovara - evo mu odgovora. Ako bi se urušio sadašnji međunarodni poredak, uspostavljen nakon WW II, u obličju UN -a kao primarne međunarodne institucije, umjesto sadašnjihdvjestotinjak država na svijetu, vratili bi se vjerojatno u razdoblje uoči Prvog svjetskog rata, u kojem je npr u Europi egzistiralo tek desetak država. Kome bi i zašto odgovarala takva slika svijeta, nije teško zaključiti.